Rundens godbiter

Toppkamp i Bergen, nedrykksduell i Ringsaker og siste sjanse for Hønefoss. Dette er serierundens godbiter.

MÅLMASKIN: Stords Jonas Tungeland scorte fem mål mot Fjøra sist helg.Anders Rossvoll
Forfatterbilde Norsk TippingAndersRossvollPublisert:26. juli 2019Endret:2. januar 2023

Stord fikk en pangåpning på høstsesongen da de smadret Fjøra med hele 12-1 hjemme på Vikahaugane kunstgress forrige lørdag. Jonas Tungeland var protagonisten med fem scoringer.

Fra det 80. til det 82. minutt nettet han tre ganger, og satte dermed rekord med tidenes raskeste hat-trick i Norsk Tipping-ligaen. Da hadde han riktignok allerede scoret to mål tidligere i kampen, men tre mål på tre minutter forblir like fullt av en sesongens prestasjoner.

Stord henger fortsatt med i toppen, og er nummer fem foran denne serierunden med 22 poeng. På plassen foran ligger Fana med 24 poeng, og de blir altså passert hvis Stord trekker det lengste strået i Bergen på Nesttun kunstgress søndag kveld.

LES OGSÅ:Mandalskameratene drømmer om ny storhetstid

Fana blir riktignok favoritter på hjemmebane der de har 4-2-0 som statistikk denne sesongen. Sist helg åpnet de høstsesongen med et fortjent 0-2-tap borte mot Fyllingsdalen. Der hadde de flere karantener, og det blir godt å få tilbake blant andre kaptein Fabian Rimestad til dette oppgjøret. I skrivende stund er oddsen 1,85 på hjemmeseier, mens du får 2,70 på at Stord vinner kampen.

Djerv 1919 troner fortsatt øverst på tabellen, til tross for at de åpnet høstsesongen med 0-0 borte mot Os forrige søndag. Poenget og plassen bak jakter naboen Vard Haugesund, mens Lysekloster er seks poeng bak på tredjeplass.

I motsatt ende av tabellen er Valdres i praksis ferdig i Norsk Tipping-ligaen. Laget fra Fagernes har mistet de fleste av sine utenlandske spillere, og har et meget ungt og urutinert mannskap. De har ni strake tap og sluppet inn 67 mål på disse kampene. Bergen Nord, Fjøra og Vestfossen kjemper en hard kamp om å unngå å følge Valdres ned, og det er sistnevnte som holder hodet over vannet etter tolv serierunder. De vant 2-1 hjemme mot nettopp Bergen Nord sist helg, og har to poeng å gå på til Fjøra under streken.

TILBAKE: Fana-kaptein Fabian Rimestad er tilbake i spill mot Stord søndag kveld etter å ha sone karantene.

Nedrykksduell

I avdeling 5 kjemper flere lag om opprykket, og det skiller kun seks poeng mellom de fem lagene på toppen av tabellen. Ranheim 2 leder på målforskjell foran Rosenborg 2 før denne runden, mens Gjøvik-Lyn jakter to poeng bak. Kolstad og Tiller er nummer fire og fem med henholdsvis fem og seks poeng opp til tetduoen.

Ingen av lagene i toppstriden møter hverandre denne runden, og den virkelige godbiten i avdelingen er nedrykksbataljen mellom Brumunddal og Verdal. Vertene fra Ringsaker ser ut til å ha funnet vinneroppskriften etter en meget svak vårsesong og kommer til oppgjøret med selvtillit. I siste kamp før ferien snudde de 0-1 til 2-1 borte mot Nybergsund og forrige helg vant sin andre bortekamp på rad da Melhus ble slått 1-0.

Blåbuksene har vært ute på overgangsmarkedet foran høstsesongen og hentet tilbake en tidligere storscorer i Øystein Stai. Spissen, som kommer fra 4.-divisjonsklubben MBK Domkirkeodden, spilte sist i Brumunddal i 2013 og noterte seg den gang for 19 scoringer. Det blir spennende å se om han kan score i comebacket lørdag ettermiddag på Sveum.

For motstander Verdal kan kampen betegnes som en siste sjanse. De ligger helt sist med seks poeng, og har seks poeng opp til nettopp Brumunddal på riktig side av nedrykksstreken. Laget fra Lotto-bygda har sju kamper på rad uten seier, men leverte en sterk prestasjon i forrige bortekamp da de spilte uavgjort mot topplaget Kolstad.

Da lagene møttes på Sveum i fjor endte det 0-0, men med denne kampens forutsetninger er det er resultat ingen av lagene kan være fornøyd med. Brumunddal har funnet formen og blir derfor klare favoritter på eget kunstgress. De står til 1,45 i skrivende stund, men kan Verdel overraske til hele 4,15 i odds? Dette er en kamp du ikke vil gå glipp av hvis du befinner deg på Hedemarken lørdag ettermiddag.

Skal det endelig lykkes for Hønefoss?

Etter en grufull vårsesong på bortebane med ett poeng på seks kamper ser det langt lysere ut for de hvite fra Ringerike foran høsten. De fleste spillerne er tilbake fra skader, og når Hønefoss har et toppet mannskap kan de hamle opp med hvem som helst i avdelingen.

Høstsesongen startet på perfekt vis med 2-0-seier hjemme mot Melbo sist helg, og skulle de slå Gjelleråsen på Li kunstgress lørdag ettermiddag kan de faktisk melde seg på igjen i toppen. For Hønefoss er nummer ti foran lørdagens kamp, men opp til ledende Gjelleråsen skiller det ni poeng. Dermed vil luken være på fattige seks poeng med seier, og serien er halvspilt etter lørdagens kamp.

Ringerikingene har også unnagjort de vanskeligste bortekampene, og møter både Gjelleråsen, Skjervøy, Finnsnes, Fløya og Junkeren på hjemmebane denne høsten. Dermed kan tre poeng mot Gjelleråsen bety enormt mye for resten av sesongen. Skulle det imidlertid ende med tap blir luken opp på tolv poeng, og da blir det i praksis umulig å tette den utover høsten.

Tar vi med at Gjelleråsen har vunnet sju av sine siste åtte kamper vet vi at dette oppgjøret blir en godbit av de sjeldne. Vi spår en meget jevn kamp og holder Gjelleråsen som knappe favoritter til 2,10 i odds, mens du får 2,30 på at Hønefoss vinner. Her er det bare å komme seg ut på kamp – og husk solkrem! Det er spådd 25 grader på lørdag ettermiddag. God fotballhelg.

Relaterte artikler