lotto

Mellom 18 og 29 år? Da kan du bli millionær 29. oktober

Mange Lotto-vinnere gleder seg til å dele premien med barna sine. Kanskje det er på tide å snu på den «trenden»?

FÅR DU TELEFONEN FRA HAMAR? Én heldig Lotto-spiller mellom 18 og 29 år blir Lotto-millionær 29. oktober.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:12. oktober 2022Endret:3. januar 2023

– Vi skal være såpass ærlige og si at det er den godt voksne delen av befolkningen som er de ivrigste Lotto-spillerne. Det reflekteres også i vinnerstatistikken, der samme gruppe tar godt for seg av millionpremiene, sier lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping. 

– «Gamlisene», med andre ord?

– Hehe – det er et meget relativt begrep. Jeg tror det er ganske forskjellig hvordan folk tolker hva en «gamlis» er. De mellom 18 og 29 år synes kanskje jeg er en slik en, mens for meg er det nok eventyrfiguren Sjuende far i huset som gir den assosiasjonen. Uansett, tror jeg nok gleden over å vinne i Lotto er like stor, samme hvor gammel man er, og vi har jo faktisk en god del vinnere i tidlig 20-åra også, sier Roterud Mathisen – som for øvrig har rukket å komme i 40-åra.

Her kan du enkelt bli kunde hos Norsk Tipping

Millionær uten et eneste riktig tall

Og det blir altså garantert en ung person som vinner 1 million kroner lørdag 29. oktober. For i tillegg til den ordinære Lotto-trekningen, gjennomføres «Bli Lotto-millionær på alderen din». I denne alderstrekningen trekkes én heldig vinner ut i hver aldersgruppe, og hver av disse vinner altså 1 million kroner hver. 

Det eneste som skal til for å være med, er å ha levert Lotto som er gyldig den aktuelle lørdagen. Faktisk er det ikke nødvendig å ha ett eneste riktig tall på kupongen. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.– Nei, her trekkes det tilfeldig ut én vinner i hver aldersgruppe – uten hensyn til om det er noen rette tall. Det holder å ha levert, og hver kupong teller som et lodd i hatten i hver aldersgruppe, forklarer Ingrid Roterud Mathisen. 

Her er de seks aldersgruppene:

 • 18-29 år

 • 30-39 år

 • 40-49 år

 • 50-59 år

 • 60-69 år

 • 70 + år

Lotto har spillefrist lørdager kl. 18

Gladlaksen Vetle (26) ble millionær

Totalt blir det med andre ord seks ekstra millionærer lørdag 29. oktober – og det er altså i tillegg til eventuelle millionvinnere i den ordinære Lotto-trekningen. Dette er fjerde gang Norsk Tipping gjennomfører alderstrekning i Lotto. På de årene har vi fått mange glade vinnere – naturlig nok i alle aldre (over 18 år).

(Saken fortsetter under bildet).

STOR GLEDE FOR VETLE: Det ble meget god stemning for denne karen da han ble millionær i «Seks ekstra». Foto: Privat

I 2019 fikk vi for eksempel en ordentlig gladlaks av en vinner i den yngste aldersgruppa, i form av Vetle Bergene Johansen fra Stathelle. Han var da 26 år, og var i festlig lag sammen med kompiser da Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000 lyste opp på telefonen. Det ble ikke akkurat noen kjedeligere fest etter at millionbeskjeden kom ... 

I 2020 var det Tommy Gulstad (26) fra Steinkjer som sikret seg millionen i den yngste aldersgruppa, mens Trine Solberg Kristiansen (27) fra Lena ble den heldige i fjor. 

– Vi har nettopp kjøpt hus og skal pusse opp, så det her er jo midt i blinken. Jeg klarer ikke sitte i ro jeg nå, sa sistnevnte etter å ha fått Telefonen fra Hamar.

PS: Det kan være lurt å lagre vårt vinnernummer 625 60 000 først som sist, så blir kanskje ikke sjokket så stort hvis vi ringer nettopp deg. 

Følgende kriterier gjelder i trekningen om å vinne 1 million kroner: 

 • For å delta i trekningen, må du være kunde i Norsk Tipping, og ha en gyldig Lotto-kupong til trekningen lørdag 29. oktober.  

 • Blant alle Lotto-rekker som er gyldige på trekningsdagen, trekkes en tilfeldig Lotto-rekke innen hver av de seks forhåndsdefinerte aldersgruppene. Eierne av disse seks rekkene vinner 1 million kroner hver. 

 • Rekker som er spilt via andelslag og andelsbank er også med i trekningen, men eieren av vinnerrekken som trekkes, vinner premien på 1 million kroner i sin helhet. 

 • Fristen for å delta i trekningen er kl. 18.00 lørdag 29. oktober. 

 • Det er alderen din på trekningsdagen (29. oktober) som bestemmer hvilken aldersgruppe du tilhører. 

 • Trekningen gjennomføres like etter kl. 18.00, og vinnerne offentliggjøres i Lotto-trekningen på NRK1 kl. 19.45, samt i Norsk Tippings egne kanaler. 

 • Millionvinnerne får en telefon fra Hamar med gratulasjoner og praktisk informasjon. 

 • Vinnerne kan være anonyme dersom dette er deres ønske. 

 • Premien er skattefri, utbetaling skjer på lik linje med øvrige premier fra Norsk Tipping, og til den kontoen kunden har registrert i sitt kundeforhold. 

 • Vinnersjansen for å vinne 1 million kroner er 1:antall spilte rekker innenfor hver aldersgruppe. 

 (Vinnersjanse for tilleggstrekningen «Bli Lotto-millionær på alderen din» er 1:antall spilte rekker i hver aldersgruppe.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler