selskapet

Norsk Tipping bak 5 av de 15 best likte reklamene i 2021

Reklamefilmer fra Norsk Tipping har toppet Reklamebørsen over de best likte filmene gjentatte ganger i 2021. På lørdag kjemper en av filmene om reklameprisen Gullfisken.

Forfatterbilde Norsk TippingPernille Storholm SkaretPublisert:3. februar 2022Endret:3. januar 2023

Førstkommende lørdag, 5. februar, går den prestisjefylte reklameprisutdelingen Gullfisken av stabelen på TV 2.

I fjor vant Norsk Tipping med Lotto-filmen om den firbeinte sjarmøren Otto. I år er nok en film fra Norsk Tipping nominert. Filmen «A Place up North», som involverer tre av Norges største fotballstjerner, gir oss et humoristisk innblikk i hvordan verden rundt egentlig ser på Norge - eller Haa-land, da. 

Dette sier juryen om filmen

Filmen er laget i samarbeid med reklamebyrået Try, og den mottok en sølvfisk i juni i 2021. Nå skal den altså kjempe mot konkurrenter som blant annet Forsvaret, Skatteetaten og Posten. 

Se filmen som er nominert til Gullfisken her:

Send SMS med kodeord «6» til 26 700 for å stemme på filmen. 

Da filmen ble nominert, sto dette i juryens begrunnelse: 

- Gjennom en samtale mellom engelske pubgjester får vi høre en svært overbevisende, men fullstendig feil historie om Haaland – dette fascinerende stedet i nord der alle menneskene er helt like. … Scenene fra det stereotypiske Norge balanserer verdens uvitenhet om norsk fotball (og norsk idrett) uten at det blir banalt eller for klisjéfylt, sier juryen. 

Og ikke nok med det, juryen sier også: - Dette er godt håndverk i alle ledd, og reklame som vi nordmenn elsker! 

Toppet også Reklamebørsen

I tillegg til at filmen er nominert til Gullfisken, toppet den også MediaComs Reklamebørs i juni. 

- Det vil jo si at den er godt likt både blant folket og blant de som sitter i juryen som har faglig kompetanse på området. Så det er litt morsomt, sier Lise Kampenhøy som er markedskommunikasjonsansvarlig i Norsk Tipping.

Totalt på Reklamebørsen i 2021, så er 5 av de 15 best likte reklamefilmene filmer fra Norsk Tipping. I tillegg til selskapsmerket, så er filmer fra Lotto og Flax på lista. 

Tidligere vinnere av Gullfisken

Norsk Tipping har vunnet Gullfisken fire ganger tidligere med Lotto-filmene «Verdal’n» i 1998, «Ballroom Blitz» i 2000, «Heia Tufte» i 2002, og nå sist med den første filmen om Otto for 2020. Blir det «A Place up North» som fisker med seg en femte gullfisk til drømmefabrikken på Hamar? Det gjenstår å se på lørdag! 

Psst: Kanskje også Otto tar på seg finstasen og dukker opp i Gullfisken på TV 2 lørdag klokka 22.15? Følg med!

Relaterte artikler