lottovinnerhistorie

Supertrekning: Slik reagerte vinnerne (se video)

38 nordmenn fikk status som Lotto-millionær lørdag 18. desember. Samtlige fylker hadde vinnere i Supertrekning, og her kan du lese reaksjonene. Se også video fra vinnersamtaler nede i saken.

HEKTISK: Norsk Tippings vinnerteam hadde 39 milliongevinster å informere om lørdag 18. desember. Fra venstre: Supertrekning jul 2021. Jon Christian Dybendal, Gunhild Vike Nerås, Line Troller, Steinar Bjørnsson, Ingrid Roterud Mathisen og Sarah Cervin.Foto: Ola Thorset
Norsk Tipping
Publisert:18. desember 2021Endret:3. januar 2023

Lørdag 18. desember endte Supertrekning-potten på 39 millioner kroner. Dermed fikk vi 39 ekstra milliongevinster á 1 million kroner. 

Gevinstene fordelte seg på 38 millionvinnere og én andelsbank. I hver andelsbank er det 10 spillere - som hver seg vinner 10 prosent av gevinsten. De 10 andelsbankvinnerne vant dermed 100 000 kroner hver. 

Lørdag 25. desember er det Gulltrekning i Lotto. Husk spillefrist lørdag kl. 18.00

Norsk Tippings vinnerteam begynte å ringe vinnere like før klokken 20.00 lørdag. Samtlige ble oppringt lørdag, men vi fikk ikke svar fra alle. Fem av 38 millionvinnere tok ikke telefonen. De vil bli oppringt på ny søndag. Norsk Tippings vinnernummer er 625 60 000.

LES OGSÅ: Disse Supertrekning-millionærene tar ikke telefonen

Samtlige fylker er representert i vinneroversikten. 

Fylkesoversikt vinnere (totalt 38 vinnere)

Agder - 2 vinnere

 • Mann i 50-åra fra Flekkefjord

Da Norsk Tipping ringte var det en litt skeptisk fjekkefjæring som tok telefonen. Han trodde rett og slett at noen prøvde å tulle med ham. 

- Dette høres jo helt vilt ut. Jeg har et lite juleselskap her hjemme, men gikk litt unna nå for å ikke forstyrre de andre. Jeg tror ikke jeg sier noe nå. Jeg må i hvert fall tenke meg om litt først.  

- Jeg vet ikke helt hva premien skal brukes på, men noe skal jeg nok klare å finne på. 

Vinnerspillet ble levert på mobil.

 • Mann (vi oppnådde ikke kontakt med Agder-mannen lørdag kveld).

Innlandet - 7 vinnere

 • Mann i 70-åra fra Gjøvik

- Nei, er dette sant? Jeg blir helt svett. Mener du at dette er sant? Jeg kan ikke helt tro på det, sier gjøvikenseren etter å ha fått Telefonen fra Hamar. 

Han visste ikke helt hva han skulle bruke pengene på, at det ble et glass vin senere på kvelden, var han ganske sikker på.

Kupongen hadde han kjøpt på Extra Hunndalen.

 • Mann i 30-åra fra Gjøvik

- Å, herregud … Jøss, svarer Gjøvik-mannen når han får beskjed om at han har vunnet 1 million kroner.  - Jeg er litt sånn småoverveldet. Det er helt fantastisk. Jeg har aldri vunnet så stort noen gang.

Det tok litt tid før mannen svarte, han var nemlig ganske sikker på at det var en slitsom telefonselger som forstyrret lørdagskvelden. Men etter å ha mottatt den hyggelige vinnerbeskjeden var stemningen god.

- Nå blir det en del telefonsamtaler utover kvelden. Så får vi se om jeg tar turen til noen venner etter hvert. Premien hadde han fornuftige planer for:

- Det blir noen ekstra julegaver nå. Ellers blir det å betale på huslånet, og så skal strømregninga få litt kjærlighet, ler gjøvikenseren, som bruker å spille Lotto sammen med en kompis. Dermed skal også premien deles på to. 

Kupongen hadde han kjøpt hos Extra Hunndalen. 

 • Ann Kristin Wang (54) fra Gjøvik

Wang hadde store vansker med å tro at hun hadde vunnet 1 million kroner på fredagskvelden. 

- Nei, dette tror jeg ikke på før jeg ser det. Nå er det bra jeg sitter, sier hun. 

- Jeg tror jeg må gå og finne meg en brus. 

Noen umiddelbare planer for premien hadde ikke Wang, som hadde sett for seg en rolig fredagskveld alene hjemme med musikk spillende på pc-en. Telefonen fra Hamar hadde andre planer. 

- Jeg tror jeg må ringe kontofonen etter dette, for dette klarer jeg rett og slett ikke å tro på før jeg har det svart på hvitt foran meg. Men jeg hører jo at du har papirene i orden, sier gjøvikenseren forundret. 

- Kanskje jeg skulle hatt noe sterkere enn Cola Zero..

Kupongen ble kjøpt på mobil. 

Lørdag 25. desember er det Gulltrekning i Lotto. Husk spillefrist lørdag kl. 18.00

 • Kvinne i 60-åra fra Beitostølen

Kvinnen hadde ikke sett Lotto-trekningen, og ble veldig overrasket da hun fikk Telefonen fra Hamar.

- Gubben noa, det er helt utrolig! Er det sant, spør kvinnen og ler. - Jeg har aldri vunnet noe mer enn småbeløp her og der, men aldri vært med på noe sånt. Det er fantastisk. Nå kan man begynne å tro på litt av hvert, ler kvinnen. 

Kupongen ble kjøpt på internett.  

 • Oddvar (51) fra Lillehammer

Norsk Tipping fikk svar hos en svært glad, men fattet mann fra Lillehammer lørdag kveld.

- Tuuusen hjertelig takk! Dette nummeret lagret jeg for mange år siden og har levert Lotto hver uke siden jeg var 18 år. Det meste jeg har hatt er vel fem rette tror jeg. Selvfølgelig så er det jo drømmen å vinne, sier lillehamringen.

- Dette kommer veldig godt med da jeg trenger å pusse opp badet.  

- Har du noen andre drømmer du kunne tenkt deg å brukt pengene på? 

- Ja jeg har veldig lyst å ta med mine to sønner til Liverpool for å se fotball. Nå er det bare å planlegge turen, svarer han - og legger til: - Jeg har også en kjæreste på Gjøvik som jeg ønsker å dra på tur sammen med.  

- Jeg skal snart hente min ene sønn og lovet han smågodt i butikken så nå blir det vel ett par hekto ekstra. Dette er helt fantastisk gøy! Tusen takk igjen. 

Kupongen - en lykkekupong - hadde han levert på internett.

 • Mann i 60-åra fra Østre Toten

På andre ringeforsøk nådde vi millionvinneren fra Østre Toten. Han hadde da sjekket nummeret, og registrerte at det tapte anropet var fra Norsk Tipping. Han og kona var veldig spente på om de ville bli oppringt igjen lørdag kveld. Det ble de altså.  

- Dette var en veldig hyggelig samtale å få. Tusen takk, sier han - og legger til: 

- Vi er pensjonister, så vi klarer oss bra. Vi har to barn så det drypper garantert litt på de også. 

For noen år siden var de på Svalbard og kjøpte med seg en Svalbard-konjakk. Denne skulle nytes ved en spesiell anledning - og lørdag ble dagen. 

Vinnerkupongen, en 5-ukers, hadde han kjøpt på internett.  

 • Mann i 50-åra fra Sel

- Har jeg vunnet 1 million kroner? Det var en rå julegave. Jeg er helt skjelven nå, utbryter han når vi forteller at han er en av Supertrekning-vinnerne.

- Vi lå på sofaen og duppet av - stuptrøtte. Nå er jeg lys våken. Det er rett og slett en drøm som går i oppfyllelse.

På spørsmål om hva pengene skal gå til, har mannen et par ting på lista.

- Vi kommer til å gi litt til resten av familien, også kommer vi til å bruke litt penger på å reise. I morgen skal jeg sitte og smile for meg selv i stolen, sier gudbrandsdølen. 

Spillet hadde han levert på mobil. 

Møre og Romsdal -  2 vinnere

 • Mann i 40-åra fra Ålesund

Vi fikk ikke tak i mannen på første forsøk, men etter andre oppringing tok mannen telefonen. Han hadde i mellomtiden sjekket opp nummeret og var i godt humør da vi gratulerte ham med 1 million kroner.

- Tusen takk, dette var en bra julegave, sier mannen som fortalte at han var på jobb og derfor ikke kunne feire så mye i kveld. Det blir nok pizza og film senere i kveld, men jeg får ta igjen feiringen i jula tenker jeg, sier den nybakte millionæren.  

Kupongen ble kjøpt på mobil. 

 • Mann i 60-åra fra Ulstein

Han så på Lotto-sendinga på NRK at det blant de 38 nye millionærene i Supertrekning var en mann fra Ulstein kommune. Det gjorde at han og kona begynte å fantasere og spøke rundt tanken «hva hvis det var oss…?»   

Siden det gikk ei stund, snakket de ikke mer om det, men sikret at telefonen lå klar. Og da den endelig ringte kl. 22.00 var beskjeden fra kona klar: «Nå må du ta telefonen!» 

- Jeg er litt sjokka, var mannens umiddelbare kommentar da millionbudskapet kom. -Jeg trenger litt tid på å finne ut av hva jeg skal gjøre med premien, men noe oppussing blir det nok. 

Vinnerspillet var kjøpt på mobil tidligere i desember. 

Lørdag 25. desember er det Gulltrekning i Lotto. Husk spillefrist lørdag kl. 18.00

Nordland - 2 vinnere

 • Kvinne (53) fra Bodø

Bodøkvinnen var ute og gikk tur med hunden første gang Norsk Tipping forsøkte å få kontakt med henne. Hun var derfor ekstra spent da hun igjen ble oppringt av Telefonen fra Hamar.

- Jeg er litt nervøs her, forklarte kvinnen med skjelvende stemme. 

Hun var hjemme med familien og Norsk Tipping ble satt på høyttaler i det den hyggelige vinnerbeskjeden ble servert, og et høyt jubelbrøl ljomet gjennom stua. 

- Det er helt fantastisk - og så like før jul. Dette er helt uvirkelig. Nå kan jula bare komme, ler den blide vinneren som kan fortelle at hun snart er ferdig med alle forberedelsene. 

På spørsmål om det ble noe feiring samme kveld svarte kvinnen: 

- Vi er så mette etter akkurat å ha spist rakfisk, men vi må nok finne noe godt å drikke.  

Av planer for premien kunne hun nevne en både en hytte på fjellet og en bil som begge trengte en oppdatering. 

Den ferske Lotto-millionæren hadde også mye å se frem til i nærmeste fremtid. I starten av året venter nemlig enda en ny tittel - denne gangen som fersk bestemor. 

Vinnerkupngen hadde hun kjøpt hos Coop Marked Misvær. 

 • Kvinne (51) fra Rana

Vinneren fra Rana hadde lagret Norsk Tippings vinnernummer, og var derfor fullt klar over hvem som ringte da nummeret 625 60 000 lyste opp mobilskjermen. 

- Dette har jeg ventet på i mange år, jubler kvinnen når hun blir servert vinnerbeskjeden. 

- Men vi er to om det. Jeg og mannen leverer Lotto sammen. 

Underveis i samtalen kommer de to døtrene inn, og vil ikke helt tro på det moren forteller dem. Dermed settes Norsk Tipping på høyttaler. Det tar ikke lang tid før latter og jubel bryter løs i andre enden. 

- Vi må nok snakke litt mer sammen om hva vil skal bruke premien til, men det blir nok noe reising når det er tid for det igjen. Ellers trenger jeg en ny telefon-det begynner å bli strengt nødvendig, ler Lotto-vinneren som under hele samtalen må ha laderen påkoblet mobilen for å kunne gjennomføre. 

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt på mobil. 

Oslo - 1 vinner

 • Kvinne i 40-åra

Det er ikke uvanlig med skeptiske personer når vi ringer vinnertelefoner fra Hamar, og det var intet unntak da vi kom i kontakt med millionvinneren fra Oslo. Samtalen gikk fra mistanke om at noen ville prøve å svindle henne, til å avslutte med ren og dyp glede, som hun selv beskrev.

- Dette er den mest utrolige samtalen jeg har hatt noen gang – jeg kommer aldri til å glemme den, fortalte kvinnen med klumpen i halsen.

- Jeg sliter allikevel litt med å tro på det hele. Kan du ringe meg tilbake i morgen og bekrefte at det fortsatt er sant?

Jubelen sto i taket i ei stue i Oslo, hvor både mann og barn og hund var med via høyttaler og gledet seg over premien.

Vinnerrekka var kjøpt via mobil på et 5 ukers spill i oktober. 

Video: Se vinnerreaksjoner fra noen av lørdagens vinnersamtaler.(Saken fortsetter under videoen).

 

Rogaland -  2 vinnere

 • Mann (60) fra Stavanger

Det blir hoiende jubelrop i den andre enden når Telefonen fra Hamar ringer vinneren fra Rogaland. Han satt og feiret jul med familien siden han skulle jobbe i jula, og på toppen av det hele kom altså nyheten om at han hadde vunnet 1 million kroner. 

-Det er jo helt fantastisk, sier han imens resten av selskapet roper og ler i bakgrunnen. 

På spørsmål om hva han kan tenke seg å bruke premien til, trekker rogalendingen litt på det. 

-Vi har vært litt rundt omkring på hyttevisning i det siste, for å si det sånn. 

Rett før Telefonen fra Hamar legger på, rekker man å høre en perpleks stemme stotre i bakgrunnen: 

-Sa de at du hadde du vunnet én milllion? 

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil. 

 • Kvinne i 60-åra fra Stavanger

Vi fikk tak i kvinnen søndag formiddag. 

- Jeg trodde det var en selger som ringte meg lørdag kveld, deror tok jeg ikke telefonen. Men etter å ha googlet telefonnummeret, skjønte jeg at det var fra Norsk Tipping. Og det fant jeg ut nå nettopp, fem minutter før du ringte. Jeg har gått rundt med sommerfugler i magen. Jeg er helt satt ut nå. Dette er mye penger. Jeg skal sette dem inn på sparekonto – men først skal jeg kjøpe meg to bokhyller, sier kvinnen. 

Troms og Finnmark -  5 vinnere

 • Ann-Evy Eriksen (52) fra Finnsnes. 

Ann-Evy Eriksen var sammen med datteren da hun fikk en telefon de sent kommer til å glemme. 

- Er det fra Norsk Tipping? Har jeg vunnet noe? spør Eriksen først.

Da vi avslører at hun er en av kveldens heldige millionærer går stemningen i taket.

- Det er ikke mulig. Oh my God! Nå blir det i hvert fall ny bil, sier Eriksen.

Kupongen ble kjøpt via internett. 

Lørdag 25. desember er det Gulltrekning i Lotto. Husk spillefrist lørdag kl. 18.00

 • Mann i 60-åra fra Tromsø

Tromsøværingen var sikker på at han var utsatt for en spøk da vi ringte.

- Jeg tror du bløffer, dette kan ikke være sant, sier han når vi forteller om millionpremien.

Utover i samtalen kommer han mer på gli, og det begynner å synke inn at dette faktisk kan være sant.

- Jeg blir veldig glad om dette er sant. Det er jo en slik telefon alle drømmer om, sier han.

- Jeg får egentlig ikke til å tenke noe som helst, jeg må sjekke resultatet etterpå for å være sikker før jeg forteller det til fruen. 

Vinnerspillet hadde han levert på mobil. 

 • Mann i 70-åra fra Storfjord

- Det var jammen en god nyhet å få på lørdagskvelden, humrer en mann fra Storfjord kommune i Troms og Finnmark. 

Han måtte innrømme at han ikke hadde fått med seg at det var Supertrekning denne lørdagen, så han tok imot telefonen fra Hamar med både overraskelse og glede. 

- Det er helt nydelig, tusen takk skal du ha, sier han. 

Han leverte vinnerkupongen med mobilen. 

 • Mann i 70-åra fra Senja

- Er det en spøk det her? Eller er det alvor? Stemmer det? 

Slik reagerte en mann fra Senja da vi fortalte at han var en av millionvinnerne. 

- Dette er alvor - du har vunnet én million kroner. 

- I allverden navn, er det mulig? Hjertelig takk, det blir flott å få inn på kontoen, sa mannen. 

Kupongen han vant på var levert hos en kommisjonær lenger sør i landet. 

 • Kvinne i 50-åra fra Vadsø

Kvinnen var sammen med mannen sin da Norsk Tipping ringte. De to hadde sett på Lotto-trekningen, men forventet nok ikke å få den berømte Telefonen fra Hamar.  - Tusen takk, så glad jeg ble nå, sier kvinnen når vi gir henne millionbeskjeden. - Jeg har ikke så mye fornuftig å si, ler hun, tydelig preget av vinneøyeblikket. - Jeg aner ikke hva vi skal bruke premien på, men det var en fin juegave, avslutter vadsøværingen.  Kupongen ble kjøpt på mobil.

Trøndelag -  2 vinnere

 • Mann i 30-åra fra Heim

Telefonen sto på lydløs da vi prøvde å få tak i den ene av lørdagens trøndervinnere, og det var først en times tid senere vi kom i tale med den ferske millionæren. Han hadde en anelse om hva det gjaldt siden han hadde fått med seg tv-trekningen, og så at det var en vinner fra Heim kommune Han ventet allikevel spent på den endelige bekreftelsen.  

- Det var kjekt og veldig artig, var den umiddelbare kommentaren fra den glade trønderen. Det blir nok noen husprosjekter nå, avsluttet han. 

Spillet var kjøpt på nett. 

 • Kvinne i 60-åra fra Heim

Kvinnen svarte ikke på telefonen lørdag kveld, men søndag formiddag fikk vi napp. 

-Tusen takk. Jeg er litt sjokka nå, skal jeg fortelle deg. Jeg satt og så på Lotto-trekningen lørdag kveld, men så tenkte jeg ikke noe mer over det. Jeg hadde telefonen på lydløs, og så senere på kvelden at jeg hadde oppringning fra dere.  Jeg skjønte at jeg hadde vunnet og ble jeg forbannet på meg selv, for at jeg hadde den på lydløs. Jeg har ikke sovet i natt. Jeg skal sette pengene på sparekonto. Barnebarna mine skal også få noen kroner ekstra, sier kvinnen. 

Vestfold og Telemark -  4 vinnere

 • Aina Skogrand (44) fra Stokke

- Er det sant? Ringer du fra Norsk Tipping? spør Skogrand nysgjerrig da vi ringer. 

Telefonen blir satt på høyttaler, og når vi forteller at Aina har blitt millionær høres latter og stor jubel.

- Vi satt og så på Lotto-trekningen i sta og tullet med at det hadde vært gøy hvis noen ringte fra Norsk Tipping. Så skjer det faktisk, for en julegave, sier en veldig glad vinner - som legger til at deler av premien skal gå til ny bil.  

Kupongen ble kjøpt på mobil. 

 • Christian Raaum Marthinsen (31) fra Holmestrand

Marthinsen hadde akkurat lagt det eldste barnet og satt sammen med kona da han plutselig fikk en telefon fra Hamar.  

- Så moro. Det kunne ikke vært bedre. Det er jo helt … Brillene mine dugger her, svarer Marthinsen da han får servert vinnerbeskjeden fra Norsk Tipping.

I bakgrunnen hørtes kona som også hadde fått med seg at de nå var blitt 1 million kroner rikere, rett før jul.

- Kona sitter her og humrer, ler den glade 31-åringen, som fra før hadde lagret Norsk Tippings vinnernummer.

- Jeg tenkte kanskje at jeg hadde vunnet, men aldri at det var så mye.

Kona hadde allerede planer for hva deler av premien skal brukes til:  - Oppussing, kommer det kontant fra sjefen i bakgrunnen. 

- Og kanskje reise når det blir klart for det, avslutter den ferske Lotto-millionæren. 

Kupongen hadde han kjøpt på mobil. 

(Saken fortsetter under bildet).

GLADLAKSMAKRELL: Christian har tydeligvis hellet med seg både når han fisker og når han spiller Lotto. (Foto: Privat)

 • Kvinne i 70-åra fra Notodden

- Nei, men kjære, er det sant? Dette har jeg vondt for å tro. Jeg har aldri vunnet vunnet noe særlig, sier en meget overrasket telemarking.

Kvinnen fortalte samboeren sin om premien, og fikk tommelen opp og et stort smil. 

- Hva kunne du tenkt deg å bruke pengene på? 

- Jeg har alltid vært glad i å reise, men det har vi ikke kunnet gjøre på lenge. Jeg er pensjonist med et stort hus, så det er nok å holde fingrene i . Så skulle vi absolutt pusset opp kjøkkenet, sier den glade vinneren. 

Vinnerspillet hadde hun levert på internett.  

 • Mann (50) fra Skien

På tredje forsøk lyktes det endelig Norsk Tipping å få tak i den heldige vinneren fra Skien. Han trodde det var en innpåsliten selger, og lot derfor være å svare. Etter å ha sjekket opp nummeret ble han litt mer villig til å svare, men da hadde han allerede vært inne i Norsk Tippings mobil-app og funnet ut at han var blitt Lotto-millionær. 

- Det passa bra. Takk skal du ha, svarer mannen som tilbringer kvelden sammen med gode venner. 

Hva han skulle bruke premien på visste han ikke ennå, men som han selv sa: 

- Jeg skal nok få brukt dem til noe. 

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil. 

Lørdag 25. desember er det Gulltrekning i Lotto. Husk spillefrist lørdag kl. 18.00

Vestland -  4 vinnere

 • Rita Rake (56) fra Loen

- E du spinnande gala, utbryter Rita Rake etter å ha fått millionbeskjeden.   

- Å, herlighet. Nå får jeg hjertebank, utbryter hun sjokkert mellom nervøse latterutbrudd. 

- Dette må være det villeste jeg har opplevd. 

- Har du noen planer for premien? 

- Nei, dette kom veldig brått på. Men jeg har tre barn i etableringsfasen og et hus som er vel tredve år gammelt, så vi skal nok finne et sted å putte dette, opplyser hun. 

- Det føles forferdelig rart. Jeg er helt skjelven. Og jeg som aldri pleier å vinne noe! 

Kupongen ble kjøpt via mobil. 

 • Mann (54) fra Alver

- Det var en hyggelig telefon å få. Den har jeg ventet på lenge, svarer mannen allerede før Norsk Tipping har rukket å fortelle om gevinsten.

