flaxvinnerhistoriefremside

Millionpremien holdt på å havne i søpla: – Må nok bli flinkere til å bruke lesebriller

En mann fra Tromsø bestemte seg for å dobbeltsjekke MillionFlax-loddet han hadde tenkt å hive i søpla. Det var veldig lurt.

HØSTLODDET: Slik ser høstloddet i MillionFlax ut.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:25. oktober 2023

Mannen kjøpte loddet tirsdag og satte seg på en kafé for å skrape det. Han sjekket over loddet og la ikke merke til at det hadde gått inn med toppgevinsten på 1 million kroner.

Han putta loddet i bagen sin og skulle kaste det i søpla da han kom hjem.

– Da jeg skulle kaste det, tenkte jeg at det var lurt å ta en dobbeltsjekk. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg så jeg hadde vunnet 1 million kroner. Jeg må nok bli flinkere til å bruke lesebriller, flirer han.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

– Nå har jeg jo skjønt det

Dagen etter etter dro han til kiosken han hadde kjøpt loddet for å sjekke at det virkelig stemte at han hadde blitt Flax-millionær.

– Jeg turte ikke å tro 100 prosent på det før jeg fikk det bekrefta der. Men nå har jeg jo skjønt det, og jeg kan slappe helt av, forteller Tromsø-mannen.

Han sier han skal bruke noe av gevinsten til å kjøpe seg en ny laptop. I tillegg skal han nedbetale gjeld.

Han kjøpte vinnerloddet på Mix WI-TO.

Dette var den tredje vinneren på det fysiske høstloddet i MillionFlax.

Norsk Tipping gratulerer den heldige vinneren!

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Mystisk og kryptisk

Illustrasjonen på høstloddet av MillionFlax er laget av Andreas Pilskog. Han er opprinnelig fra Ålesund, men jobber til daglig som designer, animatør, illustratør og partner i Overhaus i Bergen.

HODET BAK: Designeren Andreas Pilskog er mannen bak illustrasjonen på høstens MillionFlax.Foto: Privat

– Da jeg ble invitert til å lage illustrasjon til MillionFlax, sa jeg selvfølgelig ja med en gang. Det er ikke hver dag man får mulighet til å trykke 6,5 millioner kopier av illustrasjonen sin, ler Pilskog.

Å få i oppdrag å lage en illustrasjon til høstvarianten av årets MillionFlax, var ikke en årstid han var misfornøyd med.

– Perioden jeg fikk var sensommer og høst, en periode jeg liker godt. Jeg begynte å skisse en mystisk og kryptisk illustrasjon med å tegne forskjellige elementer i en begrenset fargepalett. Etter hvert tok jeg vekk og la til elementer for å både få illustrasjonen til å fungere med komposisjon og farger, men også for å få den til å kommunisere nettopp mystikk, og gjøre betrakteren nysgjerrig på hva som skjuler seg bak loddet, forklarer han engasjert.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler