flax

Odd Arne ble Flax-millionær på julaften

Da den siste julenissen ble skrapt fram i kalenderen, kjente Odd Arne og kona kaldsvetten komme. Han var blitt millionær - på selveste julaften. 

Otta Flax JulekalenderJon Christian Dybendal
Forfatterbilde Norsk TippingJon ChristianDybendalForfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengForfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:15. november 2021Endret:3. januar 2023

For å vinne toppremien på 1 million kroner på Flax Stor Julekalender, må man skrape frem 12 nisse-symboler. Nettopp det gjorde Odd Arne Fugleslåen fra Otta på selveste julaften i 2018, mens han ventet på at kona Betina skulle bli ferdig på jobb. 

Julemiddagen skulle inntas på hotellet der kona jobbet, og da ventetida ble noe lang, bestemte Fugleslåen seg for å slå i hjel tida med Flax Stor Julekalender.

Vinnerøyeblikket

– Den ene nissen dukket opp etter den andre. Da jeg hadde igjen siste luke, manglet jeg kun én julenisse for å vinne toppremien. Da kjente jeg at pulsen steg. Plutselig satt jeg der med 12 nisser, og sekundet etterpå sto det at jeg hadde vunnet 1 million kroner, forteller Fugleslåen.

Kona sto over skulderen hans og kikket da millionpremien ble et faktum. Begge kjente at kaldsvetten kom, og ord var det vanskelig å få ut av begge, ifølge de som var tilstede.

I år er det fire slike toppremier i Flax Stor Julekalender.

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemerNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Extra fin julegave

I dag har paret fått fart på Otta Treprodukter, som de driver sammen. Her lages det kjøkken, møbler og interiør på bestilling. Fugleslåen bruker rundt 12-14 timer i verkstedet hver dag, mandag til søndag. Han forteller at han har hatt stor glede av Flax-premien, blant annet i forbindelse med nettopp jobb.

– Premien har kommet godt med når vi pusset opp og åpnet butikk. Nå kan jeg jobbe med det jeg trives aller best med, sier Fugleslåen stolt.

Han legger dessuten til at han måtte kjøpe en aldri så liten julegave til seg selv for premien. Han dro nemlig til Ålesund å kjøpte seg en CNC-fres.

– Det er en drøm å kunne få jobbe med dette.

Flax Julekalendere

Flax Stor Julekalender inneholder 24 spill, et nytt spill hver dag fra 1. til 24. desember. Et spill avdekker fire beløp og ett symbol. Skraper man frem tre like beløp på et spill, vinner man beløpet. Symbolene gir premie i henhold til symboloversikten. Dersom man skulle være så heldig som Fugleslåen og skraper frem 12 nisser, vinner man 1 million kroner.

Flax Julekalender fås kjøpt hos alle Norsk Tippings kommisjonærer. Der finnes også en mindre utgave med 500 000 kroner i toppremie. 

(Vinnersannsynlighet toppremie: Flax stor julekalender 1:300 000 (totalt fire toppremier), Flax standard julekalender 1:500 000 (totalt to toppremier)

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler