lotto

Vant 33,3 mill. i Lotto – i kveld er det igjen dobbel førstepremiepott

Ingen hadde alle sju rette i Lotto sist lørdag. Derfor er det dobbel førstepremiepott med ca. 30 millioner kroner i lørdagens trekning.

TELEFONEN FRA HAMAR: Lindesnes-vinneren fikk seg litt av en overraskelse da Norsk Tipping slo på tråden vinnerkvelden.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:15. mai 2024Endret:18. mai 2024

Siden ingen klarte å karre til seg en bit av førstepremiepotten i Lotto sist lørdag, overføres hele potten til førstkommende Lotto-trekning lørdag 18. mai.

Da vil det være dobbel førstepremiepott på ca. 30 millioner kroner.

Vi varmer opp til lørdagens Lotto-begivenhet med et tilbakeblikk til trekningen lørdag 26. juni 2021, da vi også stilte med dobbel førstepremiepott. Den gangen var en kvinne fra Lindesnes i Agder den eneste med alle sju rette og sikret seg hele premiepotten på over 33,3 millioner kroner.

(Se video av vinnersamtalen med storvinneren lenger ned i artikkelen)

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

– Det er det villeste jeg noen gang har hørt

Da Norsk Tipping kontaktet vinneren i etterkant av Lotto-trekningen var hun uvitende om den store gevinsten hun nettopp hadde sikret seg.

– Vi har ikke sett Lotto-trekningen for vi er på hytta, forklarte hun.

Etter å ha holdt både kvinnen og mannen litt på pinebenken, røpte vi endelig den store nyheten.

– Hæ? Du tuller med meg? Det går ikke an? Det går ikke an? gjentok hun sjokkert. I bakgrunnen var mannen like forvirret:

– Det er ikke mulig. Jeg tror jeg rett og slett drømmer. Jeg tror ikke det jeg hører. Det er det villeste jeg noen gang har hørt. Vi får bare takke og bukke, lo den ferske Lotto-millionæren, som også kunne dele noen tanker rundt bruk av premien.

– Det blir vel ny elbil på meg da, lo hun før mannen la til:

– Vi har det veldig godt som vi har det, men nå kan vi realisere noen drømmer etter hvert. Vi hadde i grunnen vært fornøyd om vi vant 5 000 kroner. Det er bra vi har flere barn og barnebarn å dele med.

Det er ikke hver kveld man vinner 33,3 millioner kroner i Lotto, så naturlig nok dukket spørsmålet om feiring opp.

– Vi får gå ned på butikken og kjøpe noe godt etterpå. Vi må bare lande litt først, jeg er fortsatt helt skjelven, humret storvinneren mens mannen foreslo å feire med fotballkamp og is.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

MILLION-BESKJED: Her får vinneren av 33,3 millioner kroner Telefonen fra Hamar.

Hytte på fjellet, bil og familie

Et halvt år senere kontaktet vi igjen den heldige Lindesnes-vinneren for et innblikk i hvordan den første tiden som Lotto-millionær hadde vært.

– Det har vært veldig gøy, må jeg si – og veldig uvirkelig. Det er vel egentlig to nøkkelord i denne sammenhengen. Jeg har i etterkant måttet tenke på det ganske ofte for å skjønne at det er virkeligheten. Det aller beste har vært å kunne gi til barna som er i etableringsfasen. Vi har også delt med barnebarn og lagt til side noe til kommende barnebarn.

Selv om 2021 var preget av koronapandemien hadde ikke storvinneren og mannen ligget på latsiden.

– Vi har kjøpt en hytte på fjellet som er blitt flittig brukt. Så har vi kjøpt en ny leilighet som vi leier ut. Vi har også planlagt oppussing av huset til sommeren. Vi bor i et gammelt hus fra 1925, og har tatt litt gradvis i alle år. Nå var det på tide igjen.

– Du nevnte i vinnersamtalen i sommer at du ønsket å kjøpe deg en ny elbil?

– Ja, det var det første jeg kjøpte meg – en liten rød Peugeot. Perlemor heter bilen, og den er så rød og fin, atte. Den er flittig brukt. Jeg husker det som veldig spesielt å bare kunne dra og kjøpe den.  

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Spiller fortsatt Lotto

Mange har kanskje vært inne på tanken om hvordan livet ville blitt dersom man vant i Lotto. Etter et halvt år som Lotto-millionær hadde 33,3 millioner-vinneren gjort seg noen betraktninger rundt nettopp det:

– Sånn sett har det ikke forandret det hverdagslivet på noen måte. Vi jobber som før og lever som før. Man er jo den personen man er. Man kan ikke spise seg mer enn mett eller sove seg mer enn uthvilt. Jeg har fått noen spørsmål om jeg ikke skal slutte å jobbe, men det vil jeg ikke.

Samtidig nevnte hun at det var litt uvant å ikke måtte tenke like mye på økonomien som de gjorde tidligere. 

– Men vi vil forvalte pengene bra når vi først har fått denne muligheten. Vi har ikke lyst til å sløse de vekk.

For sørlandskvinnen hadde responsen fra omgivelsene vært utelukkende positiv.

– Folk har gratulert og fortalt at de syns det er moro at det var vi som vant, og at vi har mange å dele med. Alle har vært veldig hyggelige og positive. Jeg tror nok de fleste rundt her vet om det nå. Det er nok jungeltelegrafen som har gjort sitt, lo vinneren.

– Spiller du fortsatt Lotto, da?   

– Ja, jeg spiller fortsatt. Det har bare blitt en greie. Jeg leverer for 50 kroner i uka. Tidligere sa jeg til barna «noen vinner og det kan like gjerne være oss». 

– Til slutt: Har du noen kloke ord til fremtidige Lotto-millionærer?

– Det må være at om du har anledning, så del med de du er glad i. Det er penger som du ikke forventer å få, og fryktelig moro å dele. Og slå deg litt løs. Man kan unne seg litt luksus innimellom, det setter en spiss på hverdagen og livet. Jeg må selv bli litt flinkere til det - og ikke alltid være så fornuftig.

Ca. 30 mill. på lørdag

På lørdag er vi klare for Lotto-trekning med dobbel førstepremiepott på ca. 30 millioner kroner. Så gjenstår det å se om vi får en ny alenevinner denne gangen. Vi sitter uansett klare og gleder oss til å plukke opp Telefonen fra Hamar.

Masse lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler