eurojackpot

I kveld kan vi få tidenes første norske spillmilliardær

Førstepremiepotten i Eurojackpot tirsdag er på 1,09 milliarder kroner. Får vi en norsk alenevinner, blir det tidenes høyeste premieutbetaling i Norge.

STÅR PARAT: Lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, er selvsagt spent på om det blir norsk storvinner tirsdag.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:31. juli 2023Endret:1. august 2023

Eurojackpot er spillet med de høye pottene - noe tirsdagens førstepremiepott på ca. 1,09 milliarder kroner understreker.

Høyeste premie i Eurojackpot-historien så langt skriver seg fra 23. juni i år da en tysk alenevinner prikket inn 5+2 tall og vant 1 422 780 000 kroner.

Nå har førstepremiepotten nok en gang bikket milliarden.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Ingrid er klar

Det har aldri skjedd at en nordmann har vunnet milliardpremie i Eurojackpot. Foreløpig er 485,1 millioner kroner den høyeste premieutbetalingen i Norsk Tippings spill noensinne. Det skjedde 26. juni 2020, da en mann ble eneste spiller med samtlige riktige Eurojackpot-tall. 

Lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, står klar med sitt apparat dersom en norsk spiller skulle stikke av med milliardpremie tirsdag.

– Skulle det komme en norsk storvinner tirsdag, er vi absolutt klare for det, og vi skal sørge for at vedkommende ivaretas på alle mulige måter. Dette har vi gjort før, og her har vi gode rutiner, forsikrer Roterud Mathisen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Slik følger Norsk Tipping opp storvinnere

Å vinne et millionbeløp er først og fremst moro. Samtidig er det nyttig å få eksperthjelp til å håndtere pengene best mulig, ikke minst når premien er i hundremillionersklassen, eller som nå: i milliardklassen.

Norsk Tipping tilbyr gratis økonomisk veiledning for dem som vinner to millioner kroner eller mer. Det er advokatfirmaet Dehn som bistår Norsk Tipping som en nøytral part i dette arbeidet.

JURIDISK BISTAND: Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik i advokatfirmaet Dehn er klare til å bistå norske Eurojackpot-milliardærer og millionærer.Foto: Ola Thorset, Norsk Tipping

Flere store premier

Tirsdagens Eurojackpot-trekning byr på disse pottene:

  • Førstepremiepott på 1,09 milliarder kroner.

  • Andrepremiepotten på ca. 21 millioner kroner.

  • Nasjonal tilleggspremie på 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler