Redaktørene før Supertrekning: Samtalene vi ikke glemmer

Redaktørene før Supertrekning: Samtalene vi ikke glemmer

SUPER-SPENNING: Line Troller (t.v.), Lars Hulleberg og Pernille Storholm Skaret er noen av trekningsredaktørene som skal i sving 26. juni. - De som får et anrop fra 625 60 000, bør ta telefonen, er de enige om.

Foto: Ola Thorset

Redaktørene før Supertrekning: Samtalene vi ikke glemmer

Lørdag 26. juni er på'n igjen for Norsk Tippings trekningsredaktører - når de skal ringe hele 35 ekstra millionærer i Supertrekning. Før den tid varmer de opp med noen minneverdige vinnersamtaler.

Fire ganger i året er det Supertrekning i Lotto, der det trekkes mange ekstra vinnere av 1 million kroner. Foran årets andre Supertrekning - lørdag 26. juni - ligger det an til at rundt 35 ekstra millionærer skal ringes. Og dette er i tillegg til vinnerne i den ordinære Lotto-trekningen.

- Vi er veldig spent også nå. Supertrekning innebærer en spenning for alle oss som skal ringe rundt på kvelden 26. juni, sier en av trekningsredaktørene, Pernille Storholm Skaret. 

Innleveringsfrist Lotto: Hver lørdag kl. 18.00

For det er ingen tvil: Telefonen fra Hamar går ganske så varm på Supertrekning-kveldene. Men vinnerteamet har god erfaring, og lover at alle som trekkes ut vil få en telefon fra Norsk Tippings vinnernummer, 625 60 000.

- Vi kommer til å ringe samtlige vinnere den kvelden, og det kan være lurt å lagre nummeret først som sist. Enkelte tror at nummeret har med telefonsalg å gjøre, men jeg kan love at det er noe helt annet, sier Storholm Skaret.

Les mer om hva Supertrekning er her

«Jeg elsker deg!»

Teamet som skal ringe vet  at det kommer et bredt spekter av reaksjoner hos vinnerne. De fleste blir tatt på senga når Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000 lyser opp på telefonen. Etter mange telefoner til Lotto-vinnere, har trekningsredaktørene en rekke gode Lotto-minner de kan se tilbake på. 

Pernille Storholm Skaret: - Blant de mest minnerike for min del, er en vinnersamtale med ei jente i 20-åra som hadde spilt Lotto for aller første gang og vant 3,2 millioner kroner. Det var selvfølgelig utrolig flaks, og hun ble helt satt ut. Saken kan leses her.

Lars Hulleberg: - I romjula for et par år siden ringte jeg en kar som hadde vunnet over 3,7 millioner kroner. Da vinneren tok telefonen, sa han: «Hei, jeg elsker deg». Han hadde nemlig sjekket kupongen, og visste hva som ventet da vårt nummer viste seg på telefonen. Veien til sterke ord var kort da. Saken kan leses her.

Line Troller: - Jeg husker veldig godt den første Lotto-millionæren jeg ringte, Hans-Olav Ransted-Johansen fra Stange i Innlandet. Han vant over 5 millioner kroner og holdt ikke tilbake på noen av følelsene. Kona filmet hele vinnersamtalen, og denne fikk vi tilsendt i etterkant. Senere samme kveld feiret han Lotto-premien i svogerens gulldress. Maken til jordnær og trivelig fyr skal man lete lenge etter. Saken kan leses her.

Her er noen vinnerreaksjoner fra forrige Supertrekning (saken fortsetter under videoen).

Hakk i plata

Atle Onsrud Jensen: - Det er noen år siden nå, men denne historien glemmer jeg ikke. Det var en kar fra Telemark som hadde vunnet over to millioner kroner, og det var han svært interessert i å høre gjentatte ganger. 
«To millioner, fire hundre og førtifire tusen, to hundre og åttifem kroner», sa jeg. 
«Én gang til!», ropte vinneren. 
«To millioner, fire hundre og førtifire tusen, to hundre og åttifem kroner»
«Én gang til!»
- Slik gikk det frem og tilbake noen ganger. Til slutt sank budskapet ordentlig inn - og det var mildt sagt god stemning i den andre enden av røret. Saken kan leses her.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Sverre Houmb: - I april i fjor fikk vi en alenevinner i Lotto, med premiesum på over 15 millioner kroner. Vinneren, en kar fra Arendal, fikk vi imidlertid ikke tak i etter trekning. Det var ikke før tirsdag at han selv tok kontakt med Norsk Tipping. Han hadde da pratet med svogeren sin, som informerte at det hadde vært en storvinner i deres trakter. På vei hjem fra jobb slo plutselig tanken inn: «Det kan vel ikke ha gått så galt med meg?». Dermed svingte han bilen ut til siden av veien og sjekket kupongen. Det hadde faktisk gått «så galt». Saken kan leses her.

Innleveringsfrist Lotto: Hver lørdag kl. 18.00

Camping-vinner

Gro Synstad: - Rett før jul snakket jeg med en kvinne fra Stord, som hadde vunnet over 5 millioner kroner i Lotto. Noe av det første hun skulle gjøre, var å skaffe seg en tatovering av Lotto-kule med nummer 16 på. Grunnen var at det var favorittallet hennes, det var ett av tallene i vinnerrekka - og i tillegg hadde mannen hennes bursdag den 16. Dette er den eneste Lotto-vinneren jeg har snakket med som har foreviget et av vinnertallene på kroppen. sin. Saken kan leses her. 

Pie-Christine Skagsoset Norseng: - Jeg ringte en mann som hadde vunnet nesten 1,4 millioner kroner i Lotto for et par år siden. Han var en del av et andelslag, der totalt ti spillere vant samme sum. I det jeg fortalte at han hadde vunnet nesten 1,4 millioner kroner, føltes det som å gå inn på en fotballarena. Det tok fullstendig av i andre enden. Mannen befant seg nemlig på et langbord på Biri camping. Vil tro det ble god stemning på campingen resten av den helga. Saken kan leses her. 

Slik deltar man i Supertrekning

Supertrekning arrangeres fire ganger i året. Her trekkes det ut tilfeldige vinnere av 1 million kroner blant alle som har innleverte Lotto-rekker i spill. Alle rekker levert siden forrige Supertrekning (3. april 2021) er med. Med andre ord: De som har spilt Lotto etter 3. april er med i Supertrekning 26. juni. Har man eksempelvis levert 50 rekker siden da, har man 50 «lodd i hatten».

Man trenger altså ikke sju rette for å bli Lotto-millionær. Ved å levere nå, er man med i trekningen 26. juni.

            

 Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.  

Antall vinnere i Supertrekning i 2020 (1 million kroner hver) var 149. I tillegg vant 6 andelsbanker (1 andelsbank består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)