flax

Fire Flax-historier som får deg til å si «Kunne vært meg»

Hvert år vinner tusenvis av spillere store og små Flax-premier, og de fleste glemmer nok aldri vinnerøyeblikket. Her er noen av MillionFlax-historiene vi husker aller best.

POPULÆR: MillionFlax får bein å gå på hver jul. Vi venter spent på flere gode vinnerhistorier.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsForfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:5. desember 2022Endret:10. januar 2023

Kjenner du litt på redselen når du kaster et ferdigskrapet MillionFlax i søpla? For at du ikke sjekket nøye nok, eller at øynene av en eller annen grunn ikke la merke til at det faktisk VAR tre millionsymboler på loddet som nå ligger der blant rusk og rask. Eller har du kanskje glemt et lodd og aldri funnet det igjen? Akk, de tankenes kvaler ...

Men glem det! Her skal vi kose oss med å fortelle om de som faktisk ble en million kroner rikere tross i at de nesten kastet loddet, holdt på å glemme det, og så videre. God fornøyelse! 

Holdt på å kaste millionloddet i søpla

Vinnerhistorien som nesten aldri ble til! Steinkjerkvinnen sendte mannen ned på Spar Dampsaga for å levere inn et MillionFlax-lodd med gevinst på 25 kroner, som hun lenge hadde gått med i veska si. Oppdraget var å veksle det inn i et nytt.

– Han hadde kjøpt med noen lodd ekstra til meg. Jeg skrapte alle og skulle til å kaste samtlige i søpla da han sa at han ville sjekke over bare sånn i tilfelle jeg ikke hadde sett nøye nok, forteller hun.

Heldigvis, får man jammen si. Hun hadde nemlig vunnet – og denne gangen var det snakk om litt mer enn 25 kroner.

– «Du er blitt millionær» sa han til meg og smilte. Jeg trodde ikke noe på ham, og sa jeg måtte se på det ene loddet igjen. Og ja, der var det tre millionsymboler, minnes kvinnen, som nesten ikke tør å tenke på at det var rett før vinnerloddet med gevinst på 1 million kroner gikk rett i søpla.

– Godt at han sjekket, humret hun.

Premiepengene skulle for øvrig gå til innkjøp av ny elbil.

LES MER: Slik jobber vi med forebygging

Ble Flax-millionær på 30-årsdagen: – Stod der og gapte

Å bikke over i et jubileumsår kan by på blandede følelser, men for en heldig kar fra Siggerud ble det bare jubel på tredveårsdagen. Av mamma hadde han fått to MillionFlax-lodd – og på ett av dem vant han 1 million kroner.

– Det var helt tilfeldig at jeg kjøpte med meg fem Flax-lodd, forklarer moren til den heldige om kjøpet.

– Jeg spiller aldri og har ikke peiling på Flax-lodd, så da jeg så tre like tenkte jeg at her var det noe feil. Det var for godt til å være sant, forteller sønnen.

Hele familien brøt dermed opp fra bursdagsselskapet for å pile bort på sin lokale Extra-butikk.  

– Jeg snakket med hun ene som jobbet på butikken. Hun scannet loddet og sa «herregud», «herregud». Da skjønte vi det. Vi hadde på munnbind, men stod der og gapte bak dem begge to, minnes han.

Jubilanten var aldri i tvil om hva han skulle gjøre med gevinsten. Det første han gjorde var å gi bort et par hundre tusen til broren sin. Resten av premien skulle investeres i leiligheten hjemme i Oslo.

– Det er hyggelig å gi bort, sa han da han vant og la til:

– Det er helt tøysete å vinne en million på 30-årsdagen. Nå har jeg et glass rødvin i den ene hånden og deg på telefonen i den andre. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Millionloddet lå glemt i bilen

Med bare noen få dagers mellomrom fikk vi i sommer to Flax-vinnere hvor vinnerhistorien forløp seg på følgende måte: Begge glemte at de hadde uskrapte Flax-lodd liggende i bilen. Den første, en kvinne fra Møre og Romsdal, endte opp med å vinne en splitter ny BMW på sitt BilFlax-lodd. Historien vi skal fortelle her er om mannen i 20-årene fra Strømmen som endte opp som millionær på sitt gjenglemte MillionFlax.

– Da jeg hadde lagt meg, kom jeg på at jeg hadde et MillionFlax-lodd liggende i bilen. Jeg løp ut for å hente det og satte meg ned sammen med kjæresten min for å skrape. Da så vi at jeg hadde vunnet 1 million kroner, fortalte den unge mannen.

– Jeg trodde først ikke på det og måtte se på loddet flere ganger.

Man skulle tro at det ble feststemning etter en slik opplevelse, men den fornuftige vinneren ville ikke ta gledene på forskudd.

– Jeg jublet ikke, men kjæresten min gjorde det. Jeg trodde som sagt først ikke på at jeg hadde vunnet. Det begynner å synke inn nå, men jeg skjønner det sikkert ikke før pengene er inne på kontoen, forklarte han.

Det var ikke bare festen som uteble vinnernatten.

– Jeg fikk ikke sove etterpå, jeg tror ikke jeg sovnet før ved 03-tiden, meldte den trøtte millionæren, som skulle bruke premien på bolig og sparing.

Kjøpte MillionFlax ved en tilfeldighet: Vant toppremien

Det var slett ikke MillionFlax kvinnen fra Oslo skulle ha da hun gikk på butikken.

– Jeg var og handlet og skulle kjøpe noen Flax for Livet-lodd. Jeg pleier egentlig ikke å kjøpe så mye Flax-lodd, men innimellom kjøper jeg altså den ene varianten, forteller hun.

Det viste seg at butikken ikke hadde Flax for Livet da kvinnen var innom, så hun endte med å kjøpe to MillionFlax i stedet. Like etter satte hun i gang med skrapingen av det første loddet. I hovedfeltet var det ingen premie, men da hun skrapte «spill 2», som er en slags siste sjanse på samme lodd, fikk hun seg litt av en overraskelse.

Bak skrapefeltet skjulte det seg nemlig tre million-symboler.

– Jeg klarte ikke helt å tro det, og endte med å sende et bilde av loddet til en venninne for å få bekreftet at jeg så riktig, ler 39-åringen.

– Jeg hadde egentlig tenkt å holde det for meg selv, men jeg klarte ikke la være. Det er jo helt absurd.

Premien kom hun trolig til å bruke på boligkjøp, mente hun.

Her finner du MillionFlax

Det julepyntede MillionFlax-loddet og flere andre Flax-varianter finner du i mer enn 3 500 butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet.

Hvem vet, tenk om det er nettopp du som er ekstra heldig og går inn i jula 1 million kroner rikere? 

Lykke til!

Vinnersjanse Millionflax: 1:690 000

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler