aktuelt

Prøv spillelag, du også

Spiller du sammen med noen? Bruk vår nye tjeneste for spillelag – praktisk, rettferdig og enkelt for den som skal administrere.

SPILLELAG: Nå kan du og vennegjengen spille, drømme og vinne sammen.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingRoarJødahlPublisert:22. januar 2024Endret:12. mars 2024

En felles kupong, der innsats og eventuelle premier skal deles på alle som er med på spleisen, gir drømmen om å vinne ekstra næring på arbeidsplassen eller i vennegjengen. Spennende er det også!  

Norsk Tippings løsning for å spille sammen holder orden på innsats, premier og deltakere. Det er rettferdig, oversiktlig og ganske smart. Og forresten – du har egentlig ikke noe valg.  

Uregistrert spleis er forbudt 

Vår nye løsning for spillelag er nå den eneste lovlige måten å spille sammen på nå, etter at den nye pengespillforskriften trådte i kraft i 2023:  

«Flere registrerte spillere kan bare spille sammen i spillelag når pengespilltilbyderen har en løsning der hver spillers andel i spillet blir registrert på hver spillers kundeforhold.»  

I praksis betyr det at den gamle, manuelle måten å spille sammen på, rett og slett ikke er lov lenger. Du kan ikke overlate jobben til en spillelagsleder som tar seg av det praktiske med å levere spill i sitt eget navn, holde orden på deltakere, betaling og premier. 

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Alle skal med 

Den nye løsningen kan brukes på Lotto, Vikinglotto, Eurojackpot, Joker, Keno, Oddsbomben og Tipping.  

Alle som skal være med i spillelaget må nå være registrerte kunder av Norsk Tipping. Fortsatt er det én person som kan administrere det hele, men alle deltakerne må nå benytte spillelagsløsningen for å samtykke til å være med og til å betale inn innsatsen. Eventuelle premier utbetales automatisk, direkte til den enkelte deltakers konto.  

 Vi forstår godt hvis noen mener at alt fungerte bra som det gjorde, og at nye spørsmål dukker opp: 

«Blir ikke det bare mer administrasjon?» «Hvorfor MÅ jeg være kunde av Norsk Tipping for å være med i spillelaget på jobben?» «Vårt gamle tippelag har jo fungert uten problemer i mange år?»  

Les mer: Møt gjengen som kaller spillelaget sitt for «Familien rar»

Urettferdig 

Den store svakheten med den gamle måten å lage spillelag på, er knyttet til ansvarlighet og grenser. Ansvarlighetssystemet skal forebygge spilleproblemer og gjøre det enkelt for kundene å følge med på eget forbruk og spillemønster. Hvis spillingen ser bekymringsverdig ut, følges kunden opp av oss, og alle som spiller må sette grenser for hvor mye de kan tillate seg å tape. Hele systemet bygger på at kundene er registrert, slik at all innsats og alle premier knyttes til den som faktisk har spilt.  

Når én spillelagleder har tatt på seg å levere på vegne av alle, har spillet vært registrert på vedkommende som enkeltperson. Uregistrerte medlemmer i spillelaget kan dermed spille, selv om de har nådd grensen sin, og spillelaglederen risikerer å bli stanset av grenser, selv om hen reelt sett bare har satset en brøkdel av det som er registrert på kundeforholdet. Da blir det feil – både for hen som leverte spill, og for dem som bare vippset penger til laglederen. 

Her finner du svar på spørsmål og kan registrere ditt spillelag! 

Aldersgrense 18 år – Hjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her

Relaterte artikler