eurojackpotvinnerhistorie

Vant 6,2 mill. i Eurojackpot: Feiret med pepperbiff og reker

Fredagens Eurojackpot-trekning bød på hele tre norske millionvinnere. Den heldigste av dem alle var klar for feiring resten av helga, og på menyen stod det beste han visste.

TRE MILLION-TELEFONER: Tre norske spillere var ekstra heldige under fredagens Eurojackpot-trekning.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:16. april 2021Endret:2. januar 2023

Fredag 16. april ble litt av en festkveld i Eurojackpot her til lands. Hele tre norske spillere kan nå kalle seg Eurojackpot-millionærer.

En mann fra Oteren i Troms og Finnmark delte andrepremien med to utenlandske spillere og vant nøyaktig 6 287 400 kroner, mens en mann fra Melhus i Trøndelag sikret seg hele to tredjepremier - resten av potten ble delt av fire utenlandske vinnere. Trønderen kan se seg godt fornøyd med 2 219 350 kroner. For en 44 år gammel kvinne fra Ski tok den rolige TV-kvelden plutselig en helt ny vending da hun stakk av med den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Pepperbiff og reker

- Ka i all verden? Nei, nei, nei, er det mulig? 

Det ble mange følelser i sving da Norsk Tipping kontaktet fredagens storvinner fra Oteren. 67-åringen og kona var begge med på vinnersamtalen med Norsk Tipping på mobilhøyttaler, og det tok en god stund før de klarte å akseptere at samtalen var alt annet enn tull. Vinnerbeløpet måtte gjentas opptil flere ganger og kona endte med å bryte ut i gråt og måtte trekke seg litt unna.

- Er det mulig? Takk skal du ha. Himmel og hav, dette er grusomt mye penger, ler den nye Eurojackpot-millionæren, som ønsker å være anonym.

- Dette er den fineste telefonsamtalen jeg har hatt i hele mitt liv.

I bakgrunnen kunne man høre kona ringe rundt til slekt og venner for å fortelle den gode nyheten, mens mannen snakket om hva han ønsker å bruke pengene på.

- Nå skal jeg kjøpe en fin bil og betale bort lån.

På spørsmål om det blir noe feiring i helgen, svarer den blide andrepremievinneren:

- Å feire i helga er vi nødt til. Kanskje vi slår til med både pepperbiff og reker.

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Coop Prix Hatteng.

- Føles veldig fint

Fredag 16. april så i utgangspunktet ut til å bli en helt vanlig fredag for kvinnen fra Ski i Viken. Etter endt arbeidsuke satte hun seg til rette foran TV-en og lot roen senke seg. Men det som senere hendte, er noe bare de absolutt heldigste får oppleve, men som de aller fleste drømmer om.

På den rolige fredagskvelden lyste 44-åringens telefon opp av Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000. Kvinnen fra Ski hadde blitt trukket ut som nasjonal vinner i Eurojackpot og kunne derfor se frem til 1 million kroner ekstra på konto.

- Tusen takk. Dette var en hyggelig telefon å få. Det føles veldig fint, svarer den ferske millionæren da Norsk Tipping gratulerer henne med premien.

Ski-kvinnen, som ønsker å være anonym,  tok vinnerbeskjeden med fatning. Planen for helgen var i utgangspunktet å ta det med ro, og det forandret seg ikke selv om hun nå var blitt 1 million kroner rikere. Koronarestriksjonene gjorde det vanskelig å skeie ordentlig ut, men hun hadde allerede noen planer for hva pengene skulle brukes til:

- Jeg tenker å pusse opp badet. Det får bli et ekstra fint bad nå. Noe av premien blir nok også brukt til å betale ned på lånet.

På spørsmål om hva hun skulle bruke resten av kvelden til svarte den heldige vinneren:

- Jeg skal se videre på TV og ta det med ro. 

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer alle vinnerne!

Det har dessverre ikke lyktes Norsk Tipping å få kontakt med tredjepremievinneren fra Melhus.

De kostbare tallene 

Ingen stakk av med førstepremiepotten på fredag, men en nordmann var blant de tre heldige som delte andrepremiepotten og får utbetalt over 6,2 millioner kroner hver.

Dette er tallene som ble trukket ut på finsk jord fredag 16. april:

12 - 20 - 19 - 28 - 31

Dette var stjernetallene:

6 - 9

Ca. 220 millioner 

Fredag 23. april er det ny trekning i Eurojackpot. Siden ingen tok førstepremien under fredagens trekning vokser potten til ca. 220 millioner kroner. Andrepremiepotten vil være på ca. 21 millioner kroner.

            

Vinnersjanse Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke. Les mer om vinnersjanse i Eurojackpot her.

  • Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2020: 2 947 840

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 1

  • Antall millionærer i 2020 (Norge): 77

  • Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 485 100 285 kr

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler