lotto

Så mange vinner i Lotto hver lørdag

Hvor mange Lotto-millionærer finnes det i landet – og hvor mange vinner førstepremien i Lotto på en «vanlig» lørdag? Svarene på det og et par andre Lotto-fakta finner du her.

LØRDAG RINGER VI: Skulle du være så heldig å få alle sju rette på lørdag, vil du få en telefon fra Hamar samme kveld.Foto: Pernille Storholm Skaret
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:3. august 2023

Ingen lørdag uten Lotto, kan man kanskje si? Lotto har i hvert fall holdt det gående hver lørdag siden 1986. Da sier det seg selv at det også har blitt noen Lotto-millionærer opp gjennom tidene – 7 581 for å være nøyaktig.

På lørdag er vi i gang igjen, og vi lader opp med å se oss litt tilbake.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Her bor Lotto-millionærene

7 581 nordmenn har altså blitt Lotto-millionærer siden 1986. Blir lørdag 5. august som en gjennomsnittlig Lotto-lørdag kan vi kanskje være oppe i 7 584 i helga. Det er nemlig slik at rundt tre vinnere deler førstepremiepotten etter en ordinær Lotto-trekning.

Her kan du se hvordan Lotto-millionærene fordeler seg fylkesvis:

FylkeAntall millionærer
Viken1 723
Vestland911
Trøndelag735
Oslo715
Innlandet665
Vestfold og Telemark588
Rogaland559
Troms og Finnmark429
Møre og Romsdal426
Nordland409
Agder365
Svaldbard2

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

En Lotto-sommer utenom det vanlige

Lotto-sommeren 2023 kan kanskje sies å ha vært noe utenom det vanlige. Som tidligere nevnt deler gjennomsnittlig rundt tre Lotto-vinnere førstepremiepotten hver lørdag. I sommer fikk vi derimot fire alenevinnere i fire uker på rad. Hver og én av de kunne derfor glede seg over en premie på over 14 millioner kroner i sommervarmen.

  • Den første alenevinneren kom lørdag 1. juli og var en kvinne fra Vestre Toten i Innlandet. – Du tuller? Å herregud ... Nå blir jeg både varm og svett, svarte hun da Norsk Tipping slo på tråden for å gratulere.

  • Lørdag 8. juli kom vinner nummer to. Anne Christine Arnesen fra Birkenes i Agder var allerede klar over førstepremien på 14,2 millioner kroner da Norsk Tipping tok kontakt. – Jeg og mannen min satt og fulgte med på tallene og så at vi hadde først tre, fire, fem, seks og sju rette! Jeg kunne ikke tro det, men det stemte jo. Nå er jeg helt kokt i hodet, men så utrolig gøy, fortalte Arnesen.

  • Lørdag 15. juli ble en mann fra Drammen i Viken sommerens alenevinner nummer tre da han hadde alle sju rette. – Du kødder! Herregud, jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er helt målløs, sa han sjokkert og la til: – Nå skjelver jeg skikkelig.

  • Lørdag 22. juli ble en mann fra Elverum i Innlandet den fjerde og siste alenevinneren i rekka. Etter å ha brukt litt tid på å summe seg kom det fra den overraskede vinneren: – Bikkja mi er sjokkert og. Etter å ha fått denne beskjeden kommer jeg garantert ikke til å få sove i natt. Jeg får prøve å puste med magen.

Har du lagret vinnernummeret?

Lørdag 5. august er førstepremiepotten fylt opp på nytt med ca. 14 millioner kroner. Har du husket å lagre Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000, sånn i tilfelle?

Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler