lotto

Så mange har blitt Lotto-millionærer hittil i 2023

Telefonen fra Hamar har nådd ut til ikke rent få Lotto-millionærer i løpet av årets første måneder.

SJU RETTE: Prikker du inn samtlige riktige tall, er sjansen god for at du blir millionær.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:4. mai 2023

Å prikke inn sju rette på lørdagskvelden er nok en liten dagdrøm for mange. Og tenk om det utenkelige faktisk skulle skje: At Norsk Tipping ringer med det glade millionbudskapet.

For de fleste forblir det med drømmen, men samtidig: I snitt vinner over tre nordmenn toppremien i Lotto hver lørdag.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Nesten 300 mill.

I løpet av årets første fire måneder har det blitt utdelt nesten 300 millioner kroner i førstepremier. Det eksakte tallet er 291 585 500 kroner.

Antall millionærer i Lotto for samme periode er 88. Det betyr at Telefonen fra Hamar har overlevert det glade millionbudskapet i snitt fem ganger per uke. Verdt å legge til i den sammenheng, er at vi fikk 45 vinnere av 1 million kroner hver i Lotto Supertrekning påskeaften.

Samtlige fylker er representert på millionæroversikten for Lotto så langt i 2023:

 • Viken: 21 millionvinnere

 • Vestland: 11 millionvinnere

 • Troms og Finnmark: 10 millionvinnere

 • Rogaland: 9 millionvinnere

 • Innlandet: 7 millionvinnere

 • Møre og Romsdal: 7 millionvinnere

 • Oslo: 7 millionvinnere

 • Vestfold og Telemark: 6 millionvinnere

 • Trøndelag: 5 millionvinnere

 • Agder: 3 millionvinnere

 • Nordland: 2 millionvinnere

Den høyeste utbetalingen i Lotto så langt i år kom 1. april – da en mann fra Hokksund stakk av med hele førstepremiepotten på 15,5 millioner kroner alene. Kanskje ikke så rart han trodde det dreide seg om en aprilsspøk …

Førstepremiepotten lørdag 6. mai er på ca. 14 millioner kroner.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Tok telefonen først fem dager etter

Forrige lørdag fikk vi fem førstepremievinnere. De heldige sikret seg 2,8 millioner kroner hver. To av dem, en mann fra Hå i Rogaland og en kvinne fra Bærum i Viken, var imidlertid ikke enkle å få tak i for Telefonen fra Hamar.

Oslo-mannen svarte først tirsdag formiddag, mens Bærum-kvinnen virkelig tok seg god tid: Først torsdag ettermiddag fikk vi svar hos henne. Hun var intetanende om at rett under tre millioner kroner var på vei hennes vei.

– Nå må jeg si jeg ble overrasket. Jeg har ikke sjekket kupongen min, så nå må jeg si at jeg fikk sjokk. Nå får jeg ikke sove i natt, det er helt sikkert, sa en lettere forfjamset bæring til Norsk Tipping.

Et lite tips: Det kan være lurt å lagre Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000 på telefonen, så slipper du å lure hvis det (nesten) utenkelige skulle skje: At vi ringer nettopp DEG lørdag kveld.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler