lotto

124 Lotto-millionærer så langt i år: Hvem blir neste?

Allerede kan over hundre glade spillere smykke seg med tittelen Lotto-millionær i 2022. Hvor mange deler premiepotten denne helgen?

MANGE PREMIER: For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Den teoretiske muligheten for dette er heller liten, men de mindre premiene vanker langt oftere ifølge statistikken.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:23. mai 2022Endret:3. januar 2023

I snitt får man tre Lotto-vinnere per trekning. Likevel: her er det tilfeldighetene som rår, og man kan like fort ende opp med sju eller null. På lørdag snurrer vi kulene i gang på ny. Hvor mange kan kalle seg Lotto-millionærer denne gangen?

Viken topper

Ikke overraskende er det storfylket Viken som har produsert flest Lotto-millionærer så langt i år, men det er fortsatt mange trekninger igjen før vi for siste gang trykker "lagre" på regnearket med statistikk for 2022.

Slik fordeler årets Lotto-millionærer seg (foreløpig): 

  Fylke    Lotto-millionærer 2022    Viken 34   Vestfold og Telemark   14   Innlandet13  Trøndelag12   Vestland11  Rogaland10   Oslo 10   Nordland  8   Agder5   Troms og Finnmark4   Møre og Romsdal3

De to ferskeste vinnerne fikk vi under trekning forrige lørdag, som var en Gulltrekning: To kvinner fra Viken og Troms og Finnmark sikret seg 15. millioner kroner hver, og kunne dermed gå resten av helgen i møte med særdeles brede glis.

– Kan dere fortelle det til ham?

Vinneren fra nord hadde sett Gulltrekningen på tv, og hadde allerede en idé om hvem det var som ringte da Norsk Tipping tok kontakt lørdag kveld.

Kvinnen hadde sett Gulltrekningen på tv og hadde en ide om hvem det var som ringte.

– Jeg er i sjokk. Jeg vet hvorfor du ringer, var første gråtkvalte kommentar.

– Jeg kjente ikke nummeret og hadde heller ikke lagret det, men jeg skjønte at det måtte være fra dere, sier hun med skjelven og glad stemme.

Den ferske millionæren hadde selskap av moren og samboeren, og samtlige slet med å tro på at millionbudskapet kunne være sant.

– Alle er i sjokk. Vi vet ikke om vi skal tro på det. Kan dere fortelle dette til samboeren min?

LES MER: Har du faste Lotto-tall? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Ikke bare millionærer

Det er imidlertid ikke bare en 1. premie som loddes ut hver lørdag. Statistisk sett vinner man en Lotto-premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Det vil si at det hver lørdag er over 300 000 Lotto-spillere som vinner stort og smått i de andre premiegruppene.

Ca. 14 millioner kroner i potten lørdag

Lørdag 28. mai er det klart for ny Lotto-trekning. Ca. 14 millioner kroner ligger klare til å bli delt ut til den eller de som klarer 7 rette. Leverer du en kupong før spillefrist, har du et lodd i Lotto-hatten.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler