Tidenes kamp i Haugesund

I kveld blir det fotballfest på Haugesund stadion der hjemmelaget skal forsøke ta første steg mot å eliminere PSV Eindhoven fra Europa League.

JUBEL: Haugesund-jubel etter Kevin Krygårds avgjørende bortemål i returkampen mot Sturm GrazScanpix
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:8. august 2019Endret:2. januar 2023

FK Haugesund gjorde to kanonmatcher da de slo ut østerrikske Sturm Graz i den 2. kvalifiseringsrunden. Etter 2-0 hjemme ble det som ventet et stormløp mot FKH i Østerrike, og Sturm var ajour da de ledet 2-0 midt i 2. omgang. Men Kevin Krygårds redusering til 1-2 gjorde at FKH vant 3-2 sammenlagt. 

"Belønningen" er et møte med det nederlandske storlaget PSV Eindhoven i 3. kvalifiserende runde.

Første kamp spilles på Haugesund stadion torsdag 8. august kl. 19.00.

Spill på FK Haugesund - PSV Eindhoven her

PSV er selvsagt storfavoritt, men FKH vil selge seg så dyrt som mulig.

- Ingenting å tape

– Vi må angripe det som en skikkelig utfordring. Det blir det samme gamle: Vi har ingenting å tape. Vi må bare prøve å nyte det, samtidig som vi får årets prestasjon, sier trener Jostein Grindhaug til Haugesunds Avis.

Han grugleder seg.

– Du ser fram til å møte et så godt lag som PSV. Men så er det jo alltid en som sitter på skulderen, og sier at det blir vanskelig og tøft, sier Grindhaug.

Han sier også at han synes PSV var uheldige som havnet i EL-kvalifsieringen etter tap mot Basel i Champions League-kvaliken.

- De skapte flere sjanser enn Basel. Så det handler om å gripe det «momentumet». PSV har fått litt marginer imot, og må snu trenden. I tillegg til at de skal slå oss på bortebane. Jeg er litt spent på det, sier Grindhaug til lokalavisen.

Molde favoritt

Molde skal også i aksjon i kveld og er i motsetning til FKH favoritt i sin kamp. Vår serieleder møter greske Aris Thessaloniki på Aker stadion kl. 19.00.

Spill på Molde - Aris Thessaloniki her

Molde-kampen ser du på Eurosport N.


Relaterte artikler