flax

PåskeFlax: 10 skrapetips til påsken

I påsken er det mange som velger litt ekstra spenning med PåskeFlax. Men hvor kreativ kan man være med et enkelt lodd? Her er noen alternative PåskeFlax-ideer.

PÅSKEFLAX: Det er bare fantasien som setter grenser for hva et PåskeFlax-lodd kan brukes til.Adobe Stock/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingElinBjørnForfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:12. mars 2021Endret:2. januar 2023

For å nå den ultimate påskestemningen har man ulike krav. Noen trenger en kaffekopp i sola på favorittkafeen sin midt i byen, for noen betyr påsken vårrengjøring av bilen, mens andre må ha smurte ski på skareføre.

Uansett hvilke tradisjoner som trigger påskestemningen, er det alltid rom for litt ekstra spenning - og man kan komme langt med et PåskeFlax-lodd. Her kommer noen tips til hvordan.

Slik kan påsken bli ekstra spennende

PåskeFlax ble lansert i 2018 og har siden vært et hyggelig medlem av Flax-familien. Et Flax-lodd er et Flax-lodd vil mange kanskje mene, eller? Her er i alle fall noen relativt kreative tips til hvordan man kan bruke PåskeFlax:

 1. Finne påskeroen ved å høre lyden av skraping mot et PåskeFlax-lodd akkompagnert av knitring fra peisen.

 2. Lage en deilig påskemiddag og pynte bordet med PåskeFlax til gjestene.

 3. Lese påskekrim, og når man tar en pause kan man bruke PåskeFlax som bokskille. Da finner man raskt tilbake til mysteriet om morderen.

 4. Pynte påskeriset med fjær, egg og PåskeFlax

 5. Gi en bukett med gule tulipaner og toppe gesten med et PåskeFlax-lodd.

 6. Fylle et påskeegg med påskegodt og PåskeFlax. 

 7. Gå en tur til beins eller på ski. Ta med PåskeFlax i sekken og skrape et spill for hver pause.

 8. Sende et godt gammeldags påskekort og slenge med et PåskeFlax-lodd i konvolutten.

 9. Premiere vinneren av Påskequizen eller Yatzy med et PåskeFlax-lodd.

 10. Bruke PåskeFlax som grillpinne og skistav... Eller vent litt. Akkurat det kan man faktisk ikke bruke PåskeFlax til.

For de aller fleste holder det kanskje å sette seg ned med et lodd og skrape. Når man både har avslørt morderen i påskekrimmen lenge før boken er ferdiglest og vinneren av påskeskirennet er kåret, kan PåskeFlax være en fin måte å tilføye litt ekstra spenning. 

Skrapte frem en halv million på påskeaften

I fjor ble påsken helt spesiell for Ann-Kristin Fraagat fra Skedsmokorset, da hun skrapte frem en halv million kronerAnn-Kristin hadde kjøpt inn PåskeFlax til hele familien og på påskeaften var det tid for skraping. Det endte med sjokk, vantro og jubel.

- Da visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg hadde faktisk vunnet en halv million kroner og ikke 50 000 kroner som jeg først trodde, fortalte vinneren da Norsk Tipping snakket med henne i fjor.

I år er det nye lodd og nye vinnersjanser. PåskeFlax kan kjøpes i kiosk eller butikk, eller det kan skrapes digitalt her.

Lykke til og god påske!

            

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansenfor toppremien på 1 million kroner 1:600 000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 000 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: (alle typer Flax-lodd): 9 394 265

 • Antall førstepremieutbetalinger 2020 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: i 2020: 51 (26 millionutbetalinger fysisk Flax, 25 millionutbetalinger digital Flax)

 • Antall millionærer i 2020: 51

 • Høyeste premieutbetaling i 2020: 4 800 000 kr (Flax for livet)


Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

 • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

 • Antall millionærer i 2023: 44

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler