10 ting man ikke visste om Lotto-millionærer

10 ting man ikke visste om Lotto-millionærer

LOTTO-MILLIONÆRER: Er de egentlig som folk flest?

Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

10 ting man ikke visste om Lotto-millionærer

Hvordan oppfører folk seg etter å ha vunnet en millionpremie? Hvilket bilmerke velger en nybakt Lotto-millionær og hva slags ferie drar de på? Vi har sett nærmere på dette og flere andre ting man kanskje ikke visste om disse ekstra heldige spillerne. 

Lørdag 24. april ble en gledens dag for fem heldige Lotto-spillere. Felles for dem alle var at de hadde syv rette i kveldens vinnerrekke og kunne derfor juble over mer enn 3 millioner kroner hver.

- Nei, det er en dårlig spøk, du tuller nå sant? svarte den ene av dem, en kvinne i 20-årene fra Oslo, da Norsk Tipping ringte med vinnerbeskjeden. Les mer om henne og resten av den heldige million-gjengen her

Uttrykket "Lottomillionærer er ikke som andre millionærer" er en godt etablert frase her til lands. Så hvordan ser fremtiden ut for de fem nye Lotto-millionærene? Fører den litt myteomspunnede tittelen med seg noen endringer i hverdagen? 

Drømmer som går i oppfyllelse

 - Om jeg bare vinner i Lotto, da skal jeg ... Det høres sikkert kjent ut? Mange drømmer om å få en telefon fra Hamar. Norsk Tipping intervjuet 422 spillere, som alle hadde vunnet millionpremier hos Norsk Tipping i perioden 2004 - 2015, for å finne ut om vanene deres hadde endret seg etter at de ble millionærer. Resultatet ble denne artige listen:

1: 69% av millionvinnerne deler premien sin med andre. De som drar mest fordel av dette er barna, som 71% av de som har delt, har gitt til.

2: 98,3% av millionvinnerne fortsetter å spille etter at de har vunnet. Det er Lotto som er det mest populære spillet blant millionvinnerne, som 97,1% prosent spiller jevnlig

3: Kun 6,1% av millionvinnerne har sagt opp jobben etter at de vant, de øvrige 93,8% har enten fortsatt i samme stilling, startet eget firma, trappet ned eller byttet jobb.

4: 24,8% av de som vant feiret med noe “leskende”, mens 35,8% ikke feiret i det hele tatt.

5: 86,8% av millionvinnerne sier at de ikke har tillagt seg noen nye vaner eller foretatt livsstilsendringer siden de vant. Lotto-millionærer er altså ganske like som andre ikke-millionærer.

6: Man ser kanskje for seg å ville bruke en millionpremie på alt mulig rart, men Norsk Tippings millionvinnere bruker faktisk oftest premien sin til å betale ned på lån. 57,8% av vinnerne bruker av premien på å betale ned på lån. Men vinnerne er også glad i bil – 52,3% har kjøpt ny bil.

7: Volkswagen er Norges mest kjøpte bil, og også den bilen millionvinnerne foretrekker. Ellers er vinnerne også veldig glade i Volvo. 12,2% av vinnerne har gått til innkjøp av det svenske merket, mens Volvosnittet i landet for øvrig er 8%  

8: Millionvinnerne reiser like mye på charterferie som resten av befolkningen. 40% av de spurte har valgt denne typen ferie, noe som er på samme nivå som folk flest.

9: Cruise mer populært blant millionvinnerne: 12,4% av millionvinnerne har valgt denne ferieformen, og det mer enn gjennomsnittet blant resten av befolkningen

10: 81,6% av millionvinnerne sier de har brukt millionpremien til å oppfylle en drøm de har hatt. Det er drømmebilen, drømmehuset og drømmeferien som oftest går i oppfyllelse.

Listen er basert på svar fra 422 av de 4.406 spillerne som vant millionpremier hos Norsk Tipping i perioden 2004 – 2015. Feilmargin: +/- 4,5%.

Ca. 14 millioner kroner

Lørdag 1. mai er det klart for ny Lotto-trekning. Kanskje ender kvelden med en ny Volkswagen for noen, eller en charterferie i løpet av året dersom tiden tillater det. Det som uansett er sikkert, er at førstepremiepotten på ca. 14 millioner kroner er klar til å vinnes av dem som har alle sju rette. Spiller man før kl. 18 på lørdag er man med i trekningen samme kveld.

Lykke til!

  

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616
  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174
  • Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)
  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr