Her bor Flax-millionærene fra 2020

Her bor Flax-millionærene fra 2020

For noen med ekstra flaks ble 2020 et år med god uttelling. Her er en oversikt over fjorårets Flax-millionærer.

Reaksjonene på en milliongevinst er like forskjellige som folk flest. Likevel vil mange kjenne seg igjen i å dagdrømme litt rundt hvordan det ville føles å vinne et stort beløp med penger og ikke minst: Hva ville man brukt pengene på?

Ca. 75 millioner kroner i hovedpremier

Man skal ha en god porsjon flaks for å sikre seg vinnerloddene - men der ligger jo selve spenningen: tenk om nettopp dette er million-loddet.

I 2020 var det 51 ekstra heldige Flax-kjøpere som fikk oppleve følelsen av å skrape frem 1 million eller mer, og til sammen ble det utbetalt ca. 75 millioner kroner i hovedpremier til Flax-vinnere.

Fylker med Flax 

Nysgjerrig på om naboen er Flax-millionær? Her er i hvert fall en fylkesoversikt over fjorårets Flax-storvinnere:

Viken11 millionærer
Vestland9 millionærer
Oslo8 millionærer
Trøndelag5 millionærer
Rogaland5 millionærer
Troms og Finnmark4 millionærer
Nordland3 millionærer
Vestfold og Telemark  3 millionærer
Møre og Romsdal2 millionærer
Agder1 millionær


Siste millionvinner i 2020

Fjorårets siste millionvinner av Flax var en kvinne fra Lillestrøm, som vant 1 million kroner på MillionFlax.

Hun hadde intetanende vært Flax-millionær siden julaften etter å ha fått MillionFlax-lodd i julegave. Lillestrøm-kvinnen ventet med å skrape loddet til 2. juledag, og hadde dermed 1 million kroner liggende under juletreet i flere dager. 

Jubelen stod i taket da den ferske millionæren endelig fant ut hva som hadde skjult seg bak skrapefeltet.

- Jeg tror jeg vekket hele huset da jeg oppdaget det. Deretter bar det rett til Narvesen for å sjekke at alt var i orden med premien, fortalte den glade vinneren da Norsk Tipping kontaktet henne. 

- Premien kom inn på konto tidligere i dag, og jeg tok screenshot av saldoen min. Slike summer har jeg ikke sett der før. Jeg har faktisk vunnet 10 000 og 1 000 kroner på Flax-lodd for noen år siden, så jeg har hatt flaks med Flax, lo kvinnen som ønsker å være anonym.

Les mer om fjorårets siste MillionFlax-vinner her.

MillionFlax i ny drakt

MillionFlax har nå fått av seg julestasen og er klar for en ny vår i ny drakt. MillionFlax kan kjøpes over disk hos Norsk Tippings kommisjonærer i butikker og kiosker. MillionFlax kan også skrapes digitalt her.

FLAX_RedIll_2000x1244_Vinnere2020 (1)

            

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansenfor toppremien på 1 million kroner 1:600 000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 000 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: (alle typer Flax-lodd): 8 597 549
  • Antall førstepremieutbetalinger 2020 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: i 2020: 20
  • Antall millionærer i 2020: 20
  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 4 800 000 kr (Flax for livet)