De vant 110 mill. hver: «En hinsides sum» og «Underlig»

De vant 110 mill. hver: «En hinsides sum» og «Underlig»

VINNERTALL: Her er vinnerrekka som de to heldige klarte å gjette.

Foto: Steinar Bjørnsson

De vant 110 mill. hver: «En hinsides sum» og «Underlig»

En kvinne fra Troms og Finnmark og en mann fra Viken ble onsdag 110,3 millioner kroner rikere etter å ha prikket inn samtlige tall i Vikinglotto. Dagen derpå hadde budskapet sunket inn. Så vidt. 

Begge vinnerne var uvitende om at Vikinglotto-kupongen hadde gått inn med 6+1 rette da Norsk Tipping ringte onsdag kveld. 

Budskapet: Gratulerer! Du har vunnet 110 328 935 kroner.

Premiene går inn i rekken som de 13. og 14. største norske premieutbetalingene i Vikinglottos historie. Det ble, naturlig nok, en positiv sjokkopplevelse for de to storvinnerne, som altså kommer fra hver sin kant av landet. 

Viken-vinneren: - Glante på hverandre i stillhet

- Av og til ser jeg på sendingen på tv, men denne onsdagen ble det ikke slik. Derfor var det svært overraskende da dere ringte meg utpå kvelden. Jeg hadde vansker for å tro at det kunne stemme, sier mannen fra Nordre Follo til Norsk Tipping dagen etter. 

Såpass satt ut ble han, at han ba om å få tid til å summe seg - og heller snakke mer med Norsk Tipping litt senere på kvelden. 

- Jeg gikk inn på nett for å sjekke at tallene faktisk stemte. Jeg har levert en fast 10-ukerskupong i mange år, men måtte likevel kontrollere mange ganger før jeg skjønte at det var riktig. Likevel hadde jeg vondt for å tro på det, sier han. 

Etter en samtale nummer to med Norsk Tipping, turte han å tro litt mer på det. Torsdag var det begynt å sige litt mer inn. Men:

- Jeg tror først på det når pengene er på konto, sier han med et glis. 

- Hvordan ble kvelden?

- Den var preget av en slags følelse av uvirkelighet. Jeg og kona ble sittende nærmest i stillhet og glane på hverandre. Det ble litt sånn «hva gjør vi nå», liksom, sier han - og legger til:

- Det er jo en hinsides sum. 

LES OGSÅ: Lørdag ringer vi ca. 40 ekstra millionærer

Noe særlig søvn ble det ikke i hjemmet i Nordre Follo. 

- Nei, jeg ble liggende og glane i taket veldig lenge.

Selv om han har spilt Vikinglotto i en årrekke, har han ikke helt trodd på at det skulle bli millionpremie. Kona har nok hatt mer håp i så måte, ifølge vinneren. 

Onsdag kveld ble altså svært rolig, uten noen stor feiring. Men noen refleksjoner rundt hva pengene skal brukes til, hadde gått gjennom hodet torsdag. 

- En del skal deles med barn og barnebarn. Pengene skal brukes fornuftig, kanskje med noen ufornuftige unntak, legger han til. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Troms og Finnmark-vinneren: - Jeg har et luksusproblem

Mange mil lenger nord var det nok en hundremillionersvinner som hadde en meget spesiell torsdag. Troms og Finnmark-kvinnen hadde heller ikke sovet all verden.

- Nei, det var veldig vanskelig. Jeg må si hele følelsen var- og er underlig, sier vinneren. 

Hun hadde det hun beskriver som en helt vanlig kveld, inntil det ringte fra Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000. Sjokket var stort. En tydelig rørt vinner mottok millionbudskapet først med gråt, som fort gikk over i latter og gledesfølelse.

- Dette kommer godt med, uttalte hun mellom snufsing og latter onsdag kveld. 

Torsdag morgen var hun på jobb som vanlig - selv om hun godt merket at ting ikke var helt som ellers. 

- Har du fortalt det til noen?

- Ja, jeg bestemte meg for å si det til søsteren min. Etter å ha tenkt meg godt om, sa jeg at jeg hadde et luksusproblem. Hun ble fullstendig satt ut - og måtte telle opp premiesummen flere ganger, sier en lattermild vinner. 

- Ble det noen feiring onsdag kveld, da?

- Vel, jeg gjorde som jeg pleier - nemlig å se på julekalendersendingen på NRK, svarer hun.

Nordlendingen forteller at hun liker å gi bort Flax-lodd til venner og bekjente. Nå kan de vente seg en litt annen type gave. 

- Det blir nok til at jeg deler en del av premien med storfamilien.

Begge vinnerne har takket ja til økonomisk- og juridisk veiledning i tiden framover. Det er advokatfirmaet Brækhus som bistår Norsk Tipping som en nøytral part. 

PS: Ikke nok med at 1. premien gikk til to norske, også 2. premien fant veien til to heldige norske spillere. De kan glede seg over en fin start på jula med 861 490 kroner hver. 

Onsdagens vinnerrekke så slik ut:

23 - 7 - 44 - 31 - 42 - 3

Vikingtall - 5

Ny pott neste uke

Onsdag 22. desember er det klart for en ny trekning i Vikinglotto. Siden 1. premien gikk denne onsdagen vil den nye 1.premiepotten være på ca. 30 millioner kroner. 2.premiepotten vil være på ca. 1,6 millioner kroner. 

            

Vinnersjanse i Vikinglotto:

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen  blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker. Les mer om vinnersjanse i Vikinglotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020 (Norge): 6 614 214
  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 4
  • Antall millionærer i 2020 (Norge): 34
  • Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 167 031 635