lottovinnerhistorie

Supertrekning: Tre Lotto-millionærer tar ikke telefonen

Lørdagens Supertrekning ga hele 48 ferske Lotto-millionærer, men tre av dem vet trolig ikke at 1 million kroner er på vei inn på kontoen deres.

UBESVART ANROP: Har du et ubesvart anrop fra vinnernummeret 625 60 000?Ida Glorvigen Hanstad
Forfatterbilde Norsk TippingAne-MarthePedersenForfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbForfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengForfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:11. april 2020Endret:2. januar 2023

På selveste påskeaften, lørdag 11. april, ble 48 heldige Lotto-spillere trukket ut som vinnere av 1 million kroner hver i Supertrekning i Lotto. Vi fikk tak  i 41 vinnere lørdag kveld og det skapte jubel og glede i flere norske hjem. Søndag og mandag oppnådde vi kontakt med flere vinnere som ikke tok telefonen lørdag (se lenger ned i artikkelen). 

Spill Lotto du og!

Mandag ettermiddag var status at det gjenstår å formidle det glade budskap til fire ferske Lotto-millionærer. Vi fortsetter å ringe til vi oppnår kontakt. Hvordan de heldige reagerer kan du lese mer om her.

Har du ubesvarte anrop fra vårt vinnernummer, 625 60 000?

Dette er vinnerne vi ikke har oppnådd kontakt med:

  • Mann fra Alver i Vestland 

  • Kvinne fra Ullensaker i Viken 

  • Kvinne fra Molde i Møre og Romsdal 

Slik reagerte vinnerne vi fikk tak i søndag og mandag:

Kvinne fra Trondheim:

Norsk Tipping fikk tak i trønderen søndag formiddag og den ferske millionæren hadde allerede rukket å feire premien. 

- Jeg så at det var et ukjent nummer som hadde ringt. Etter å ha sjekket nummeret og sjekket resultatet i appen forsto jeg hva som hadde skjedd, sier kvinnen og ler. 

Trønderen fikk feiret med venner, på den digitale måten. 

- Jeg ringte flere venner lørdag kveld. Det ble en fin digital feiring. Det føles rett og slett ubeskrivelig, sier kvinnen. 

Mann fra Sandnes:

- Gratulerer som Lotto-millionær!  

- Oi, det er jo fantastisk. Nå vet jeg ikke hva jeg skal si. Jeg så at jeg hadde ubesvarte samtaler på telefonen min sent i går kveld,  så jeg forsto at det var noe spesielt, sier den fornøyde mannen fra Sandnes som ønsker å være anonym. 

Mann fra Haugesund:

- Næh! Nei? Tusen, tusen takk. I huleste! Jeg blir jo helt skjelven her jeg nå, sier Haugalendingen og humrer.  

- Jeg er så lykkelig, du aner ikke hvor god timing dette var. I dag skal vi også ha en liten feiring, så det blir koselig, men jeg må si at jeg har ikke ord, sier den nybakte Lotto-millionæren fra Haugesund, og ler fortumlet. Han ønsker å være anonym.  

Mann fra Melhus

- Hei, er det her Norsk Tipping? Æ så at dokker hadde ringt mæ, så æ bare ring tebarsj, sier en høflig mann fra Melhus. Han blir veldig glad da vi kan fortelle at han har blitt Lotto-millionær på Supertrekning. 

- Jeg har bare vunnet småpremier egentlig, selv om jeg har spilt hos Norsk Tipping noen år. 

-  Gratulerer, hva skal du finne på nå? 

- Det blir nå litt småtteri som skal skje nå, og det blir litt oppussing hjemme. Jeg har jo barn og de trenger jo litt smått og godt de også sikkert. 

- Blir det feiring? 

- Nå ligger kona mi og sover middag så noen umiddelbar feiring setter jeg ikke igang, men det kan jo hende vi markerer litt senere i kveld, sier mannen fra Melhus fornøyd. 

Mann fra Kinn

- Dette er helt fantastisk. Jeg har spilt Lotto helt siden spillet startet, men jeg har bare vunnet småpremier. Jeg skal bruke pengene til å nedbetale lån - og ordne litt på huset, sier mannen fra Kinn.

Vi fikk tak i mannen mandag ettermiddag. Han var kjempeglad over å ha vunnet 1 million kroner.

Mann fra Øygarden

Han kontaktet kundeservice hos Norsk Tipping mandag ettermiddag, etter at han så han hadde flere anrop fra Norsk Tipping på telefonen sin. Han fikk da bekreftet han har vunnet 1 million kroner i Supertrekning.

Kvinne fra Øvre Eiker

Kvinnen svarte ikke da vi ringte henne på mobilen. Tirsdag ringte kvinnen til Norsk Tipping.

- Jeg har hatt mobilen i håndveska, og den hadde ikke batteri igjen. Du skjønner jeg bruker den ikke så mye. Jeg skulle inn på kontoen min i formiddag og sjekke om jeg hadde fått inn skattepengene. Da så jeg det var kommet inn en million kroner fra Norsk Tipping. Jeg skjønte ingenting, så jeg måtte ringe og sjekke om det var riktig. Og det var det. Så utrolig moro. Det er veldig mye penger, sier kvinnen som skal dele noe av gevinsten med familiemedlemmer.

LES OGSÅ:Fem nye Lottomillionærer vant ca. 3,8 mill hver

 Søndag vil vi forsøke å komme i kontakt med vinnerne som ikke svarte lørdag kveld. Spill Lotto du og!
            

 Vinnersannsynlighet Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersannsynlighet i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersannsynlighet. Med andre ord vil vinnersannsynligheten være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.  

Antall vinnere i Supertrekning i 2019 (1 million kroner hver) var 150. I tillegg vant 5 andelsbanker (1 andelslag består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler