vikinglotto

Vikinglotto: Hva kan man bruke 55 mill. til?

Hva hadde du gjort dersom du vant 55 millioner kroner på en vanlig onsdagskveld? Her er et knippe forslag – noen kanskje litt mer innafor enn andre ...

HMMMM: De aller færreste av oss vil noen gang bli nødt til å forholde oss til en millionpremie eller hva den skal gå til.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:20. mars 2022Endret:17. november 2023

De fleste blir veldig fornuftige når de vinner større summer hos Norsk Tipping (og godt er det): I tillegg til å dele med andre, kjøpe ny bil eller ta seg en bedre ferie, er sparing og nedbetaling av gjeld som regel noe av det første på lista.

Med større summer kan det være at muligheter litt utenom det vanlige åpner seg. For å sette ting litt i perspektiv har vi sett nærmere på hva nordmenn ifølge tallene drømmer om, og hvor langt på vei man ville kommet dersom man skulle være så usedvanlig heldig å knabbe til seg hele potten på ca. 55 milllioner kroner onsdag 23. mars.

Småbruk: 10 - 35 millioner kroner

Småbruk var det søkeordet som ble tastet inn aller flest ganger på Finn eiendom i 2021 – nummer to var hovedstaden Oslo. Småbruk var langt foran perifere begrep som leilighet og hytte.

Et kjapt søk på nettopp Finn viser fort at en alenevinner i Vikinglotto ville nærmest hatt fritt spillerom, i alle fall i Norge. Den dyreste eiendommen som dukker opp under 'småbruk' er en staselig herregård i Lier med utsikt over Lierdalen. Her er det stort hovedhus, garasje, stall, låve og kårbolig – og etter at kontrakten er signert, vil man fortsatt hatt 20 millioner kroner til overs.

Verdens dyreste folkevogn: 10 millioner kroner

Det er ganske vanlig allerede at millionvinnere unner seg ny bil når de vinner. Ifølge en undersøkelse Norsk Tipping gjorde blant over 400 millionvinnere i 2015 hadde 52,3% av vinnerne kjøpt ny bil. De valgte først og fremst Volkswagen, som er Norges mest kjøpte bil generelt, men vinnerne var også glade i Volvo. 12,2% hadde gått til innkjøp av det svenske merket, mens snittet i landet for øvrig er 8%.

Dersom man ser seg om etter dyrest mulig bil som i tillegg er en Volkswagen, kan man jo for eksempel vurdere en unik boble fra 1964, som kun har kjørt 37 (!) kilometer siden den trillet ut av fabrikkportene i Wolfsburg for 54 år siden. Selv etter at moms og annet er tatt høyde for, ville en alenevinner i Vikinglotto her sitte igjen med vel 45 millioner kroner etter endt kjøp – dersom man ikke har sikret seg småbruk først, da.

Luksus-cruise med familien (60 pers.)

Drømmeferien blir ofte trukket frem av Norsk Tippings vinnere, og cruise er noe mer populært blant millionvinnerne enn befolkningen for øvrig: 12,4% av millionvinnerne har valgt denne ferieformen. Tar du med slekta på et av de mest eksklusive, kan du faktisk blåse av hele premien i en smell: Hos noen selskaper koster nemlig de billigste billettene 900 000 kroner per stykk.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Men husk: Ikke som andre millionærer

Selv om mange kanskje drømmer store drømmer om hva man skulle gjort dersom man var så usannsynlig heldig å vinne en stor premie, er realiteten faktisk at millionvinnere flest gjør få eller ingen endringer i livsstilen sin. Det store flertallet fortsetter akkurat som før. 

86,8% av millionvinnerne til Norsk Tipping sier at de ikke har tillagt seg noen nye vaner eller foretatt livsstilsendringer siden de vant. Kun 6,1% av vinnerne har sagt opp jobben etter at de vant; de øvrige 93,8% har enten fortsatt i samme stilling, startet eget firma, trappet ned eller byttet jobb.

81,6% av millionvinnerne sier riktignok at de har brukt millionpremien til å oppfylle en drøm de har hatt. Det er drømmebilen, drømmehuset og drømmeferien som oftest går i oppfyllelse, men da altså i en relativt edruelig målestokk.

Nye sjanser hver onsdag

Onsdag 23. mars er Vikinglotto i gang igjen med ca. 55 millioner kroner i 1. premiepotten, mens 2. premiepotten vil ligge på ca. 3,9 millioner kroner. I tillegg kommer Jokeren med ca. 2,2 millioner kroner i toppremie. Vi krysser fingra for norsk(e) hovedvinner(e) – det begynner tross alt å bli en liten stund siden sist.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler