lotto

38-åringen som skaper spenning hver lørdag

Selv med teknologiske fremskritt, har Lotto beholdt sin enkle sjarm siden 1986 og fortsetter å fascinere hundretusener ukentlig. Hvem får sju rette lørdag?

SPENNING: Trekningsansvarlig, Ingrid Roterud Mathisen, og trekningsmaskinen, Lotte, er klare for lørdagens Lotto-spenning.
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:24. april 2024

I et samfunn som er i kontinuerlig endring, skiller ett spill seg fortsatt ut med uendret tilfeldighet og spenning: Lotto. Spillet har vært trofast mot sin opprinnelige, fysiske form med tilfeldige kuler trukket fra en trommel. I løpet av de siste 38 årene har kulemaskinen holdt sin sjarm og funskjonalitet, men "Lotte" er den femte i rekken.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

«Lotte» opprettholder Lotto-tradisjonen

Flere hundretusener mennesker har øynene sine klistret fast til tv-skjermen og «Lotte» hver eneste lørdag – de aller fleste med drømmen om den store Lotto-millionen. For drøyt ett år siden byttet vi ut Lotto-maskinen, "Venus". Den nye maskinen fikk navnet «Lotte» etter en avstemning på Facebook hvor du kunne være med å bestemme hva maskinen skulle hete.

– Hvorfor bytter vi ut trekningsmaskinene i Lotto?

– Trekningsmaskinen vi har i dag, er den femte maskinen vi har hatt i drift siden den aller første Lotto-trekningen i 1986. Vi bytter maskiner for å unngå for stor slitasje, og har nå landet på fem- til seksårsintervaller for trekningsmaskinene. Det er utvikling også på denne fronten, og vi har nå en forbedret versjon på plass, sier trekningsansvarlig, Ingrid Roterud Mathisen.

Likevel har alle maskinene samme funksjon og sjarm, om vi får si det selv. Og den viktigste funksjonen er fortsatt der – den skaper ferske millionærer over hele landet. Det du trenger er sju rette, og vips, du er Lotto-millionær.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Fra Askeladden til «Lotte»

Siden den første trekningen lørdag 19. april 1986 har over 7 800 nordmenn fått navnet sitt på den eksklusive oversikten over Lotto-millionærer. Fem ulike trekningsmaskiner har fulgt oss gjennom de siste 38 årene med Lotto-trekninger:

Den første trekningsmaskina "Askeladden" 1986-1994.
1/5

Gjennom årenes løp har Lotto benyttet forskjellige trekningsmaskiner for å sikre rettferdighet og tilfeldighet i sine spillresultater, og sørge for at det ikke blir for stor slitasje på de dyrebare drømmemaskinene.

  • Askeladden: Den første trekningsmaskinen, introdusert i 1986 og aktiv til 1994. Maskinen er nå utstilt på vårt besøkssenter på Hamar.

  • Beitel: Tok over etter "Askeladden" og var i drift fra 1994 til 2004.

  • Fortuna: Fulgte etter "Beitel" og var i bruk fra 2004 til 2016. Denne og "Beitel" er trygt lagret på Norsk Tipping.

  • Venus: I tjeneste fra 2016 til 2023, nå utstilt på Teknisk museum i Oslo.

  • Lotte: Den nyeste maskinen, introdusert i fjor, fortsetter å skape spenning hver lørdag.

Duket for ny Lotto-trekning med «Lotte»

Lørdag er det igjen tid for Lotto-moro! Og som vanlig er førstepremiepotten ca. 14 millioner kroner. Hvem vet, kanskje lørdagsflaksen treffer deg denne gangen?

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler