vikinglotto

Vikinglotto: Førstepremiepotten er på ca. 31 mill.

Vikinglotto-potten er satt tilbake til start etter at en litauer prikket inn 6+1 rette forrige onsdag. Han ble 55,7 millioner kroner rikere – nå er det ca. 31 millioner kroner i kassa.

JUBEL VERDIG: Eurojackpot tar mye av oppmerksomheten for tiden, men ukas Vikinglotto-pott er heller ikke noe å fnyse av.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:6. november 2022Endret:4. januar 2023

Onsdag betyr Vikinglotto, og nye sjanser til å sikre seg til dels store premier. Forrige uke var det for eksempel 24 spillere her til lands som fikk 5+1 rette og dermed en tredjepremie på over 50 000 kroner.

Riktignok ingen norske millionpremier, med mindre man regner med Joker-kandidaten fra Rælingen – men det kan som kjent endre seg raskt …

Over 1000 millionærer

Per 8. november 2022, har 1 036 nordmenn blitt millionærer i Vikinglotto. Her er ytterligere tre fakta du kanskje ikke visste om Lottos internasjonale storebror:

  • Vikinglotto spilles i dag i Norge, Danmark, Sverige, Island, Finland, Estland, Litauen, Slovenia, Latvia og Belgia. Det ble første gang spilt i 1993 (samme år Norsk Tipping ble et hundre prosent statseid foretak) og var verdens første flernasjonale spill med ukentlige trekninger.

  • Spillet har samme navn i alle land, bortsett fra i Danmark: Der heter det Onsdags Lotto.

  • Premierekorden i Vikinglotto er på over 341 millioner kroner, og står seg fra 15. november i 2017. Vinneren, en kvinne fra Oslo, ble mildt sagt satt ut: – Jeg føler jeg har vært borte en liten stund, men jeg tror bare jeg besvimte, sa hun da Norsk Tipping ringte. Les mer om hvordan hun reagerte her.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Fire uker siden norsk storvinner

Vi trenger ikke skru tiden veldig langt tilbake for å finne forrige storvinner i Norge: 12. oktober ble en kvinne fra Oslo alene om å prikke inn vinnerrekka og endte dermed opp med hele førstepremien på over 82,8 millioner kroner.

– Jeg sa til samboeren at jeg hadde vunnet en liten premie på Vikinglotto. Jeg ville ikke si hvor mye det var snakk om siden vi skulle ut og kjøre i flere timer. Han lurte på om det var såpass at vi kunne betale ned litt på billånet. Da svarte jeg at «det er det nok». Det ble god stemning, fortalte Oslo-kvinnen da Norsk Tipping snakket med henne dagen etter trekning.

Psst! Fast kupong i Vikinglotto? Slik oppretter du abonnement

Ukas potter

I tillegg til førstepremiepotten på ca. 31 millioner kroner, kan Vikinglotto også skilte med en andrepremie på ca. 3,7 millioner kroner. Fine summer å ta med seg inn mot advent dersom man skulle være så heldig å klare 6+1 eller 6 rette. Neste trekning er onsdag 9. november.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler