flaxvinnerhistoriefremside

Mann i 40-åra vant 20 000 i måneden i 20 år fremover

En mann i 40-årene fra Os i Vestland halte i land topppremien i Flax For Livet og får fylt opp kontoen med 20 000 kroner hver måned de neste 20 årene.

KNEP TOPPREMIEN: En mann fra Os i Vestland vant den aller største premien i Flax For Livet.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:22. juli 2023Endret:25. juli 2023

– Jeg har nesten ikke sovet i natt. Jeg sovnet ved 01-tiden, men så våknet jeg igjen klokken 04, og etter det sov jeg ingenting, forteller mannen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Jublet i stua

Vi snakket med ham på morgenen dagen etter han fikk seg et aldri så lite sjokk. Mannen kjøpte seg et digitalt Flax For Livet-lodd til 50 kroner. Da han hadde skrapt loddet, trodde han knapt sine egne øyne. Han skrapte seg frem til toppremien som er 20 000 kroner i måneden i 20 år fremover.

– Jeg så at det var en stor gevinst og reiste meg opp og jublet i stua. Dette er bare helt fantastisk, sier den nybakte Flax-vinneren.

– Jeg kjøper noen Flax-lodd innimellom, men jeg hadde aldri forestilt meg at dette skulle skje meg, sier mannen.

Vestlendingen sier han skal bruke noe av gevinsten til å nedbetale gjeld.

– Det er helt vanvittig mye penger. Kanskje blir det også en ny bil, og det kommer til å dryppe noen kroner på barna mine, sier mannen.

Flere spill på samme lodd

I tillegg til hovedpremien i Flax For Livet finnes også to andre større premiemuligheter: 10 000 skattefrie kroner i måneden i 10 år, og 5 000 skattefrie kroner per måned i 5 år.

Skrapeloddet inneholder tre spill, og i tillegg til de største premiene finnes det en rekke andre pengepremier.

Flax for Livet har en pris på 50 kroner loddet, og vinnersjansen på toppremien er 1:900 000

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler