flaxvinnerhistorie

Måtte gjemme millionloddet i to dager

Det ble to lange dager for kvinnen som en lørdag kveld skrapte fram én million kroner i Flax, men måtte vente til mandag med å heve premien. 

TRE LIKE: Sarpsborg-kvinne skrapte fram tre ganger én million kroner, og nå blir det oppussing av stua.
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:22. august 2018Endret:2. januar 2023

- Jeg la loddet på et lurt sted. Men jeg fortalte det til familien i tilfelle det skulle skje meg noe, humret Sarpsborg-kvinnen da vi snakket med henne. Det var lørdag 18. august hun skrapte fram tre like millioner.

Hun visste godt at den lille papirbiten var det eneste beviset på at hun hadde vunnet - fram til hun kom seg til kommisjonæren for å registrere loddet.

Skjelvne døgn

Dermed ble det noen skjelvne døgn fram til hun troppet opp hos Narvesen  på Amfi Borg mandag 20. august.

- Men det gikk helt fint. Nå er pengene trygt på bankkonto, sa damen, som ønsker å være anonym.

Hum glemmer aldri lørdagskvelden da hun skrapte MillionFlax-loddene hun hadde kjøpt hos den samme Narvesen-kiosken.

- Det var litt av en opplevelse å skrape fram tre like millioner, men jeg måtte telle nullene noen ganger for å begripe at det stemte.

Pusse opp stua

Selv om det ble milliongevinst, ble det ingen vill feiring denne lørdagskvelden.

- Nei, jeg ble helt rolig, nesten kald, mest fokusert på å passe godt på loddet fram til mandag. Men familien som jeg ringte og fortalte det til, de ble satt ut, lo kvinnen.

Hun har allerede planene klare for å gjøre bruk av premien - noe av den i det minste.

- Ja, nå har jeg penger til å pusse opp stua. Det gleder jeg til å få gjort. sa den nybakte Flax-millionæren fra Sarpsborg.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler