lottovinnerhistorie

Beslutningsvegring? La Otto velge Lotto-tallene

Dersom du ikke leverer faste rekker i Lotto, men heller lar tilfeldigheten råde, kan Lotto-hunden Otto være til hjelp. Han er nemlig ekspert på å velge Lotto-tall – syns han i hvert fall selv.

LITT HJELP?: Otto har, ifølge Otto selv, mange ferdigheter, og en av dem er å velge Lotto-tall. Følg linken i artikkelen for å se hvilken rekke du ender opp med.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:16. november 2022Endret:4. januar 2023

Det er nok flere som spiller tilfeldige rekker i Lotto enn faste – men enn om man kunne gjøre prosessen litt morsommere? Vi har et forslag: La Lotto-hunden Otto velge din neste rekke. Hvem vet – det kan jo faktisk bli rekka som gjør deg til Lotto-millionær. Her kan du få Otto til å velge dine Lotto-tall.

(For ordens skyld: Vinnersjansen i Lotto er den samme om det er du eller Otto som velger tall.)

Hvem er Otto?

I februar i fjor gikk en Norsk Tipping-film helt til topps i den prestisjetunge Gullfisken-kåringen for første gang siden 2002. Vinnerfilmen var den første reklamen i serien om hunden Otto, hvis liv brått blir litt annerledes når familien hans vinner i Lotto.

Siden den gang er det blitt mange filmer om millionærhunden og Gullfiskvinneren Otto – og han kan altså til og med trekke Lotto-rekker.

«Oh my dog!» Her kan du se alle filmene om storsjarmøren (L)OttoNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Forrige ukes vinner her

Forrige lørdag var det to spillere som delte Lotto-potten. En av de, en heldig mann fra Holmestrand i Vestfold og Telemark, hadde skrudd av telefonen sin fordi han var på hytta.

Først på søndag kveld fikk Telefonen fra Hamar endelig overlevert vinnerbudskapet etter at ny-millionæren selv hadde sjekket kupongen og blitt klar over sine sju millioner kroner i premie – eller 7 262 030 kroner, for å være eksakt.

– Jeg fikk mildt sagt sjokk da jeg sjekket og så hva som hadde skjedd, sa Holmestrand-mannen.

– Jeg så ikke jeg hadde ubesvarte anrop fra dere siden telefonen var avslått. Da vi kom hjem og hadde tømt bilen for bagasje, kjørte jeg for å parkere. Så begynte jeg å sjekke kupongen mens jeg fortsatt satt i bilen. Jeg ble bare sittende å stirre på kupongen før jeg gikk inn til de som var i huset og spurte hva dette var for noe, forteller han.

– Dette var virkelig en god nyhet.

Kupongen hadde han hatt fast i 20 år.

PSST! Faste rekker i Lotto? Slik oppretter du abonnement

Nye sjanser lørdag

Lørdag 26. november er det igjen Lotto med ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. Skulle man klare 7 rette vil man etter alt å dømme kunne kalle seg Lotto-millionær.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler