flaxvinnerhistoriefremside

Ba om gevinst – vant 1 million

En mann fra Tangen fikk kjenne på pulsen lørdag morgen – han skrapte nemlig frem tre like million-symboler på MillionFlax.

FLAX: En mann fra Tangen fikk det han ba om på butikken – 1 million i gevinst.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:26. august 2023

En mann (37) fra Tangen i Innlandet bestemte seg for å ta en langhelg på hytta etter å ha jobbet mye overtid den siste tiden. På vei til hytta fredag, hadde mannen sving innom butikken og kjøpt med seg fire MillionFlax-lodd. Det skulle vise seg å gi uttelling.

– Jeg ba han i kassa om å få gevinst

Mannen hadde spesifikt bedt om å få kjøpe fire MillionFlax-lodd, mot at det var gevinst på dem. Likevel ble loddene liggende til lørdag morgen før han satte i gang med skrapinga.

– Jeg trodde ikke mine egne øyne. Jeg måtte få kjæresten min til å bekrefte det, så gikk turen rett til butikken igjen for å heve loddet.

37-åringen hadde bedt om gevinst og fikk høyeste uttelling – akkurat som han ba om.

– Jeg har aldri kjent på en sånn følelse før, fortsetter han.

Pulsen hadde riktignok roet seg da Norsk Tipping snakket med mannen noen timer senere samme dag, men han var fortsatt meget fornøyd og klar for en liten feiring.

– Det blir nok en liten akevitt i kveld. Utover det skal premien brukes på et bruk jeg har tatt over etter foreldrene mine. Der er det nok å bruke penger på, sier mannen og flirer.

Vi gratulerer!

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Visste du at ...

Du skal ha en god porsjon flaks for å bli – ja – Flax-millionær. På MillionFlax er sjansen for å ende opp med et sjusifret beløp på konto én av 650 040. Det betyr at i gjennomsnitt vinnes det én million kroner hver gang det er solgt 650 040 lodd.

Men selv om det kan virke nærmest umulig å skrape frem tre millionbeløp er det jo noen som gjør det. I 2022 var det 44 stykker som fikk oppleve følelsen av å «ikke tro sine egne øyne» (tallene gjelder for både fysiske og digitale lodd).

Hittil i år hadde 24 personer vunnet 1 million på MillionFlax. Mannen fra Tangen ble dermed årets 25. MillionFlax-millionær.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler