flaxvinnerhistorie

Vant i Flax for Livet: Kan du ringe flere ganger...?

Med latter i stemmen lurte vinneren av 10 000 kroner i måneden i 10 år om vi ikke kunne ringe ham flere ganger.

MÅNEDLIG GLEDE: Toppremiene i Flax for Livet er månedlige utbetalinger i enten 5, 10 eller 20 år.Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:9. november 2020Endret:2. januar 2023

Det var en lørdagskveld nylig at Sauda-karen fant ut at han skulle kjøpe seg et Flax for Livet-lodd på mobilen. Der skrapte han seg fram til en solid premie: 10 000 kroner utbetalt hver måned i 10 år. Til sammen 1,2 millioner kroner. 

- Første reaksjon var at dette ikke kunne stemme. Men jeg sjekket loddet mange ganger, og det så jo faktisk ut som jeg hadde vunnet. Men det var godt å få telefonen fra deg - og du kan gjerne ringe flere ganger, humret ryfylkingen da vi snakket med ham søndag. 

Flax for Livet kan skrapes på nett og mobil - og kjøpes hos kommisjonær.

- Gleder meg til månedlige utbetalinger

Han kunne fortelle at han er en godt voksen mann, men at han tar sikte å "stå løpet" ut og ta i mot den siste utbetalingen når den kommer 20. oktober 2030.

- Å få 10 000 kroner inn på kontoen hver eneste måned høres helt fantastisk ut, jeg gleder meg til å kjenne på den følelsen, sa Sauda-mannen.

LES OGSÅ: Ventetida er over - Flax Julekalender er tilbake

- Noen planer for pengene?

- Jeg er jo veldig glad i å reise. I disse tider er jo det litt uaktuelt, men vi får tro det roer seg etter hvert, så fram til det, får jeg prøve å spare premiepengene.

Mannen holdt foreløpig premien for seg selv.

- Og det skal jeg prøve å fortsette med - fram til jul iallfall. Da skal familien få oppdage det med litt ekstra julegaver, smilte den nybakte Flax for Livet-vinneren.

Vi gratulerer!

Tre toppremie-nivåer

I Flax for Livet er det tre ulike premier som utbetales månedlig over flere år:

  • 20 000 kroner i måneden i 20 år - til sammen 4,8 millioner kroner

  • 10 000 kroner i måneden i 10 år - til sammen 1,2 millioner kroner

  • 5000 kroner i måneden i 5 år - til sammen 300 000 kroner

Vinnersjansen for hver av dem er 1:1,2 mill. pr. lodd. De månedlige utbetalingene blir indeksregulert én gang i året, slik at premien holder følge med prisstigningen.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler