lotto

Lotto-lørdag: 14 millioner i potten

Stort sett hver lørdag, utenom en og annen Gulltrekning, trekkes det ut nye Lotto-millionærer. 11. februar er det nye sjanser til å bli delaktig i vinningen av potten på ca. 14 millioner kroner og dermed få Telefonen fra Hamar.

VINTERVARME: Selv ikke i sør har tiden for å kaste vinterjakka kommet helt ennå, men man kan jo holde varmen med Lotto?
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:9. februar 2022Endret:3. januar 2023

Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer, lyder et velkjent Lotto-motto. Her er det snakk om ganske vanlige folk som hadde usedvanlig mye flaks da de til tross for skyhøye odds (nærmere bestemt 1:5,4 millioner per rekke) sikret seg en del av Lotto-potten med 7 rette.

Totalt i Lotto har 7 133 spillere blitt Lotto-millionærer siden oppstarten i 1986. 317 av disse skjøt gullfuglen i 2021. Settes det ny rekord i år? Ett steg nærmere svaret kommer vi på lørdag når det igjen er duket for ny trekning.

Ble Lotto-millionær ved bridgebordet

To heldige spillere ble Lotto-millionærer forrige lørdag. En av de, en mann fra Lørenskog i Viken, ble utålmodig på hva budskapet kunne være da han så at det var Norsk Tipping som ringte. Han var på bridgekveld hos venner.

– Nå må du komme til poenget her, insisterer han mens Norsk Tipping sjekker at vi har kommet til riktig mann. Deretter får han beskjeden om at han nettopp har vunnet snaue 7,4 millioner kroner.

Les mer: Abonnér på Vikinglotto, Lotto, Joker og Eurojackpot

– Åh, fy f***. Tuller du? Herregud, så deilig, utbryter han før Norsk Tippings utsendte må lese opp beløpet på høyttaler–til rungende jubel fra gjengen i bakgrunnen.

– Jeg var skråsikker på at her var det en kompis som hadde trukket i noen tråder for å lure meg. Nei, dette var deilig. Nå er det mange jeg må ringe her, ler han.

Har du noen planer for premien sånn umiddelbart?

– Den tenker jeg å dele med de som er her, sier han mens jubelen på nytt eksploderer bak ham.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Hvem blir de neste?

Lørdag 12. februar snurres Lotto-kulene i gang igjen–trekningen kan sees kl. 19:50 på NRK1. Som vanlig ligger det ca. 14 millioner kroner i 1. premiepotten, imens toppen av Joker-stigen vil inneholde en premie på ca. 2,1 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler