lotto

Gulltrekning på lørdag med ca. 30 mill. i 1. premiepotten

På lørdag er det klart for en Lotto-trekning litt utenom det vanlige. 1. premiepotten er på ca. 30 millioner kroner – over dobbelt så stor som på en vanlig Lotto-trekning. Vi gjør oss klare til Gulltrekning!

GULLSMIL: En skulle tro at den eller de som ender opp som Lotto-millionærer på lørdag vil ha god grunn til å trekke på smilebåndet.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:20. mai 2022Endret:3. januar 2023

Siden ingen hadde alle sju rette forrige lørdag ble like så godt hele 1. premiepotten videreført til denne helgas Lotto-pott. Det betyr at lørdagens 1. premiepott er dobbelt så stor, og vel så det, som ved en ordinær Lotto-trekning. Vi kaller det Gulltrekning, og på lørdag er det klart for årets aller første.

Vant 9 mill. på første juledag

Ved forrige Gulltrekning var det julestemning, kaldt i luften og kalenderen viste 25. desember 2021. Fire spillere vant da en litt forsinket julegave: over 9 millioner kroner hver i Lotto.

En av de heldige, en mann i 30-årene fra Tromsø, var i familieselskap da han mottok millionbeskjeden.

– For en fantastisk melding å få 1. juledag! Kan du gjenta beløpet, spurte han.

– Jeg så det ringte og gikk ut på et eget rom. Nå er det mange tanker i hodet mitt, jeg er nesten sjokkert. Det har ikke gått opp for meg.

Premieplanene hadde han klare: her skulle det kjøpes leilighet mens resten skulle spares.

– Det er helt sprøtt. Og i kveld blir det feiring. Det skal jeg love deg!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Stakk alene av med 33 mill. 

Spiller du før lørdag kl. 18.00 har du et lodd (eller flere) med i hatten i årets første Gulltrekning. 

Vi varmer opp til lørdag med et lite tilbakeblikk til sommeren 2021. Slik så og hørtes det ut da en kvinne fra Lindesnes stakk av med hele Gulltrekning-potten på over 33 millioner kroner lørdag 26. juni:

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler