flaxvinnerhistorie

MillionFlax: Feiret milliongevinsten med hytte-beising

Langt fra alle millionvinnere kaster seg på første fly eller drar rett til nærmeste bilforretning. 

IKKE MED BREDE STRØK: MillionFlax-vinneren var av den sindige sorten, og la feiringa til hytta – der dugnadshelg ventet.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:5. august 2022Endret:3. januar 2023

Det var torsdag kveld at kvinnen i 50-åra fra Vestoppland fant fram til MillionFlax i Norsk Tippings mobilapp. Det er ikke noe hun har særlig rutine i, så sjokket ble formidabelt da symbolene lyste opp på skjermen. Symboler som viste at hun var blitt millionær. 

– Det var på ekstraspillet at det skjedde. Tre like symboler som viste milliongevinst. Men jeg skjønte liksom ikke helt hva som hadde skjedd, sier vinneren til Norsk Tipping dagen etter.

MillionFlax kan skrapes digitalt her

Fortumlet

Alene i huset ble hun sittende og stirre på skjermen – ikke helt sikker på hva hun skulle gjøre. Etter noen minutter kom mannen inn fra lufteturen med hunden, og da fikk hun et sårt tiltrengt «sannhetsvitne».

– Han måtte se sammen med meg, og da ble konklusjonen at jeg hadde vunnet 1 million kroner. Helt utrolig. Samtidig klarer jeg ikke helt å ta det innover meg. Vi var ganske fortumlet i timene etter, sier hun og ler.

Vestopplendingen var på jobb da Norsk Tipping snakket med henne fredag. Foreløpig er det kun mannen og datteren som vet om milliongevinsten.

– Det er mye penger, og de skal brukes fornuftig. Vi skal planlegge litt for dette i tida framover. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Sindig innlending

Når vi spør om det blir noen feiring, svarer hun tørt:

– Det blir en tur på hytta, der det er planlagt beising av en vegg. Men det kan jo hende vi tar med noen bobler til å ha i glasset.

Du tar ikke av, akkurat?

– Jeg er så glad; dette er en kjempegave. Samtidig er jeg fra Innlandet, og vi har det ikke med å bruke de altfor store ordene alltid, svarer hun muntert – og legger til:

– Jeg har hatt så flaks. Det passer veldig godt at spillet heter Flax.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler