flaxvinnerhistorie

Vant 1 mill. i MillionFlax: – Nå blir det elbil

Elbil står høyt på prioriteringslista hos høstens første MillionFlax-vinner. Da kommer 1 million kroner i toppremie godt med.

INVESTERING: Flax-millionæren fra nord har elbil i tankene, og sier han helst vil skaffe seg en før prisene endrer seg på nyåret.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:22. august 2022Endret:3. januar 2023

– Det er Norsk Tipping, ja? Jeg regnet med det, svarer det blidt når Telefonen fra Hamar ringer til Flax-millionæren fra nord. Tromsøværingen i femtiårene er første toppremievinner i fysisk MillionFlax Høst.

– Det føles veldig bra, kan han opplyse om.

Måtte opp av senga for å vitne

Som mange Flax-vinnere nok kan bekrefte, er det sjelden at man faktisk er forberedt på toppremien selv om man har kjøpt loddet med viten og vilje. Slik var det nok også for vår mann i Troms.

– Det kom som litt av en overraskelse, for å si det sånn. Jeg vekslet inn et lodd i helga som jeg hadde hatt liggende en stund med premie på 25 kroner, og skrapte det nye loddet på søndag, forteller vinneren fra nord.

– Jeg måtte se to ganger, for å si det sånn. Jeg vekket datteren min så hun kunne sjekke også, humrer han.

Premieplanene var ikke helt spikret da Norsk Tipping ringte en knapp time etter at premien var løst inn, men litt hadde tromsøværingen rukket å tenke likevel:

– Jeg har vurdert å investere i elbil før det blir endringer i priser og avgifter til neste år. Bilen jeg har nå er en ti-tolv år gammel, så det begynner å bli på tide med en utskiftning. Litt nedbetalingen av gjeld blir det vel råd til òg, konkluderer han.

– Det føles helt kanon. Det er sånn som skjer kanskje én gang i livet. Kjempegøy, avslutter han fornøyd.

Vinnerloddet ble kjøpt hos Extra Elverhøy.

Vi gratulerer!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Forventningsfulle Flax

Designer og frilanser Ole Fredrik Hvidsten er hjernen bak det nye MillionFlax-loddet. Konseptet ble, etter litt hodevrenging, å fokusere på det forventningsfulle rundt det å «krysse fingrene» for Flax.

– Målet ble raskt å få både design og illustrasjon å fungere med «diamanten» i Flax-logoen slik at loddet kunne stå både med og uten, forteller han.

– Jeg husker jeg ble veldig glad, som alle illustratører og kreative jo blir når man blir spurt om å være med i opplegg som MillionFlax-prosjektet.

HØSTENS UTGAVE: Slik har designer Ole Fredrik Hvidsten taklet kombinasjonen høst og MillionFlax. Elbil-entusiasten fra Tromsø er første millionær på fysisk utgave.

Hvor kjøper jeg Flax? 

Om du ønsker å krydre høsten med litt Flax får du tak i stilsikre MillionFlax og flere andre Flax-varianter hos rundt 3 500 butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet. Hvem vet: kanskje det ikke er sommeren men høsten som er din årstid?

Lykke til!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler