lottovinnerhistorie

To millionærer tar ikke telefonen

42 millionærer ble forsøkt oppringt lørdag. Mesteparten kunne sove natt til søndag vel vitende om gevinsten, men et fåtall mangler.

UBESVARTE ANROP: Trekningsredaktørene Steinar Bjørnsson, Line Troller og Pie Skagsoset Norseng var en del av teamet som ringte Lotto-millionærene.
Norsk Tipping
Publisert:19. desember 2020Endret:2. januar 2023

Norsk Tippings vinnerteam var på jobb lørdag kveld og forsøkte å komme i kontakt med samtlige millionærer etter Supertrekningen.

36 nybakte millionærer fikk vi svar av lørdag kveld.

Alle fikk minst et anrop lørdag kveld, men det var seks vinnere som ikke svarte. Tre av de nybakte millionærene fikk vi tak i søndag, mens en fjerde tok telefonen tirsdag. 

  • Gerd Irene Lystad Imingen, 74 år Hamar 

Først tirsdag formiddag, nesten tre døgn etter trekningen, fikk vi tak i Gerd Irene Lystad Imingen fra Hamar. Hun hadde da blitt forsøkt kontaktet gjentatte ganger. Men siden hun ikke kjente igjen Norsk Tippings vinnernummer (625 60 000), turte hun ikke å svare på anropene. - Jeg er litt mistenksom, og tenkte kanskje det var noe skummelt, sier hun til Norsk Tipping. Mandag kveld begynte det å gå opp for henne hva som hadde skjedd. - Jeg var inne i nettbanken, og der fikk jeg se at det hadde kommet inn 1 million kroner. Jeg ble helt skjelven. Det er jeg for så vidt ennå, sier Lystad Imingen og humrer. Det ble en livat kveld i Hamar-hjemmet mandag kveld. Nå ser de fram til julefeiring. - Jeg har ikke tenkt så mye på hva pengene skal brukes til, men det drypper nok litt på barnebarna, sier en meget glad vinner.

  • Mann i 30-åra fra Oslo 

Det var en trøtt millionær som svarte da Norsk Tipping ringte dagen etter Supertrekning. - Det har vært litt vanskelig å sove i natt. Dette er den villeste julegaven, ler Oslo-mannen. - Jeg kunne ikke ta telefonen da dere ringte i går, men hadde lagret nummeret så jeg visste hvem som ringte.  Den ferske Lotto-millionæren hadde derfor gått inn på Norsk Tipping-appen senere på kvelden for å sjekke om han hadde vunnet. - Der stod det et varsel om høy premie. Jeg hadde ikke vunnet på noen av Lotto-rekkene mine, og synes det var litt merkelig. Plutselig kom beskjeden om at jeg hadde vunnet 1 million i Supertrekningen.  Mannen syntes det var litt kjedelig at han gikk glipp av selve vinnersamtalen fra Norsk Tipping men forteller: - Jeg tok skjermvideo av vinnerbeskjeden på appen, slik at jeg kan gå tilbake og oppleve følelsen senere.

  • Kvinne i 90-åra fra Arendal i Agder

- Fortell! Er det virkelig sant, spør kvinnen før vi rekker å fortelle at hun har vunnet 1 million kroner i Supertrekning i Lotto. Kvinnen påpekte at for nøyaktig 72 år siden hadde hun den verste dagen i sitt liv, men nå har 20. desember blitt en merkedag på en helt annen måte. - Nå er det den beste dagen. Dette er helt utrolig, utbryter den glade vinneren. - Jeg er alltid i godt humør, men dette gjorde humøret enda bedre.

  • Mann i 60-åra fra Hitra i Trøndelag

Vi forsøkte å få kontakt med mannen lørdag kveld, men hitraværingen hadde hatt dårlig dekning og tenkte ikke noe mer på anropene fra Norsk Tipping. Søndag ettermiddag fikk han servert den hyggelige nyheten. - Fytti ta, er mannens første reaksjon på millionbudskapet. - Dette er rene julaften! Så trivelig å høre. Nå blir det oppussing, jubler den ferske millionæren. Han var hjemme med kona søndag ettermiddag. Kona befant seg på kjøkkenet, men begynte å fatte mistanke om at mannen hadde fått en hyggelig telefon. Etter hvert avslørte mannen grunnen til den gode stemningen. - Vi har vunnet 1 million, roper han til kona, som ble helt satt ut av millionbeskjeden.

Disse vinnerne har ikke Norsk Tipping lykkes å få kontakt med:

  • Mann i 60-åra fra Kristiansund i Møre og Romsdal

  • Mann i 40-åra fra Oslo.

Har du et ubesvart anrop fra 625 60 000? Da kan det være gode nyheter i vente. Norsk Tippings vinnerteam vil også forsøke å få kontakt med vinnerne mandag 21. desember.

 

Her kan du lese vinnerreaksjonene til alle vinnerne lørdag.

            

 Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.  

Antall vinnere i Supertrekning i 2019 (1 million kroner hver) var 150. I tillegg vant 5 andelsbanker (1 andelslag består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler