Blir Bergerud helt mot Kroatia igjen?

Sist han møtte Kroatia i en semifinale stoppet Torbjørn Bergerud kroatene i siste sekund.

HELT SIDEN: Torbjørn Bergerud stoppet Kroatia i VM-semifinalen for tre år siden. Kan han gjøre det samme igjen?
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:23. januar 2020Endret:2. januar 2023

Alle gjenværende lag i EM-sluttspillet var i aksjon onsdag. Christian Berge lot de største stjernene hvile og slapp heller til de med mindre spilletid så langt i mesterskapet.

Motstanderen Slovenia var også videre før kampen og gjorde det samme. Det endte med en målrik kamp der Norge vant 33-30.

Det var Norges sjuende strake seier i dette mesterskapet. Norge er eneste lag med full pott.

Fredag 18.00: EM-semifinale Norge - Kroatia, direkte på TV 3.

Her finner du kampen på Langoddsen!

Kroatias vei

Motstander Kroatia har spilt alle sine kamper i Østerrike. I innledende gruppe møtte de Hviterussland, Montenegro og Serbia. Alle kampene ble vunnet med tre mål eller mer og de tok med seg to poeng inn i hovedrunden.

I Wien ble vertsnasjonen Østerrike først slått, deretter Tyskland og Tsjekkia. Med det var kroatene videre før møtet med regjerende mester Spania.

Mot Spania endte det 22-22. Dermed var det spanjolene som knep gruppeseieren på bedre målforskjell.

Kampen på Langoddsen!

Bergerud-helt sist

For Kroatia er dette den første mesterskapssemifinalen siden 2017. I EM for to år siden og VM i fjor glapp semien for kroatene.

Så spørs det om kroatene egentlig vil huske semifinalen i 2017. For i Paris var Norge motstander. Det sto 22-22 etter 60 spilte minutter. Men det var dømt straffekast til Kroatia.

Zlatko Horvat ville med scoring sendt de til VM-finale. Alt han måtte gjøre var å overliste Torbjørn Bergerud i det norske målet.

Heldigvis for Norge reddet Bergerud. Og i ekstraomgangene var Norge et hakk bedre og slo Kroatia ut. Norge endte med sølv bak Frankrike, mens Kroatia tapte bronsefinalen for Slovenia.

Gjenopplev straffekastet hos TV 2 her.

Så skal vi legge til at Norge har møtt Kroatia i mesterskap siden VM-semien. I EM 2018 møttes lagene i hovedrunden. Da fikk Kroatia sin revansje med 32-28-seier.

Spania-favoritter

I den andre semifinalen som spilles klokken 20.30 fredag kveld, skal regjerende mester Spania møte Slovenia.

På Langoddsen er Spania den største favoritten til å bli europamester, knepent foran Norge. Her er vinneroddsen i EM i skrivende stund (oddsen kan endre seg):

  • 2,30 Spania

  • 2,45 Norge

  • 5,00 Kroatia

  • 9,00 Slovenia

Hvem vinner EM? Spill på Langoddsen!

Relaterte artikler