Alver-mannen var nemlig allerede fullt klar over at han i løpet av kvelden var blitt 1 million kroner rikere. Rundt klokken åtte hadde han gått inn i Norsk Tipping-appen for å sjekke Lotto da det dukket opp en melding om høy premie.

Samme kveld som Telefonen fra Hamar ringte hadde mannen bursdag - og var derfor midt oppe i en liten feiring med familien. Ikke dumt å gå ut av den store dagen som fersk Lotto-millionær. 

Premien hadde han ikke noen konkrete planer for, men som han selv sa: 

- De er en trygghet for fremtiden i disse usikre tider. 

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil. 

 • Mann i 30-åra fra Askøy

Først la han på da vi ringte, for å google nummeret det ringte fra – ikke ukjent for oss. På andre ringeforsøk, fikk vi svar med en gang.

- Gratulerer, du har vunnet 1 million kroner! 

- Jeg ble litt skjelven her, jeg nå … For en fantastisk julegave!, utbryter mannen. 

- Nå er det noen familiemedlemmer som kan glede seg, for jeg har planen klar på noen helt konkrete gaver. 

På spørsmål om han også skal unne seg noe selv, var svaret at det i første omgang blir igangsatt oppussing.

Askøy-mannen vant på et spill som var kjøpt på mobil helt tilbake til september. 

 • Mann (Vi oppnådde ikke kontakt med Vestland-mannen lørdag kveld).

Viken -  7 vinnere

 • Mann i 50-åra fra Øvre Eiker

Det var en kjempeglad og rørt kar fra Øvre Eiker som tok telefonen lørdag kveld. Han hadde ikke fått med seg Lotto-trekningen men visste det var supertrekning i dag.

- Tuller du med meg? Jeg har aldri vunnet noe i hele mitt liv og bruker aldri penger på meg selv. Jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke dette på, men hadde tenkt å kjøpe meg en ny bil til våren, da. Dette var litt av en julegave. Nå blir det bare en rolig kveld sammen med samboeren, sier mannen. 

 • Kvinne i 70-åra fra Hol

Da Norsk Tipping ringte satt kvinnen i sitt julepyntede kjøkken. 

- Er det sant? Går det an. Jeg har jo ikke spilt på så lenge. Nei, nei, nei, dette er helt utrolig. Jeg har tenkt så mye på å vinne og nå gjorde jeg det. Det skal bli en fryd å få hjelpe mine to barn og i tillegg endelig få pusset opp et feriehus.

- Nå vandrer jeg inn i stua til mannen min som ikke vet noe om det. Vi har vunnet i Supertrekning i Lotto. Han skjønner ikke noe. Dette ble nok et liten sjokk som det nok vil ta litt tid å ta innover seg, sier kvinnen lattermildt. 

- Nå har vi akkurat drukket kaffe men nå får det vel bli et bittelite glass å feire med. 

Kupongen hadde hun kjøpt på KIWI Hagafoss.

 • Kvinne i 70-åra fra Jessheim

Vi fikk ikke tak i kvinnen på første oppringning. På forsøk nummer to svarte imidlertid romerikskvinnen - tydelig spent hva det dreide seg om.

- Nei, nå begynner jeg å grine her, sier hun og ler. Dette er veldig kjærkomment, og litt utrolig, fortsetter hun. Vi kommer nok til å kvitte oss med boliglånet nå, så det blir veldig deilig.  

Kupongen ble kjøpt på Narvesen, Jessheim Storsenter. 

 • Patrick Stebæk (32) fra Askim

- Seriøst? En million? Wohoo! Heftig! jubler Stebæck når millionnyheten kommer.  

- Hvordan føles det? 

-Det føles helt innafor, det. 

Med en to måneder gammel datter og et bad som skal pusses opp, forsikrer askimingen at premien raskt vil få ben å gå på. I løpet av samtalen får også samboeren nyss i hva som har skjedd. Da smeller det plutselig i andre enden: 

- Har du vunnet en million kroner?! 

- Nå får dama gåsehud her, humrer Stebæck, som også hadde fetteren sin til stede.  

- Nå spørs det om vi må feire litt, sier han fornøyd. 

Kupongen ble kjøpt via mobil. 

 • Kvinne fra Rakkestad

Nyheten om 1 million kroner ble nesten for mye for vinneren fra Rakkestad. 

- Er det sant? sier hun stille når millionbudskapet legges fram. 

Både latter og tårer sitter løst i noen sekunder før rakstingen gråtkvalt får frem: 

-Det var jo akkurat passe mye og! Mange vil sikkert vinne mer, men jeg syns faktisk det er en perfekt sum. 

Hun fortsetter: 

- Vi satt her og så på tv og spiste marsipan, og jeg så at jeg hadde et ubesvart anrop fra Norsk Tipping. Jeg trodde det hele bare var tull, særlig siden det kun stod 45 kroner inne på spillekontoen i appen. 

Det var imidlertid ramme alvor: 1 million kroner i Lotto-premie var et faktum og allerede på vei. 

-Nå skal jeg bare kose meg! Kanskje jeg skal betale ned noe lån. Jeg vet ikke helt. Nå skal vi feire med en marsipangris til, sier hun fornøyd. 

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil. 

 • Mann i 70-åra fra Halden

Da Norsk Tipping ringte, trodde vinneren først ikke på at han hadde vunnet 1 million kroner. 

- Jeg er en sånn tullefant selv, så dette trodde jeg ikke noe på, sier haldenseren.

Etter litt forklaring, sank det inn hos vinneren. 

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, men tusen takk. Jeg skjønner ikke dette. Jeg har spilt og spilt, men trodde aldri jeg skulle vinne, sier den glade millionæren. 

- Det må jeg si: rett før jul. Jeg er pensjonist og har det veldig bra, men nå blir det koselig å gi litt til mine døtre og barnebarn.  De kommer til å få sjokk når jeg forteller dette. Jeg lurer egentlig på om jeg skal holde dette hemmelig og gi dem en god slant hver på juleaften. Hva tror du om det? Sånn blir det, konkluderer han.

 Vinnerkupongen var en 5-ukers som ble levert hos Aulie Eft. i Halden.

 • Mann fra Ål

Vi fikk tak i mannen tidlig søndag formiddag. 

- Jeg hadde telefonen på lydløs lørdag, men sjekket opp nummeret etterpå og så det var fra Norsk Tipping.  Jeg var med tre kamerater og tok et par øl, og de visste det var Supertrekning, og mente kanskje jeg var en av de heldige. Jeg har ikke sovet stort i natt, så det var godt å få det bekreftet nå. Jeg har lurt noe grådig på om det var meg eller ikke. Men det er ikke sikkert jeg hadde sovet noe bedre om jeg hadde visst jeg har vunnet en million kroner før jeg la meg, sier mannen. 

 

 • Mann fra Bergen

 

Mandag ettermiddag fikk vi endelig tak i vinneren fra Bergen. Han hadde hatt feil mobilnummer liggende i spillerkontoen sin, og visste ikke at han hadde vunnet i Supertrekning før han logget seg inn i nettbanken for å betale regninger. Der fikk han seg et aldri så lite sjokk.

- Jeg tenkte at banken måtte ha gjort en feil. Det morsomme her er at en kollega av meg hadde sagt til meg på morgenen at det fortsatt var en mann fra Bergen man ikke hadde fått tak i. Jeg hadde aldri forventet at det kunne være meg, ler ny-millionæren fornøyd.

- Det føles helt utrolig.

Lørdag 25. desember er det Gulltrekning i Lotto. Husk spillefrist lørdag kl. 18.00

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler