Rundens godbiter

Opprykkskamp på Eidsvoll, kampen for tilværelsen i Orkanger og et potensielt målkalas i Lofoten. Dette er rundens godbiter.

OPPRYKK: Eidsvold Turn og Runar Flugheim Heggestad (til høyre i oransje drakt) kan feire seriegull med seier på lørdag mot Aalesund 2.
Forfatterbilde Norsk TippingAndersRossvollPublisert:10. oktober 2019Endret:2. januar 2023

Eidsvold Turn avsluttet vårsesongen hanglende og tapte 0-4 i Ålesund for Herd. Noen uker ferie gjorde godt for guttene, og høsten har vært en eneste lang opptur. Åtte seire og én uavgjort.

På mandag vant de den tøffe bortekampen mot Sarpsborg 08 2 med 1-0, og dermed er det duket for opprykksfest på Myhrer kommende helg. Vinner de mot Aalesund 2 på lørdag er seriegullet i boks. Kampen starter klokken 14, og blir én av to godbiter i avdeling 1.

SE OGSÅ:Målene fra 22. serierunde

I bunnen av tabellen takket i praksis Sunndal for seg da de røk 1-2 hjemme for Stabæk 2 på mandag. Laget fra Møre og Romsdal fikk straffespark på stillingen 1-1 med et drøyt kvarter igjen, men keeper Marius Ulla gikk rett vei og reddet forsøket. To minutter før full tid ble Kinoshita Kosuke matchvinner for bæringene som dermed tok sjumilssteg mot fornyet kontrakt.

Stabæk 2 lå veldig utsatt til etter vårsesongen og har stilt et meget forsterket lag stort sett hele høsten. De tre siste kampene er vunnet mot Kråkerøy, Molde 2 og Sunndal. Etter helgens serierunde klatret de forbi fire lag. Den siste nedrykksplassen virker å stå mellom Træff, Herd, Kråkerøy og Rommen. To poeng skiller foran de tre siste kampene.

Den andre godbiten i avdelingen får vi i Fredrikstad der nettopp Kråkerøy og Herd møtes til en skikkelig nedrykksbatalje. For en kamp det blir! Rommen reiser til Ålesund for å møte godtgående Spjelkavik, mens Træff får besøk av ligaens tredje beste lag søndag ettermiddag når Sarpsborg 08 2 kommer til Molde.

Tett i bunnen

Vålerenga 2 har vært opprykksklare i praksis en god stund, men forrige søndag forsvant den siste lille biten av teori som kunne frata blåtrøyene opprykket da Halsen ble slått hele 6-0 på Intility Arena. Dermed spratt rekruttene til hovedstadens beste lag opp igjen på første forsøk etter nedrykket fra PostNord-ligaen i fjor.

I bunnen er det derimot helt åpent med tre kamper igjen å spille. Drøbak-Frogn og Norild er allerede klare for nedrykk, mens fire lag kjemper for å unngå den siste plassen. Halsen ligger på feil side av streken, men har henholdsvis ett, to og tre poeng opp til Grei, Mjøndalen 2 og Lokomotiv Oslo.

Flere av lagene møter hverandre innbyrdes i løpet av de resterende serierundene, og kampen om holde plassen går nok hele veien inn. I helgen er det Halsen og Grei som har de tøffeste kampene, og dette er de to godbitene i denne avdelingen denne serierunden. Grei reiser til Horten for å møte Ørn, en kamp der vertene er store favoritter. Mens Halsen får besøk av Frigg i Larvik. Sistnevnte kamp starter klokken 14  på lørdag, mens Ørn Horten-Grei har avspark klokken 16. 

SPILL PÅ KAMPENE HER:Ørn Horten-Grei og Halsen-Frigg.

Mjøndalen 2 skal ut på sesongens lengste bortetur når de setter seg på flyet til Finnmark. Lørdag kl 13 spiller de mot Norild i Vadsø. For Lokomotiv Oslos del venter jumbo Drøbak-Frogn hjemme på Marienlyst kunstgress. Med tanke på at Loket har såpass god målforskjell i forhold til Halsen sikrer de plassen med seier her hvis Halsen taper hjemme mot Frigg.

Lite spenning i sørvest

Fløy har allerede rykket opp, og i bunnen er det meste også avgjort. Storm og Vardeneset har allerede rykket ned, mens Bryne 2 har fem poeng opp til trioen Start 2, Donn og Brodd med tre runder igjen. Brynes A-lag sliter tungt i PostNord-ligaen og kjemper tungt for å holde plassen. Dermed har de ikke hatt mulighet til å fylle på med A-spillere.

LES OGSÅ:Hvem rykker opp fra PostNord-ligaen?

Sist helg klarte ikke Bryne 2 å slå jumbo Storm hjemme på Jæren, og de har igjen tøffe bortekamper. Mot Vindbjart denne helgen og mot Staal Jørpepland om to uker, samt en hjemmekamp mot serietreer Viking 2. Dermed tyder det aller mest på at Bryne 2 følger Vardeneset og Storm ned i 4.-divisjon.

Ingen opprykksfinale?

Vard Haugesund har en luke på fire poeng ned til nabo Djerv 1919 med tre kamper igjen. Luken kunne imidlertid vært på to poeng, men Djerv 1919 klarte ikke å slå nedrykksklare Bergen Nord forrige helg hjemme i Haugesund. Denne helgen er det Vard som har den enkleste kampen på papiret når de tar imot Strømsgodset 2 hjemme på Haugesund stadion.

Djerv 1919 reiser på sin side til Bergen for å møte Fyllingsdalen i det som er denne avdelingens store godbit denne runden. Kampen på Varden Amfi har avspark klokken 15 på lørdag. Fyllingsdalen er et veldig spillende lag, noe som kan passe Djerv 1919 bra. Rogalendingene er sterke på overganger og kommer til å vente på at hjemmelaget skal gjøre feil i oppspillsfasen. Fyllingsdalen blir favoritter på eget kunstgress, og du får 2,95 i skrivende stund på at Djerv 1919 vinner i Bergen.

For Vard Haugesunds del er oppskriften på resten av sesongen klar. Vinner de helgens kamp og neste helg borte mot Os er opprykket i boks. Skulle de tape begge vil de likevel ha mulighet til å rykke opp, for da vil de i verste fall være to poeng bak Djerv 1919 og lagene møtes på Haugesund stadion i siste kamp.

MYE JUBEL: Djerv har gjort en råsterk sesong, og håper å knipe opprykket på målstreken foran Vard Haugesund.

Valdres og Bergen Nord er allerede klare for 4.-divisjon, og den siste plassen ser Vestfossen ut til å ta. Det lå i kortene at de skulle kjempe med Fjøra utover høsten, men sogningene startet sluttspurten for én måned siden og har tatt ti poeng på de fire siste. Denne helgen har Fjøra en tøff hjemmekamp mot Fana, før avslutter mot Djerv 1919 borte og Sogndal 2 hjemme. Vestfossen må sannsynligvis vinne de tre siste for å klare seg, og starter med Sogndal 2 hjemme i helgen før de avslutter med Brann 2 borte og Valdres hjemme.

Fullstendig åpent

Rosenborg 2 har ni poeng og 27 plussmål å gå på til Gjøvik-Lyn på toppen av tabellen med tre kamper igjen. Og lagene møter hverandre på Gjøvik stadion på lørdag. Da kan opprykksfesten til Rosenborg starte, eller så må de vente én uke til. I bunnen tettet det seg virkelig til forrige helg da Verdal slo Brumunddal med 1-0, og Orkla noe overraskende vant hele 4-1 borte mot Kongsvinger 2.

Foran de tre siste kampene ligger Verdal og Orkla på feil side av streken med henholdsvis 23 og 24 poeng, mens Kongsvinger 2 og Raufoss 2 har 24 og 25 poeng. Denne serierunden møtes Orkla og Verdal sør for Trondheim, mens Kongsvinger 2 og Raufoss 2 skal ut i tøffe borteoppgjør mot Kolstad og Melhus. Hvilke lag som rykker ned har også stor betydning for hvem som rykker ned fra 4.-divisjon i Trøndelag og Indre Østland, så det er mange som følger spent med på innspurten i avdeling 5. Rundens utvilsomt største godbit er Orkla mot Verdal, og det er vertene som er oddsfavoritter i skrivende stund til 1,95.

Målforskjellen avgjør

Fløya ledet med fire kamper igjen i avdeling 6, og hadde gode kort på hånden med tre poeng ned til Finnsnes. Det var før de fikk besøk av ligaens beste bortelag i Gjelleråsen sist søndag der gjestene stakk av med tre poeng i kampen som endte 3-1. Dermed ble Finnsnes værende på tabelltoppen etter at de hadde slått Leknes 4-1 hjemme dagen før.

Denne helgen er det Fløya som skal møtes jumbo Leknes på bortebane i Lofoten søndag klokken 15. Det blir en av de to godbitene i denne avdelingen, for her kan vi forvente oss skikkelig tut og kjør. Fløya er gedigne favoritter, og bør score så mange mål de klarer. I skrivende stund er det 1,40 i odds på at det blir scoret 5 eller flere mål i kampen. Finnsnes leder serien på målforskjell, og Fløya har seks mål å ta igjen. Derfor vil det nok åpne seg rom for Leknes også, og dette kan bli en severdig kamp.

Finnsnes på sin side tar turen opp til Alfheim for å møte Tromsø 2 søndag kveld, og har antakeligvis press på seg for å vinne kampen med tanke på at Fløya etter all sannsynlighet slår Leknes.

OPPRYKKSPLANER: Fløya-keeper Hans-Eivind Rydeng og hans lagkamerater har blikket festet på opprykk.

Leknes og Skjetten er klare for nedrykk, mens det fortsatt er spenning til hvem som følger duoen ned. Forrige helg så ut til å bli fin for Harstad da de ledet 1-0 borte mot Lillestrøm 2, men de fikk kun med seg ett poeng nordover igjen en sen utligning. Dagen etter vant både Tromsø 2 og Ullensaker/Kisa 2 og dermed har HIL fire poeng opp til trygg grunn med tre kamper igjen.

Denne helgen møter de Skjetten på hjemmebane, en kamp de må vinne. En godbit av en fotballkamp, der vertene er store favoritter i skrivende stund til 1,30 i odds. At Skjetten kan stikke kjepper i hjulene for vertene er imidlertid ikke utenkelig, for i forrige bortekamp vant de overraskende med 4-2 mot Junkeren. Kampen starter søndag klokken 1715.

Relaterte artikler