Nye Lotto-muligheter på lørdag

Nye Lotto-muligheter på lørdag

TELEFONEN FRA HAMAR: På lørdag er det duket for ny Lotto-trekning og trekningsredaktørene er klare for å ringe nye Lotto-millionærer.

Foto: Lars Petter Pettersen

Nye Lotto-muligheter på lørdag

Lørdag 12. september var det både ordinær Lotto-trekning og Supertrekning. Det resulterte i at totalt 33 spillere ble Lotto-millionærer. Lørdag er potten fylt opp på ny.

Det var flere som fikk Telefonen fra Hamar forrige lørdag. Årets tredje Supertrekning ble gjennomført og gevinstene fordelte seg på 31 millionvinnere og fire andelsbanker. I tillegg delte to spillere den ordinære Lotto-potten og vant over 8,8 millioner hver. 

Vinnerglede

Blant millionvinnerne i Supertrekning var Reidun Mauritzen fra Sarpsborg:

-Guri malla! Er det sant? Du er helt sikker? Jeg pleier å ha inne en kupong hele tiden, men har bare vinner stort sett bare 50 kroner.

En kvinne fra Mandal var blant de ordinære Lotto-vinnere, og i likhet med Mauritzen ble også hun overrasket over telefonen lørdag kveld. 

- Er det mulig? Er det sant? Dette var de to første spørsmålene som kom fra en heldig Lottospillende kvinne fra Mandal som ble svært glad og overrasket.

14 millioner i potten

Lørdag 19. september er det klart for ny Lotto-trekning med ca. 14 millioner i potten. Innleveringsfristen er klokken 18.00. Selve trekningen kan du se på NRK 1 klokken 19.45.

Har du lagret vinnernummeret våres? Får du sju rette kan du vente deg et anrop fra 625 60 000.

 
            

Vinnersannsynlighet Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersannsynlighet for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409
  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190
  • Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)
  • Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr