flax

Vi fikk 56 Flax-millionærer i 2023 - seks av dem i jula

I fjor var det 56 personer som virkelig hadde flaks. Tenk om det blir deg i år …

NYTT ÅR – NYE MULIGHETER: Tenk om du har skikkelig flaks i 2024.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:1. januar 2024Endret:13. mars 2024

Du skal ha en god porsjon flaks for å bli – ja – Flax-millionær. På MillionFlax er sjansen for å ende opp med et sjusifret beløp på konto én til 630 030. Det betyr at i gjennomsnitt vinnes det én million kroner hver gang det er solgt 630 030 lodd.

Ca. 155 000 vinner hver uke

Men selv om det kan virke nærmest umulig å skrape frem tre millionbeløp er det jo noen som gjør det. I 2023 var det 56 personer som fikk oppleve følelsen av å «ikke tro sine egne øyne» (tallene gjelder for både fysiske og digitale lodd)

Synes du tanken på å ende opp som Flax-storkvinne eller kar blir for fjern? Da kan vi trøste med at det finnes andre premiebeløp i Flax-verdenen også. Hver uke heves det i snitt 155 000 premier. Med andre ord: Flax-vinner-klubben er egentlig ikke av det eksklusive slaget – og selv om man kanskje ikke vinner er jo noe av moroa å håpe – for tenk om det er deg neste gang?

I jula 2023 fikk vi seks Flax-millionærer. To av dem vant på Flax Julekalender, mens fire hanket inn millionen på MillionFlax.

Julian (31) ble Flax-millionær

En av de som kunne juble etter å ha skrapet frem 1 million var 31 år gamle Julian Lian Volden fra Mo i Rana i Nordland. Han ble den første til å vinne toppremien på det digitale høstloddet av MillionFlax.

FØRSTEMANN: Julian Lian Volden ble den første til å skrape frem toppgevinsten og 1 million kroner på høstutgaven av digitale MillionFlax.Foto: privat

– Det var kjempegøy. Virkelig, sa Volden da Norsk Tipping snakket med ham dagen etter.

– Jeg pleier egentlig ikke å spille så mye Flax. Jeg spiller litt Eurojackpot og Vikinglotto, og så pleier jeg å bruke de små beløpene jeg vinner der til å kjøpe Flax-lodd i appen, fortalte han og la til:

– Det lønte seg hvert fall å gjøre det denne gangen.

Den heldige Flax-millionæren hadde allerede planene klare for premien.

– Vi skal på litt visninger og har planer om å kjøpe bolig, så det passet veldig bra å vinne nå. Da har vi jo litt mer å bruke på boligkjøpet, avsluttet han glad.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Hvor kjøper jeg Flax?

Du har kanskje lagt merke til at MillionFlax nå har endret prisen til 30 kroner? Det er nytt for året, men visste du at prisen har vært 25 kroner helt siden 2004?

MillionFlax og flere andre Flax-varianter får du kjøpt hos rundt 3 500 butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet. Tenk om det er dette året det skjer?

God nytt år og lykke til med skrapinga!

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler