lotto

Supertrekning: Ca. 50 ekstra millionvinnere ringes i kveld

I kveld er det klart for Supertrekning i Lotto! Rundt 50 ekstra vinnere av 1 million kroner skal ringes. Er du klar?

MILLIONBUDSKAP: Pie-Christine Skagsoset Norseng og Lars Hulleberg er spent foran kveldens Supertrekning i Lotto. De ringer fra vinnernummeret 625 60 000.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:29. mars 2022Endret:3. januar 2023

– Vi har varmet opp lenge, og i kveld skjer det endelig: Vi skal ringe rundt 50 ekstra vinnere av 1 million kroner, sier Lars Hulleberg i Norsk Tipping, før han legger til:

– Ikke glem at vi ringer fra vinnernummeret 625 60 000. Ser du dette nummeret lyse opp på telefonen, er det garantert gode nyheter som venter i den andre enden. Kanskje like greit å lagre nummeret først som sist?

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00

Millionær uten ett eneste riktig tall

Lørdag betyr Lotto-trekning. Men i kveld - påskeaften - kan vi glede oss over Supertrekning i tillegg. Lars Hulleberg forklarer:

– Vi trekker tilfeldig blant alle spilte rekker siden forrige Supertrekning, som var 18. desember. Her er det ikke nødvendig å ha noen riktige tall. Hver rekke teller som ett lodd i hatten. Det betyr at jo flere rekker man har spilt, jo flere lodd i hatten.

Se mer info om Supertrekning lenger ned i artikkelen.

LES OGSÅ: Ann-Kristin og Ole Kristoffer forteller om hvordan det var å vinne i SupertrekningNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Mistenksomme vinnere

Med Supertrekning og 50 ekstra millionvinnere, sier det seg selv at det blir en hektisk påskeaften for Norsk Tippings vinnerteam. 

– Det er litt «alle til pumpene»-stemning, og vi har godt med folk på jobb for å rekke over alle vinnersamtalene. Hektisk blir det, men først og fremst gleder vi oss veldig til å overlevere millionbudskap til så mange mennesker, sier Pie-Christine Skagsoset Norseng – som også har lang erfaring i å ringe vinnere. 

– Ja, hvordan er det egentlig å ringe folk og fortelle at de har vunnet 1 million kroner i Supertrekning?

– Helt utrolig gøy. Dette er tross alt anropet en får én gang i livet - og som neppe glemmes. Å få lov til å overbringe beskjeden om at den i andre har blitt millionær er umulig å bli lei av, sier Skagsoset Norseng og gliser. 

– Men noen er veldig mistenksomme. Hva gjør dere da?

– Det stemmer. Enkelte kan ha glemt at de har spilt, og i Supertrekning kan det jo være en god stund siden de leverte sist. Men da kan vi enkelt forklare dem nøyaktig når de spilte, og hva slags plattform de spilte på. Da går det som oftest inn, og jubelen kan begynne.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00

Supertrekning-fakta

For hver Supertrekning i Lotto trekker vi ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

  • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

  • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

  • Det er ca. 50 ekstra vinnere som trekkes ut lørdag 16. april. Disse trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (18. desember).

  • I trekningen vil man ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden 18. desember.

  • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. Det betyr at man også blir millionær dersom man får sju rette denne kvelden.

16. april er med andre ord en dag man vil plukke opp telefonen – i hvert fall hvis det ringer fra vårt vinnernummer 625 60 000.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler