lotto

Vant 3,6 mill. i Lotto: – Kan ikke ha koteletter hver dag

Hos Lotto-millionær Lillian Johansen er det ingen voldsomme forandringer på verken livet eller menyen etter at hun sikret seg over tre millioner kroner i Lotto lørdag 24. september.

VIS MEG DIN TALLERKEN: Ville din middagsmeny forandret seg hvis du vant i Lotto?
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:29. september 2022Endret:3. januar 2023

For Lillian Johansen (69) fra Hvittingfoss i Kongsberg, Viken, var lite forandret etter at 3,6 millioner Lotto-kroner kom inn på konto påfølgende tirsdag.

– Det tok litt tid før det sank inn, og det var veldig, veldig moro, men jeg føler meg ikke forandret. Jeg føler meg som meg selv. 

Den ferske Lotto-millionæren var i gang med middagen da Norsk Tipping slo på tråden for en statusoppdatering noen dager senere. På menyen stod fiskeboller og flesk.

– Man kan ikke spise koteletter hver dag selv om man har vunnet i Lotto, ler Johansen, som fortsatt er i tenkeboksen rundt hva hun vil gjøre med premien.

– Det føles ganske behagelig, sier hun om hvordan det er å nå kunne kalle seg Lotto-millionær.

– Jeg er nok ikke av typen som går av hengslene. Jeg sparer pengene til jeg får det for meg at «åh ja, DET vil jeg gjøre» – og så kan jeg bare gjøre det, forklarer hun blidt.

SE VIDEO: Nye Lotto-utsikter i fersk reklamefilmNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Kun glade tilbakemeldinger

Johansen kan fortelle om mange gratulasjoner og målløse reaksjoner i tiden etter at hun prikket inn 7 rette i Lotto.

– Noen blir litt satt ut. Alle har vært glade på våre vegne. Familien har vært nærmest i sjokk, humrer hun.

– Da jeg kom i banken, sa jeg at jeg hadde vunnet i Lotto og ville overføre noe penger. Damen bak skranken spurte hvor mye. Jeg sa «nei, en tre komma seks millioner, da» og da gliste hun fra øre til øre. «Å jøss!» sa hun. Det var jo en noe spesiell opplevelse, klukkler Johansen. 

Kommer du til å fortsette å spille Lotto?

– Jeg leverte på mandag, jeg, ler hun.

– De faste kupongene hos Spar Hvittingfoss. Noen av kupongene jeg leverer har jeg hatt siden 90-tallet. Det er liksom blitt en vane. Jeg tror neppe jeg har flaksen med meg enda en gang, men man vet jo aldri, avslutter hun lurt.

14 millioner på lørdag

Det er ikke bare millionærer som Johansen som kan juble på lørdagskveldene: I Lotto ender over 300 000 spillere opp med litt eller mye ekstra hver uke. For eksempel fikk vi 24. september 16 spillere som klarte 6+1 rette og sikret seg en premie på 127 800 kroner hver. Over 400 spillere fikk 6 rette og 4 545 kroner i premie.

Til neste lørdag ligger det som vanlig ca.14 millioner kroner i potten.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler