Sender Norge Frankrike hodestups ut av EM?

Norsk seier over Frankrike søndag betyr at Norge er klare for hovedrunden, mens EM er over for franskmennene.

STJERNEMØTE: Norge-Frankrike søndag byr på duell mellom Sander Sagosen og Nikola Karabatic, som er lagkamerater i Paris St. Germain.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:10. januar 2020Endret:2. januar 2023

- Hvis vi slår Frankrike søndag, er de ferdige, sa Ole Erevik under TV3s EM-sending. Han var overrasket, men ikke sjokkert over at EM-debutant Portugal slo Frankrike 28-25 fredag.

Norge innledet EM med å slå Bosnia-Hercegovina 32-26. Men nå er det søndagens kamp mot Frankrike som gjelder.

Følg håndball-EM på Langoddsen

Stor spenning

Søndag klokken 18.15 blir det trøkk i Trondheim Spektrum. Norsk seier vil gjøre at Sander Sagosen og Co. klare for hovedrunden i Malmø. Det vil også bety at EM er over for Frankrike, som vant EM i 2006, 2010 og 2014 - og som har vunnet fire av de seks siste VM-finalene.

Fransk seier eller uavgjort innebærer at hvilke lag som går videre ikke blir klart før tirsdag. Da møter Norge overraskelseslaget Portugal, mens Frankrike skal spille mot Bosnia-Hercegovina.

Sagosen mot Karabatic

Men først er det altså søndagens kamp som byr på stjerneduellen Sander Sagosen mot Nikola Karabatic, som er lagkamerater i den franske storklubben Paris St. Germain. Mye står på spill når de møtes søndag.

Følg EM på Langoddsen

Frankrike mangler noen viktige spillere i EM, blant andre Kentin Mahé og Luka Karabatic. Norge på sin side mangler kaptein Bjarte Myrhol og hardstkytende Kent Robin Tønnesen.

Norge spiller sin siste puljekamp mot Portugal tirsdag klokken 20.30.

"Nordisk pulje"?

Totalt er det seks puljer i VM. De to beste lagene i hver pulje går videre til hovedrunden.

De to beste fra Norges pulje D skal møte de to beste i pulje E og F i Malmø. Går det slik mange forventer, vil Norge møte blant annet Sverige og Danmark.

Følg EM på Langoddsen

I den andre puljen i hovedrunden møtes de to beste lagene fra pulje A, B og C. Disse matchene kampene spilles i Graz i Østerrike.

De to beste lagene i hver av puljene i hovedrunden går til semifinale i Tele 2 Arena i Stockholm. Arenaen som tar over 24.000 tilskuere huser også EM-finalen 25. januar.

Relaterte artikler