Så mange har blitt Eurojackpot-millionærer hittil i 2023

Statistikken tilsier at vi får nok en norsk Eurojackpot-millionær fredag kveld.

5+2: Prikker du inn samtlige tall, er det bare å glede seg til å få Telefonen fra Hamar.Foto: Mari Lehtisalo/Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:10. november 2023

Eurojackpot er spillet med de høye pottene, og fredag 10. november er førstepremiepotten på ca. 250 millioner kroner.

Men å prikke inn førstepremien, i dette tilfellet altså rundt en kvart milliard kroner, er alt annet enn lett. Med en vinnersjanse på ca. 1:140 000 000 sier det seg selv at det ikke er noe poeng å «budsjettere» med en storgevinst.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

35 mill. til nordlending

Så langt i 2023 har førstepremien blitt vunnet flere ganger, men foreløpig ikke av norske spillere. Noen andre- og tredjepremier har det imidlertid blitt – noe som har gitt svært hyggelige utbetalinger.

Den høyeste premien til en norsk spiller i år, er 35 millioner kroner. Det skjedde i slutten av mars, da en nordlending var eneste spiller som vant 2. premie.

– Nå fikk jeg nesten litt problemer her, utbrøt Nordland-mannen da han fikk Telefonen fra Hamar.

Selv om det ikke blir 5+2 rette, og dermed kan dreie seg om premiesummer i hundremillionersklassen, er det altså høye utbetalinger andre steder på premiestigen – som 2.- og 3. premie.

Tresifret antall millionærer

Når vi er inne i årets 44. uke, kan det konstateres at 102 nordmenn har blitt Eurojackpot-millionærer. Med andre ord over to spillere i snitt hver uke. Mange av disse har vunnet 2.- eller 3. premie. I tillegg er det verdt å nevne at 59 spillere har vunnet 1 million kroner hver i den nasjonale tilleggstrekningen.

Den nasjonale tilleggspremien deles ut hver trekning (tirsdag og fredag), og trekkes tilfeldig blant alle norske spillere som har levert spill til den aktuelle trekningen. Her trenger man ikke å ha noen riktige tall for å vinne.

Tilleggspremien kan også vinnes av en andelsbank. Dette har skjedd 30 ganger så langt i 2023, og her har altså flere spillere i hver andelsbank delt millionen. Forrige trekning (tirsdag) skjedde nettopp dette.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Her bor årets Eurojackpot-millionærer:

Storfylket Viken har – kanskje ikke så overraskende – flest Eurojackpot-millionærer så langt i 2023. Her er lista:

FylkeAntall Eurojackpot-millionærer
Viken31
Vestland11
Oslo10
Rogaland9
Trøndelag8
Troms og Finnmark6
Vestfold og Telemark6
Innlandet6
Nordland6
Agder5
Møre og Romsdal4

Relaterte artikler