flaxvinnerhistorie

Tove Rebekka (54) lot loddene ligge over jul: Vant 1. mill.

Det er langt fra alle forunt å starte året med 1 million kroner ekstra på konto, men nettopp slik ble det for Tove Rebekka Øverby (54) fra Froland i Agder. 2. januar skrapte hun seg til toppremie i MillionFlax.

HELDIG: Først på nyåret kom Tove Rebekka Øverby (54) på loddene hun hadde til overs etter julen. Heldigvis, kan man si – for der lå nemlig toppremien og ventet.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:10. januar 2022Endret:3. januar 2023

– Det er det villeste jeg har vært med på. Det har ikke gått opp for meg enda, sier Øverby om toppremien hun skrapte fram 2. januar. Loddene var egentlig kjøpt før jul, og var da tenkt som premier i et familieselskap.

– Vi har en fast tradisjon i familien hvor vi har arrangerer bingo, og jeg hadde kjøpt noen Flax-lodd for å ha de med som premier, forteller 54-åringen fra Froland.

– Sånn i ettertid har jeg lurt på om jeg ville gjort akkurat det igjen. Jeg tror kanskje det fort kan bli dårlig stemning av sånt. Heldigvis var det jeg som vant, hjemme i min egen stue, reflekterer hun.

Startet året som millionær

Historien er som følger: Etter festen hadde Øverby tre MillionFlax-lodd til overs. Disse ble med henne hjem, og der glemte hun rett og slett litt av dem. Først 2. januar satte hun seg ned for å skrape.

– Jeg husker at jeg tenkte da det siste loddet skulle til pers at det hadde jo vært moro å vinne kanskje 500 kroner eller noe sånt, humrer hun.

– Jeg begynner å skrape fra bunnen og opp, og da jeg skrapte frem det første million-symbolet, kjente jeg at jeg ble litt skjelven.

Når alle tre var skrapt fram, marsjerte hun straka vegen rett ut til mannen.

– "Få på deg brillene", sa jeg. Jeg er helt i sjokk enda. Jeg tror ikke vi sov et blunk den natta, sier Øverby muntert.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemer

Premieplanene

Nedbetaling av gjeld og en potensiell anskaffelse av ny stekepanne er blant formålene som Øverbys uventede premie har gått til, men hun har større planer enn som så. I disse dager venter hun nemlig spent på at det skal dukke opp en leilighet med hennes navn på i favorittdestinasjonen Tyrkia.

– Jeg elsker Tyrkia. Det er som et fedreland nummer to for meg, jeg har reist dit i årevis. Hvis jeg får tak i et lite sted der nede, kommer det dessuten hele familien til gode. Nå jeg sitter egentlig bare og speider etter noe som passer meg, forteller Øverby, som aller helst ønsker seg et sted nær byen Alanya.

Vinnerloddet skal hun ramme inn.

– Jeg har allerede kjøpt rammen, avslutter hun fornøyd.

Vinnerloddet ble kjøpt hos Spar Blakstad.

Norsk Tipping gratulerer!

"UVIRKELIG": Dette loddet gjorde Tove Rebekka til millionær 2. januar. Selv beskriver hun det som "helt uvirkelig" å se summene dukke opp. (Foto: Spar Blakstad)

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler