selskapet

Sjekk om du er i faresonen

Har du risikable spillevaner? En rask og enkel test gir deg tilbakemelding på det. Testen er anonym, gratis og tar bare et par minutter.

Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:22. juni 2021Endret:3. januar 2023

Norsk Tipping har som samfunnsoppdrag å tilby et ansvarlig og attraktivt spilltilbud, der overskuddet går tilbake til samfunnet. I det ligger også et stort ansvar i å ta vare på de som velger å spille hos oss. Derfor har vi i mer enn 20 år arbeidet målrettet med utvikling av spillansvarstiltak.

Et av kjennetegnene på at du har et sunt forhold til spillingen din, er at du vet hvor mye penger du bruker på spill og at det føles helt greit å fortelle om det til andre.

Å spille skal gi deg spenning og glede – ikke ta overhånd. Derfor har vi både tips og verktøy du kan støtte deg til for å unngå at spillingen blir noe annet en nettopp spenning og moro. 

Test deg selv - er du i faresonen?

Norsk Tipping har utviklet to ulike tester for deg som vil lære mer om spillevanene dine.

1. Den ene kan du gjennomføre uten å logge inn her - helt anonymt. Testen tar bare et par minutter, og svar og konklusjoner er ment for å å gi deg en pekepinn på egne spillevaner. 

2. Den andre testen finner du inne på din Playscan-side når du er logget inn hos Norsk Tipping. Her legger resultatene på testen seg som en del av din profil. På den måten blir Playscan-statusen din enda mer presis når dine egne svar ligger til grunn for analysen av din spilladferd.

Playsan vil gi deg jevnlig tilbakemelding på ditt spillemønster og tips om hvordan du kan endre spillingen din slik at du ikke dras inn i usunn spilling og risiko for å utvikle problemer.

  • Grønt lys: Du spiller stabilt og med lav risiko.

  • Gult lys: Det er en viss risiko ved spillemønsteret ditt.

  • Rødt lys: Et varsel om at du risikerer å utvikle, eller allerede har, problemer med spill.

Les mer om spillevett og tiltakene man kan gjøre for å unngå at pengespill blir et problem.

Relaterte artikler