flaxvinnerhistorie

Fulgte magefølelsen - kona ble millionær med MillionFlax

MillionFlax-loddet i julestrømpa gjorde at Drangedal-kvinnen fikk en julaften hun sent glemmer.

KJEMPEFLAKS: En magefølelse og nytt butikkbesøk endte med vinnerlodd i MillionFlax.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingAne-MarthePedersenPublisert:28. desember 2020Endret:2. januar 2023

Å vinne i Flax handler kun om tilfeldigheter og flaks. Likevel er det noen som hevder å få en følelse av at noe spesielt kan skje. Nettopp det fikk mannen til den nybakte MillionFlax-vinneren fra Neslandsvatn i Drangedal kommune.

På julemorgenen 24. desember våknet kvinnen opp til julestrømpe med MillionFlax-lodd i. Ikke før på julekvelden ble loddet skrapt, og til kvinnens store overraskelse endte det med tre like millionbeløp.

Snudde og kjørte tilbake igjen på butikken

Vinnerens mann hadde dagen før vært på den lokale Coop-butikken og kjøpt inn GriseFlax-lodd til familiens julestrømper. Men på vei hjem fikk han en spesiell magefølelse, som resulterte i at han snudde bilen og kjørte tilbake på butikken. 

- Mannen min fikk en følelse av at han måtte kjøpe MillionFlax-lodd til meg. Han snudde derfor og kjøpte med tre stykker. At han skulle ende opp med et vinnerlodd, som jeg fikk i min julestrømpe, er ganske utrolig, forteller den glade vinneren.

Julekvelden ble derfor noe mer spesiell enn vanlig, og vinneren selv slet med å tro på det.

- Jeg så det var tre like millionsymboler, men måtte telle over flere ganger. Du tror jo ikke det du ser, ler hun.

Lokalbutikken stilte opp  

Den lokale Coop-butikken på Neslandsvatn går under navnet Coop Kroken. Det er et kjent og kjært sted for mange på Neslandsvatn, og på selveste 2. juledag stilte daglig leder opp for Flax-vinneren.

- Noe av det første jeg gjorde var å sende melding til daglig leder på Coop Kroken. Det meste har jo vært stengt i romjulen, men jeg spurte om han kunne hjelpe meg og sjekke om loddet var ekte. Han stilte opp og sjekket loddet i butikken 2. juledag - og jammen stemte det ikke at jeg hadde vunnet 1 million, ler vinneren.

Fornuftig pengebruk

Vinneren påpeker at den fine premiesummen kommer til å bli brukt fornuftig. Nå handlet det mest om å la millionpremien synke inn og nyte resten av romsjulstiden.

- Dette var kjempegøy. Jeg kan ikke annet enn å takke mannen min og Coop Kroken, ler kvinnen avslutningsvis.

Norsk Tipping gratulerer!

            

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansenfor toppremien på 1 million kroner 1:600 000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 000 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019 (alle typer Flax-lodd): 9 049 408

  • Antall førstepremieutbetalinger 2019 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: i 2019: 45

  • Antall millionærer i 2019: 45

  • Høyeste premieutbetaling i 2019: 4 800 000 kr (Flax for livet)


Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler