flaxvinnerhistorie

Fant glemt lodd i skapet - rett etterpå ble han millionær

En Buskerud-mann byttet inn et gammelt vinnerlodd han fant i skapet. Vips så var han nybakt Flax-millionær.

FLAKS MED FLAX: En mann i 30-årene fra Buskerud sier han skal bruke nesten hele millionen på ny leilighet.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:10. desember 2019Endret:2. januar 2023

Mannen som ønsker å være anonym skulle ned å handle kalendergave til barnet sitt. Før han dro på butikken, fant han et MillionFlax-lodd han hadde vunnet 25 kroner på for noen måneder siden.

Han hadde slengt loddet i et skap, og fant det rett før han skulle et ærend på butikken.

Her kan du skrape våre kalendere og Flax-lodd digitalt

Trodde det var tull

- Det er lenge siden jeg vant på det. Jeg så tilfeldigvis at det lå i skapet og tenkte jeg kunne ta det med meg på butikken og bytte det til et nytt lodd. Først kjøpte jeg gave til pakkekalenderen til barnet mitt, så byttet jeg inn loddet til et nytt MillionFlax-lodd. Jeg skrapte loddet så fort jeg kom hjem. Jeg så det var gevinst på 1 million kroner. Først trodde jeg det var et det var en bløff, at noen hadde tullet med meg, så jeg måtte reise tilbake butikken og få bekreftet at jeg hadde vunnet, forteller mannen.

Vi snakket med ham tre timer etter at han hadde skrapt loddet. Det hadde det ennå ikke gått helt opp for ham at han var blitt millionær.

- Jeg tror ikke det har sunket helt inn. Det er mye penger, sier han.

Leilighet neste

- Én million kroner hjelper mye i hverdagen det. Jeg kommer til å investere i en ny leilighet, forteller den heldige vinneren.

- Jeg er en beskjeden kar. Men mulig jeg også kommer til å unne meg noe ekstra før jul, kanskje en ny dress til julebordet, sier han.

Her kan du skrape våre kalendere og Flax-lodd digitalt

Vinnersannsynlighet toppremieMillionFlax er 1.600 000 

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler