flax

Flax-millionærene fra 2020: Denne dagen vant flest på.

For noen med ekstra flaks ble 2020 et år med god uttelling. Her er en oversikt over fjorårets Flax-millionærer.

Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:4. januar 2021Endret:2. januar 2023

Reaksjonene på en milliongevinst er like forskjellige som folk flest. Likevel vil mange kjenne seg igjen i å dagdrømme litt rundt hvordan det ville føles å vinne et stort beløp med penger og ikke minst: Hva ville man brukt pengene på?

Ca. 75 millioner kroner i hovedpremier

Man skal ha en god porsjon flaks for å sikre seg vinnerloddene - men der ligger jo selve spenningen: tenk om nettopp dette er million-loddet.

I 2020 var det 51 ekstra heldige Flax-kjøpere som fikk oppleve følelsen av å skrape frem 1 million eller mer, og til sammen ble det utbetalt ca. 75 millioner kroner i hovedpremier til Flax-vinnere.

Hvor mange av disse som ble Flax-millionærer på en lørdag, vites ikke. Men det er faktisk slik at det er lørdag som er den ukedagen hvor flest folk vinner på Flax.

Fylker med Flax 

Nysgjerrig på om naboen er Flax-millionær? Her er i hvert fall en fylkesoversikt over fjorårets Flax-storvinnere:

Viken11 millionærerVestland9 millionærerOslo8 millionærerTrøndelag5 millionærerRogaland5 millionærerTroms og Finnmark4 millionærerNordland3 millionærerVestfold og Telemark  3 millionærerMøre og Romsdal2 millionærerAgder1 millionær


Siste millionvinner i 2020

Fjorårets siste millionvinner av Flax var en kvinne fra Lillestrøm, som vant 1 million kroner på MillionFlax.

Hun hadde intetanende vært Flax-millionær siden julaften etter å ha fått MillionFlax-lodd i julegave. Lillestrøm-kvinnen ventet med å skrape loddet til 2. juledag, og hadde dermed 1 million kroner liggende under juletreet i flere dager. 

Jubelen stod i taket da den ferske millionæren endelig fant ut hva som hadde skjult seg bak skrapefeltet.

- Jeg tror jeg vekket hele huset da jeg oppdaget det. Deretter bar det rett til Narvesen for å sjekke at alt var i orden med premien, fortalte den glade vinneren da Norsk Tipping kontaktet henne. 

- Premien kom inn på konto tidligere i dag, og jeg tok screenshot av saldoen min. Slike summer har jeg ikke sett der før. Jeg har faktisk vunnet 10 000 og 1 000 kroner på Flax-lodd for noen år siden, så jeg har hatt flaks med Flax, lo kvinnen som ønsker å være anonym.

Les mer om fjorårets siste MillionFlax-vinner her.

MillionFlax i ny drakt

MillionFlax har nå fått av seg julestasen og er klar for en ny vår i ny drakt. MillionFlax kan kjøpes over disk hos Norsk Tippings kommisjonærer i butikker og kiosker. MillionFlax kan også skrapes digitalt her.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler