selskapet

Sammen viser vi mangfold

Juni betyr Pride-måned og sammen med norsk fotball støtter Norsk Tipping opp om like muligheter - uansett. 

pride vålerenga nummer farger regnbue
Forfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:22. juni 2021Endret:3. januar 2023

Regnbueflagget har vært det mest tydelige symbolet for Pride og svaier høyt hos flere store aktører denne måneden. Norsk Tipping er generalsponsor for norsk fotball og sammen viser partene sin støtte for like muligheter.

Markering i Eliteserien

I Eliteserien ble Pride markertved at klubbene, spillere og samarbeidspartnere stod sammen med et felles budskap for å bekjempe stigmatisering og diskriminering. Fotball er Norges største idrett, og sammen ønsker vi å bidra til markeringen av Pride, og samtidig vise at alle er velkomne. På fotballstadioner ble tilhørerne møtt med denne beskjeden fra speakeren:

«Vi – klubber, spillere, trenere og ledere i toppfotballen – tar sterk avstand fra homohets enten det skjer i garderoben, på banen, tribunen eller andre sammenhenger. Hvem du er glad i og forelsker deg i spiller ingen rolle. Hos oss er alle velkommen uansett.» 

I hovedkampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt kunne publikum og tv-seerne legge merke til noen endringer i ellers kjente elementer. Flere av spillerne spilte i draktsett der tallene er byttet fra de mer vanlige sorte og hvite variantene, til tall i regnbuefarger. Alle kapteinene i resten av kampene denne runden bar også kapteinsbind i regnbuefarger.  

Artikkelen fortsetter under bildet. 

KAPTEIN: Jonatan Tollås Nation. 

Likestilling er et mål

- Å vise støtte til en sak som handler om likestilling mellom alle, er et lett valg. I vårt arbeid med samfunnsansvar, har vi i Norsk Tipping pekt ut like muligheter som et mål vi gjerne vil bidra til å nå. Det gjør vi blant annet gjennom å snakke høyt om likestillingsutfordringer i idretten, og det er jeg stolt av at vi gjør, sier Åsne Havnelid, administrerende direktør i Norsk Tipping i en tidligere artikkel. 

Utover de mer symbolske elementene, er budskapet som formidles om mangfold og engasjement, noe som skal bidra til at markeringen av Pride setter fokus på likeverd og en feiring av like muligheter i alle deler av samfunnet. 


Norsk Tipping er med for å bidra, og ønsker alle en fortsatt flott feiring av Pride!  

Relaterte artikler