karriere

Tiden som nyansatt i Norsk Tipping

Vi har tatt en prat med tre nye kollegaer om den første tiden som ansatt i Norsk Tipping

Emma, Lars Petter og Kristian.
Forfatterbilde Norsk TippingHilde BergPublisert:27. september 2022Endret:24. januar 2023

Emma Pedersen

Fortell litt om din bakgrunn:

Jeg kommer da fra riktig siden av Mjøsa, nemlig Hov i Søndre Land kommune. Jeg kom til Hamar for å studere spillteknologi der jeg lærte programmering og har også hatt et år med VR/AR programmering. Jeg jobbet deretter som foreleser for forskjellige ungdomsskoler for å lære bort programmering. 

Hva jobber du med nå?

Etter det kom jeg hit til Norsk Tipping for å jobbe med testutvikling! Som vil si å lage tester for andre utviklere slik at de kan teste det nye de har lagd for å passe på at alt er i orden før de publiserer det. Akkurat nå prøver jeg å lære meg ett nytt verktøy som kan brukes til å få enda sikrere tester.

Hvordan du har opplevd den første tiden hos Norsk Tipping? 

Jeg var veldig nervøs de første dagene på jobb, men jeg ble tatt utrolig godt imot på tross at jeg begynte i en korona bølge i fjor vinter. Tok ikke lang tid før jeg følte meg som en del av teamet mitt og har lært utrolig mye på kort tid. 

Er det noe vil kan gjøre mer av i Norsk Tipping? (faglig eller sosialt). 

Jeg syntes NT har vært flink til å arrangere sosiale dager, med sommerfest, aktivitetsdagen, feiring av BilFlax pluss mye mer. Hadde ikke skadet å ha enda flere slike ting, men vi må vel jobbe litt også. På den faglig siden syns jeg det er veldig fint at det kan lett ordnes om det er noe man har lyst til å lære om. F. eks ble det ordnet med at jeg kunne få ta kurs i testing ikke lenge etter at jeg kom hit :) 

 

Lars Petter Kristiansen 

Fortell litt om din bakgrunn?  

Født og oppvokst på Gjøvik. Etter en snartur innom Trondheim gikk ferden til hovedstaden der jeg startet på en bachelor i IT på det som da het Norges Informasjons Teknologiske Høyskole. Der spesialiserte jeg meg i Mobil Apputvikling og fikk etter endt studie jobb som konsulent i Making Waves. Der jobbet jeg i hovedsak med Native App Utvikling og fikk god erfaring ved å være med på å bidra hos flere forskjellige spennende prosjekter. Etter en flott periode i konsulentbransjen tok jeg turen til Flytoget, før jeg og familien rattet hjemover mot kjente trakter på Gjøvik. Etter en kort periode som pendler så dukket det opp en strålende mulighet i Norsk Tipping der jeg er i dag!  

Hva jobber du med nå?  

I NT jobber jeg i det som heter Team App. Sammen med flotte folk i NT og flinke konsulenter fra Agens jobber jeg med å utvikle iOS appen. Vi jobber med en felles plan mot felles mål for å gjøre appen så god som vi kan ved å utvikle nye features, stabilisering, fikse feil og alt som gir kundeverdi og god kundeopplevelse for våre kunder.
Det er i det hele tatt mer enn nok å ta tak i.  
 
Hvordan du har opplevd den første tiden Norsk Tipping?

Den første tiden på NT har vært veldig bra og det har vært god flyt hele veien. Har blitt tatt veldig godt imot av alle som jeg har snakket med og trives veldig godt allerede. Merker at det er mye bra jobbing fra mange kanter og jeg har kommet godt i gang med arbeidsoppgaver. Jeg er fortsatt i en tidlig fase, men føler jeg har funnet meg godt tilrette. Alle er blide, imøtekommende og åpne for å hjelpe!  
 
Er det noe vil kan gjøre mer av i Norsk Tipping? (faglig eller sosialt).  

Det syntes jeg er et vanskelig spørsmål! Må nok bli litt mer kjent med NT før jeg kan uttale meg om det :) 


De tre nyansatte gir drømmen en sjanse her i Norsk Tipping.


Kristian Arntsen Hellum 
 
Fortell litt om din bakgrunn? 

Sportsinteressert kunde av Norsk Tipping, som alltid har hatt en forkjærlighet for og nysgjerrighet rundt teknologi og som vokste opp i Hamar.  Tok en mastergrad i informasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen, og jobbet deretter noen år som konsulent i Oslo. I Oslo var jeg ute hos en kunde og bedrev først en del backend-utvikling, før det etter hvert ble mer fokus på devops-relaterte oppgaver. 

Hva jobber du med nå? 

Oppgaven jeg bruker mest energi på for tiden går ut på å lage en selvbetjeningsapplikasjon for å opprette og administrere testkunder, der er det mye frontend-utvikling om dagen.  Det kan tenkes at den etter hvert vil utvides til å omfatte flere nyttige ting, men det første behovet vi prøver å oppfylle er at utviklere, testere og andre har et behov for å enklere kunne lage og arbeide med testdata.  

Ellers så går det i ganske vanlige utviklingsoppgaver hvor det varierer med alt fra backend-utvikling, bugfiksing, code review, planlegginger, demoer, oppdatere sårbare avhengigheter, sjekke/fikse ting i databaser og alt i mellom. 

Hvordan du har opplevd den første tiden Norsk Tipping?

Jeg har blitt veldig godt tatt imot, og har rukket å få med meg mange morsomme 'happenings' som har gitt mersmak.  Jeg var ganske heldig med timingen på tiltredelsen som var i April, som da var like etter at en del av tiltakene rundt pandemien hadde blitt lettet på. Det var akkurat så det ble håndhilsning i stedet for albuedunking når jeg tok hilserunden på huset. 

Så min tid på tippinga har gitt meg en veldig mye mer normal hverdag enn hva mange har hatt de siste årene, selv om man så klart merker spor av pandemien og fortsatt tar litt ekstra hensyn.  Det har vært en del ting å sette seg inn i, og helt oversikt har jeg vel fremdeles ikke, men jeg føler at jeg har plukket opp en del kunnskap og lært mye allerede. 

Det som har vært av sosiale begivenheter har vært veldig positive, og man kan ikke gjøre annet enn å ønske seg mer. Ekstra gøy når det skjer ting så man blir litt kjent med folk fra andre deler av selskapet som man ikke har så mye å gjøre med i det daglige arbeidet, det er jo så mye trivelige folk overalt. 

Er det noe vi kan gjøre mer av i Norsk Tipping ? (enten faglig eller sosialt). 

Ja, det er det nok. Det er alltids rom og muligheter for forbedring. Når det er sagt så har ikke jeg vært her så lenge, og det har vært ferieperiode midt i min tid her. Jeg føler ikke at jeg har noe å utsette på hverken det faglige eller sosiale, det jeg har rukket å være med på har som nevnt absolutt gitt mersmak. 

 

Relaterte artikler