flaxvinnerhistorie

MillionFlax: Fire personer skrapte frem 1 mill. i romjula

Under flere juletrær i den ganske land har Flax-lodd med premier i forskjellige størrelser ligget gjemt og innpakket. I løpet av romjula har fire personer skrapt frem toppremien og 1 million kroner på MillionFlax. Her kan du lese om vinnerne.

MILLIONJUBEL: Fire personer skrapte frem 1 million kroner på MillionFlax i romjula.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenForfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonForfatterbilde Norsk TippingGroSynstadForfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:28. desember 2022Endret:10. januar 2023

Mann fra Steigen i Nordland

Han ble den første MillionFlax-vinneren i romjula. 

– Det føles fortsatt ganske uvirkelig, sier den heldige vinneren fra Steigen i Nordland. På julegaven fra onkelen hadde han akkurat skrapt fram toppremien og blitt Flax-millionær. Det var en rimelig fersk millionær som tok telefonen da Norsk Tipping ringte. Nordlendingen hadde hevet vinnerloddet samme formiddag og var fortsatt litt fortumlet over at han faktisk hadde sikret seg toppremie på sitt MillionFlax-lodd.

– Det føles uvirkelig. Det tar nok litt tid før det synker inn, kunne han opplyse.

– Loddet var en julegave fra onkelen min, men vi ventet litt med å skrape det da vi hadde fått flere som vi ville skrape sammen. Jeg satt sammen med samboeren da millionen dukket opp, forteller han. 

– Det passer godt, sier han om premien; – Nå skal jeg betale ut en bil i første omgang, og så tenker jeg det blir en tur i banken for å rådføre meg litt der.

Vinnerloddet ble kjøpt hos Narvesen Kaia Sandnessjøen.

LES MER: Derfor er det viktig at du setter dine egne spillegrenser

Mann fra Trøndelag

28. desember leverte en mann fra Trøndelag inn MillionFlax-loddet sitt som han lille julaften skrapte frem tre million-symboler og 1 million kroner på. 

Mannen er dermed den tredje til å skrape frem toppgevinsten på fysisk MillionFlax i juleutgaven av loddet.

– God dag. Jeg har en anelse om hvorfor du ringer ja, svarer mannen lurt da Norsk Tipping ringer for å gratulere han.

– Det føles veldig uvirkelig. 

– Jeg skrapte loddet 23. desember, på lille julaften, så jeg har visst om det noen dager, forteller mannen som leverte vinnerloddet først fjerde juledag, den 28. desember.

– Loddet har jeg både kjøpt og skrapt selv, så dette var ingen julegave.

– Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre med premien enda. Jeg må nok spekulere litt i det, avslutter trønderen lurt. 

Vinnerloddet ble kjøpt hos Rema 1000 Sandgata i Namsos.

Mann i 70-årene fra Moss

Onsdag 28. desember var mossingen på vei nordover med bil og skulle ta seg en pause. Han stoppet ved Extra-butikken i Berkåk i Trøndelag der han blant annet kjøpte med seg noen Flaxlodd. Lite visste han at på et av loddene gjemte deg seg en millionpremie.

– Jeg kjøpte 12 lodd som jeg skrapte når jeg tok en pause fra kjøringen, og på det tredje loddet var millionpremien. Det var overraskende. Jeg tenkte ikke så mye mer over det, men det var jo veldig moro, sier mannen.

Mannen spiller Flax av og til, men forventet ikke å få toppremien på 1 million kroner. Premien skulle han dele med seg og spare til en senere anledning.

– Jeg har ingenting spesielt i tankene om hva premien skal gå til, men det er jo noen som jeg skal dele premien med, sier han hemmelighetsfullt.

– Jeg tenker også på å kjøpe leilighet etter hvert, så da kommer nok premien godt med sier mannen avslutningsvis.

Vinnerloddet ble kjøpt hos Extra Berkåk.

Kvinne fra Trøndelag

Hun vant på MillionFlax 30. desember. Vi har forsøkt å få tak i henne på telefonen, men har ikke lyktes.

Vi gratulerer.

LES MER: Grenser, pauser og spillregnskap – hva betyr det egentlig?Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Fem fysiske millionpremier har gått – fem igjen

Toppremien til de fire romjulsvinnerne er millionpremie nummer to, tre, fire og fem på fysisk MillionFlax. Det er dermed fem millionpremier igjen i denne serien.

Det julepyntede MillionFlax-loddet er i ferd med å skifte drakt, men fram til januar kan du finne dette og flere andre Flax-varianter i mer enn 3 500 butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet.

Lykke til!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler