flaxvinnerhistorie

Bortgjemte Flax-julekalendre ble til milliongevinst

En lang rekke med tilfeldigheter førte til at en Trondheims-mann i 50-årene onsdag 3. februar kunne kalle seg millionær.

MILLION-LODD: Den glade Trondheims-mannen ble millionær på det nye Million-Flax-loddet.
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:4. februar 2021Endret:2. januar 2023

 - Tusen hjertelig takk. Det føles veldig rart. Jeg må prøve å fordøye det litt, ler trønderen da Norsk Tipping ringer for å gratulere.

Trondheims-mannen hadde knapt rukket å være millionær et døgn da Norsk Tipping tok kontakt, og hadde fortsatt litt vanskeligheter med å forstå det selv.

Tilfeldigheter

Historien startet med tre Flax-julekalendre og et MillionFlax-lodd, som bortgjemt og halvveis glemt lå og samlet smuler og støv i en kjøkkenskuff. To av kalendrene hadde en gevinst på 100 kroner hver og på loddet skjulte det seg 25 kroner.

- Jeg fant igjen kalendrene og loddet da jeg skulle skrive handleliste, forklarer den ferske millionæren, som ønsker å være anonym. 

- Jeg tenkte derfor at jeg kunne ta de med til Rema da jeg allikevel skulle dit for å handle.

Men tilfeldighetene endte ikke her ... På vei til Rema 1000 endret mannen mening, og bestemte seg for å levere de på Narvesen. Da han kom frem viste det seg at Narvesen, av ukjente årsaker, hadde stengt i det aktuelle tidsrommet.  På vei tilbake til bilen la han merke til et Norsk Tipping-skilt utenfor Coop Mega, og bestemte seg for å levere kalendrene og loddet der. Gevinstene valgte han å bytte inn i ni MillionFlax-lodd, for deretter å handle middag og dra hjem. Kort tid senere priste han seg lykkelig over at han i rekken av tilfeldigheter til slutt endte opp på Coop Mega - akkurat denne dagen.

Tre million-symboler

Vel hjemme igjen var det et annet familiemedlem som fikk i oppgave å skrape de ni MillionFlax-loddene - noe han også hadde gjort tidligere, men på langt nær med samme resultat. På MillionFlax-lodd nummer tre stoppet han opp, men klarte omsider å stotre frem at han hadde skrapet frem tre million-symboler.

- Han har bløffet flere ganger tidligere, men denne gangen så jeg det på han: dette var noe annet. Jeg måtte frem med brillene og sjekke loddet hele fire ganger før jeg klarte å innse at jeg ikke tok feil, humrer mannen.

Deretter bar det rett ned til en kommisjonær for å levere inn million-loddet. 

- Jeg tok ikke sjansen på å ha det liggende og ende opp med å bli spist av hunden eller verre som er. I butikken ba jeg damen i kassen om å sjekke loddet, for å være helt sikker på at jeg hadde vunnet. Da hun svarte med å spørre om jeg ønsket å bytte det i et nytt lodd måtte jeg be henne studere det én gang til, ler MillionFlax-vinneren.

Fantasert om million-gevinst 

På spørsmål om hvilke planer han har med gevinsten, svarer den blide trønderen:

- Man tenker ofte over hva man ville gjort dersom man vant et millionbeløp. Jeg føler det er mye lettere å fantasere om det når det ikke er reelt, enn da man faktisk har vunnet. Jeg er ikke helt sikker enda, men tenker kanskje å bruke pengene på en hytte.

Da Norsk Tipping spurte mannen om han hadde noen tanker rundt måten han ble millionær på, ved først å finne igjen kalendrene denne dagen, for så å til slutt ende opp på Mega etter to andre butikkforsøk, svarte han:

- Det er helt utrolig. Jeg kan nesten ikke tenke på det, for da blir jeg sprø.

På den nyvunne millionærstatusen hadde Flax-vinneren følgende kommentar:

- Jeg og kona sendte noen meldinger til hverandre tidligere i dag. Hun spurte om det hadde gått opp for meg enda, det hadde det nemlig ikke for henne. Da måtte jeg svare bekreftende at: nei, det har ikke det.

Vinnerloddet ble kjøpt på Coop Mega Valentinlyst i Trondheim.

Norsk Tipping gratulerer!

            

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansenfor toppremien på 1 million kroner 1:600 000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 000 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: (alle typer Flax-lodd): 9 394 265

  • Antall førstepremieutbetalinger 2020 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: i 2020: 51 (26 millionutbetalinger fysisk Flax, 25 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2020: 51

  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 4 800 000 kr (Flax for livet)

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler